Image

SSM och Alecta köper av Estancia

Transaktioner SSM och Alectas joint venture-bolag köper fastigheten Slingan 1 i Solna av Estancia. Planen är att riva den befintliga byggnaden och uppföra bostäder.
Publicerad den 5 December 2013
Annons
Image

Den befintliga byggnaden på fastigheten används idag för kontor och lager och är till viss del uthyrd. SSM och Alecta planerar nu att tillsammans med kommunen utveckla en ny detaljplan för bostadsändamål. Den befintliga byggnaden planerar man att riva efter att den nya detaljplanen vunnit laga kraft.

Inom ramen för projektet bedöms minst cirka 15 000 kvadratmeter ljus BTA bostäder kunna utvecklas tillsammans med en kommersiell bottenvåning mot gatumiljön.

Fastigheten ligger på Råsundavägen 166-168 och projektet kommer att innehålla 170-200 lägenheter.

- Solna är en spännande marknad. Vi på SSM bygger ”bostäder för morgondagens stockholmare”, en ung målgrupp. Våra kunder vill bo och leva i den urbana staden. Solna står inför en mycket spännande period av omfattande tillväxt och utveckling. Det är precis i sådana förhållanden vi vill utveckla attraktiva bostäder. Vårt engagemang i området kring Telefonplan och området Gyllene Ratten i Hägersten är exempel där vi varit med och drivit utvecklingen mot en tät och attraktiv stadsmiljö. Förvärven av Kv Slingan och Kv Trubaduren ger oss nu möjlighet att bygga fler bostäder för stockholmare som vill bo nära stadens puls säger Mattias Roos, vd på SSM Bygg och Fastighets AB.

Försäljningen genomfördes som en off market-affär, Falkenborn Advokatbyrå har företrätt SSM och Alecta i denna process.

Det är joint venture-bolagets tredje förvärv. Sedan tidigare äger man fastigheten Rosteriet i Liljeholmen bestående av 225 lägenheter och Kv Trubaduren i Solna, med projektnamnet The Lab, bestående av cirka 280-290 lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige