Image

SSM och Alecta köper i Solna

Transaktioner SSM och Alecta köper, genom sitt joint venture-bolag, projektet kvarteret Trubaduren i Solna av Skanska.
Publicerad den 13 November 2013
SSM och Alecta köper projektet Trubaduren i Solna. Bild: SSM/Alecta
SSM och Alecta köper projektet Trubaduren i Solna.

Projektet omfattar cirka 18 700 kvadratmeter BTA. Tillträde till fastigheten sker den 1 december 2013.

Kvartetet Trubaduren är en del av området Ingenting i Solna. Projektet som kommer att kallas The Lab innehåller cirka 280 lägenheter fördelade i tre huskroppar.

Projektnamnet syftar bland annat på den verksamhet som Statens Bakteriologiska Laboratorium (SBL) tidigare bedrev i området. SBL:s byggnader ritades av arkitekten Gunnar Asplund och är sedan 1993 ett byggnadsminne.

Storleksmässigt kommer bostäderna att vara 2-4 rum och kök och ligga inom spannet 35 - 90 kvadratmeter. Säljstart av projektet kommer preliminärt att ske under februari 2014 och byggstart är planerad till kvartal 3, 2014.

-Vi ser med spänning och förväntan fram emot att kunna erbjuda vår målgrupp, morgondagens stockholmare, fler lägenheter i Solna. Solna präglas av modern, urban stadsmiljö och goda kommunikationer. Värden som passar vår målgrupp perfekt, säger Mattias Roos, vd på SSM Bygg och Fastighets AB.

Försäljningen genomfördes i direktkontakt mellan köpare och säljare, Falkenborn Advokatbyrå har företrätt SSM i denna process.

SSM Bygg & Fastighets AB och Alecta inledde 2011 ett samarbete för att gemensamt investera i fastigheter och utveckla bostadsprojekt.

Kvarteret Trubaduren är det andra förvärvet som sker inom samarbetet. Sedan tidigare äger bolagen fastigheten Rosteriet i Liljeholmen bestående av 225 lägenheter. Säljstart för Rosteriet genomfördes nyligen och resulterade i att cirka 70 procent av bostäderna nu är bokade.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige