Image
Tellus Towers.

SSM vill sälja – men staden vill stoppa prestigeskraporna

Bolag Precis innan coronakrisen slog till tecknade SSM en icke bindande avsiktsförklaring om att sälja prestigeprojektet Tellus Towers i Stockholm. Än så länge har ingen försäljning genomförts och nu har stadsbyggnadskontoret lagt fram ett förslag där de vill att de två utmärkande skraporna skrotas helt. Läs mer om förändringen med kommentarer från den framtida köparen.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

SSM: Positivt resultat

Bolag SSM:s rörelseresultat uppgick till 3,0 miljoner kronor (-26,3) under Q2. Bostadsrättsprojekten West Side Solna och Metronomen bidrog med 13,3 miljoner kronor.


West Side Solna är slutsålt och de sista köparna flyttar in nu i Q3.

SSM- och Alectaprojekt i Solna slutsålt

Bolag SSM:s och Alectas bostadsrättsprojekt West Side Solna med 252 bostäder, varav cirka 90 procent ettor och tvåor,
är slutsålt.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

SSM köper loss Studentbacken

Bolag SSM köper loss resterande aktier i hälftenägda JV-bolaget Studentbacken med cirka 280 byggrätter i Bromma, Sollentuna och Täby.
Säljare är Student Hill och köpeskillingen två miljoner kronor.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

Bostadsbyggaren: Vi fokuserar på urbaniter

Bolag SSM produktionsstartar ett bostadsrättsprojekt med 109 bostäder i Roslags-Näsby. Företagets vd Mattias Lundgren beskriver det aktuella marknadsläget och vad de arbetar med just nu i en intervju med Fastighetssverige.


SSM:s Platform West i Roslags-Näsby.

SSM produktionsstartar bostadsrättsprojekt

Bygg/Arkitektur SSM produktionsstartar idag bostadsrättsprojektet Platform West. Projektet som är attraktivt beläget intill Roslags-Näsbys station består av 109 bostadsrätter, varav merparten är yteffektiva ettor och tvåor med egen balkong eller uteplats. En hög andel av bostadsrätterna är redan sålda via förhandsavtal. Inflyttning i de första bostäderna förväntas ske under Q4 2021.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

SSM drar ner på personal

Bolag Till följd av SSM:s nya strategi, med inriktning på hyresrätter, väljer bolaget att minska antalet medarbetare inom marknadsföring och försäljning. Anpassningen bedöms medföra en årlig kostnadsbesparing om 6,5 miljoner kronor. Omstruktureringskostnader bedöms belasta Q2 2020 med 3,3 miljoner kronor.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

SSM:s emission fulltecknad

Bolag SSM:s företrädesemission blev fulltecknad och bolaget tillförs cirka 157 miljoner kronor före emissionskostnader.


SSM, med Mattias Lundgren som vd har fått en helt ny ägarbild de senaste månaderna.

SSM:s före detta storägare lämnar bolaget

Bolag Eurodevelopment Holding, ägt av SSM:s grundare Ulf Sjöstrand och Ulf Morelius säljer ytterligare 10,6 miljoner aktier i SSM.


Ann-Charlotte Johansson, kommunikations- och IR-chef på SSM.

"Tillför det kapital som bolaget behöver"

Bolag Målet för SSM var att få in mellan 100 och 400 miljoner kronor genom sin nyemission – resultatet blev 157 miljoner kronor. För Fastighetssverige berättar kommunikations- och IR-chefen Ann-Charlotte Johansson hur bolaget nu går vidare och vad man kommer lägga fokus på i framtiden.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

SSM: Villkoren i emissionen fastställda

Bolag SSM planerar att ta in 157 miljoner kronor genom företrädesemissionen som offentliggjordes i februari. För två aktier har ägarna rätt att teckna en ny aktie till kursen 8,00 kronor.


Ilija Batljan, vd för SBB.

SBB köper storpost i SSM

Bolag SBB köper 29,55 procent av aktierna och rösterna i SSM för tio kronor per aktie. SSM-aktien steg med 20 procent efter att nyheten kom ut på fredagseftermiddagen.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

SSM: Grunden lagd för tillväxt med ett balanserat risktagande

Bolag Mattias Lundgren blickar framåt med tillförsikt.


SSM, med Mattias Lundgren som vd, säljer sin del av Tellus Tower.

Säljer Tellus Tower – föreslår nyemission för att betala obligationslån

Transaktioner SSM tar nästa steg för att fokusera på hyresrätter och lägre risk. Bolaget säljer nu Tellus Tower och ytterligare två projekt till SSM:s grundare. Vidare föreslår bolaget en nyemission, främst för att betala tillbaka bolagets obligationslån.


Erik Lemaitre lämnar SSM.

Erik Lemaitre lämnar SSM

Bolag Erik Lemaitre, affärsutvecklingschef och medlem av SSM:s koncernledning, slutar på SSM för ny extern tjänst.


Här är branschens bästa aktier – januari

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på hur de noterade bygg- och fastighetsaktierna presterat under fastighetsårets första månad. Här är hela listan.


Både Gösta Welandson och Amasten, med Jan-Erik Höjvall som vd, har gått in som storägare i SSM.

Även Welandson köper stort i SSM

Bolag I onsdags klev Amasten in som storägare i SSM med nästan 30 procent av aktierna.
Nu går även Gösta Welandson in som storägare, med nästan tio procent.


Så gick Amasten från att bli köpta till att bli köpare

Transaktioner I början av oktober köpte SBB en rejäl bit av Amasten. Bara tre månader senare köper istället Amasten en tredjedel av SSM. För Fastighetssverige berättar Amastens Jan-Erik Höjvall mer om de tvära kasten: "Kommer nog mer framöver".


Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Amasten köper 30 procent av SSM

Transaktioner Höjvall & Co blir storägare i bostadsutvecklaren.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

SSM refinansierar samtliga fastighetskrediter

Ekonomi/Finansiering SSM Holding AB har, som ett led i att trygga bolagets långsiktiga lånefinansiering, tecknat ett tvåårigt låneavtal om 114 miljoner kronor avseende refinansiering av bolagets samtliga fastighetskrediter. Sedan tidigare har SSM även nått en villkorad överenskommelse med en majoritet av bolagets obligationsägare om en tvåårig förlängning av bolagets obligationslån som förfaller i maj 2020. Arbetet med refinansiering av fastighetskrediter och obligationslån belastar fjärde kvartalet 2019 med kostnader av engångskaraktär uppgående till cirka 14 miljoner kronor.