Image

Vasakronan säljer på Liljeholmen

Transaktioner Vasakronan säljer en fastighet på Liljeholmen för 200 miljoner kronor. Köparen ska utveckla bostäder på fastigheten.
Publicerad den 3 Maj 2011
Annons
Image
Rosteriet 7. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Rosteriet 7. Bild: Vasakronan.

Det handlar om fastigheten Rosteriet 7 på Liljeholmen som säljs till ett bolag som ägs gemensamt av SSM Bygg och Fastigheter AB och tjänstepensionsföretaget Alecta.
Rosteriet 7 omfattar i dagsläget en uthyrbar area på knappt 14 000 kvadratmeter kommersiella lokaler och en tomtarea om knappt 7 000 kvadratmeter.

Med adress Liljeholmsvägen 28-34 ligger fastigheten 250 meter norr om Liljeholmens T-banestation och ett stenkast från Liljeholmstorgets Galleria.

- Det här är en fastighet som lämpar sig väl för bostäder. Kommunikationsläget är svårslaget och Liljeholmen har under de senaste åren genomgått en omfattande förändring. Bostäder har byggts och Liljeholmstorget har rustats upp vilket avsevärt förbättrat servicen i Liljeholmen. Vi är glada att SSM och Alecta väljer att vidareutveckla Liljeholmen som bostadsområde, säger Lars Johnsson, fastighetsinvesteringschef på Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige