Image
Skanska bygger bostäder vid Masthuggskajen.

Skanska bygger bostäder vid Masthuggskajen

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen om att bygga ett bostadskvarter samt kommersiella lokaler vid Masthuggskajen i Göteborg. Avtalet är värt cirka 340 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige i det första kvartalet 2024.


Skanskas och Areims planerade bebyggelse av bland annat 2000 bostäder i Kista.

Mitt i byggkrisen – ny chans för 2 000 bostäder

Bygg/Arkitektur Skanskas och Areims jätteplaner i Kista stötte på patrull förra sommaren då länsstyrelsen upphävde kommunstyrelsens antagande av detaljplanen för 2 000 nya bostäder i Kista. Nu ska dock jätteutvecklingen få en andra chans, Fastighetssverige berättar mer.


Anders Danielsson, vd för Skanska Group

Skanskas rörelseresultat högre än förväntat

Bolag Skanska presenterar sin bokslutsrapport för 2023.
– Vi fokuserar på att bibehålla en stark finansiell ställning, en stabil lönsamhet inom vår byggverksamhet och bygga upp en portfölj av de mest högkvalitativa moderna kontorsfastigheterna på marknaden inom Förvaltningsfastigheter, säger Anders Danielsson
Verkställande direktör och koncernchef, i vd-ordet till rapporten.


Skanska tecknar sitt största hyresavtal någonsin i Washington, USA.

Skanska tecknar sitt största hyresavtal någonsin

Uthyrning Skanska har tecknat ett långt hyresavtal för cirka 48 900 kvadratmeter i kontorsbyggnaden The Eight i Bellevue, Washington, USA, varav 14 150 kvadratmeter utgör parkeringsplatser. Med detta kontrakt är 72 procent av ytorna nu uthyrda och det gör det till den största uthyrningen någonsin för bolaget. Hyresgästen förväntas tillträda lokalerna i början av 2025.


Sima Ghaemi Håkansson har nu jobbat ett år som fastighets- och transaktionschef på Skanska Stockholm.

Ett år som fastighets- och transaktionschef: Sima Ghaemi Håkansson summerar

Bolag För ett år sedan utsågs Sima Ghaemi Håkansson till fastighets- och transaktionschef i Skanska Fastigheter Stockholm. i och med den nya rollen tog hon även plats i Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam. För Fastighetssverige berättar hon nu om hur året på posten varit.


Kvarter Vasen 3 i Stockholm.

Skanska bygger seniorbostäder i Stockholm

Bygg/Arkitektur Skanska har slutit ett samverkansavtal med Micasa Fastigheter om att omvandla en fastighet i Vasastan, Stockholm, från vård- och omsorgsboende till seniorbostäder. Totalt 87 nya seniorbostäder och två lokaler i ett ombyggnadsprojekt präglat av en hög grad av återbruk. Kontraktet är värt cirka 200 miljoner kronor.


Skanska bygger ut i Trondheim.

Skanska renoverar och bygger ut kontorshus i Trondheim

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med DNB Livsforsikring AS genom dotterbolaget Trondheim Torg AS om att renovera och bygga ut deras befintliga kontor i Trondheim, Norge. Kontraktet är värt 673 miljoner norska kronor, cirka 660 miljoner svenska kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2024.


Citygate.

Skanska hyr ut 1 800 kvadratmeter i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med techbolaget Advania om cirka 1 800 kvadratmeter kontorsyta på plan 4 i Citygate. Inflyttning sker sommaren 2024.


Skanska har slutfört försäljningen av sin del i LaGuardia Terminal B i New York.

Skanska tecknar avtal i USA om cirka 1,3 miljarder kronor och ror i land försäljning av LaGuardia

Ekonomi/Finansiering Skanska har tecknat avtal med en kund om förberedande arbeten och tidiga åtaganden inför den planerade byggfasen för att uppgradera en anläggning vid kusten i östra USA. Kontraktet är värt cirka 1,3 miljarder kronor.


Anders Danielsson och Magnus Persson, vd respektive vice vd på Skanska.

Svaga kontorsmarknaden i USA tynger Skanska: "Svår uthyrningsmarknad"

Bolag Den amerikanska portföljen är Skanskas svagaste marknad för tillfället och driver de stora nedskrivningar i värde som bolaget aviserat. Vd Anders Danielsson och CFO Magnus Persson berättar mer om svårigheterna i att värdera beståndet och de stora utmaningarna i USA som bromsar in Skanskas utveckling på den amerikanska marknaden.


Merparten av nedskrivningen är hänförlig till den amerikanska fastighetsportföljen.

Skanska vinstvarnar – fastighetsvärdet skrivs ner med två miljarder

Ekonomi/Finansiering Skanska gör nedskrivningar och redovisar förändringar i fastighetsvärden om 2 miljarder kronor inom Kommersiell fastighetsutveckling, Bostadsutveckling och Förvaltningsfastigheter. Nedskrivningarna påverkar resultatet för Skanska under fjärde kvartalet 2023. Därutöver, men utan resultatpåverkan för perioden, minskas övervärdet i Kommersiell fastighetsutveckling med 1,6 miljarder kronor.


Projektet Olivin ska ha en grönskimrande fasad enligt planerna.

Skanska flyttar huvudkontoret till nybygge på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ett tolvårigt hyresavtal för cirka 13 000 kvadratmeter kontor i den nya egenutvecklade fastigheten Olivin på västra Kungsholmen i Stockholm. Byggnaden är därmed uthyrd till cirka 55 procent. Uthyrningen är hänförlig till 2023. Skanska förväntas flytta in i sitt nya huvudkontor i det fjärde kvartalet 2026.


Projektet Olivin ska ha en grönskimrande fasad enligt planerna.

Skanska satsar två miljarder på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka två miljarder kronor i kontorsfastigheten Olivin, den första etappen av det större utvecklingsområdet Lindhagenskvarteren. Investeringen inkluderar även ett entreprenadkontrakt om cirka en miljard kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige i det fjärde kvartalet 2023.


Citygate.

Ny uthyrning i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med Båstadgruppen, leverantör av arbetskläder, om cirka 400 kvadratmeter kontorsyta. Inflyttning sker den 1 mars.


Skanska påbörjar byggnationen av Diamanten Karlstad.

Skanskas nya projekt i Karlstad

Bostäder Skanska fortsätter utvecklingen av inre hamnen i Karlstad och inleder snart bygget av två byggnader med underliggande garage med totalt 69 bostadsrättslägenheter i varierande storlekar som ska stå färdiga till hösten 2025.


Skanskas projekt i Prag.

Skanska investerar i bostadsprojekt i Prag och renoverar historisk byggnad i Nashville

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 480 miljoner kronor i den andra etappen av bostadsprojektet Modransky cukrovar in Prag, Tjeckien. Den aktuella etappen omfattar 126 lägenheter och sex kommersiella lokaler. Skanska har också tecknat avtal med staten Tennessee om renovering av historiska War Memorial Building i Nashville, Tennessee, USA. Kontraktet är värt cirka 860 miljoner kronor.


Enköpings blivande kommunhus.

Vacse köper Enköpings kommunhus av Skanska

Bolag Skanska säljer Enköpings nya kommunhus som är under uppförande till Vacse för cirka 250 miljoner kronor. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska kommersiell fastighetsutveckling i det fjärde kvartalet 2023.


Skanskas nya sjukhusbyggnad.

Skanska utför sjukhusutbyggnad i Portland för 2,1 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ett tilläggskontrakt med Oregon Health & Science University inom deras projekt för sjukhusutbyggnad i Portland, Oregon, USA. Tilläggskontraktet är värt USD 200M, cirka 2,1 miljarder kronor, vilket kommer inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2023.


Illustration av tävlingsförslaget Krona för Kungsbackas arena.

Skanska bygger första fasen av Kungsbacka arena

Bygg/Arkitektur Kungsbacka kommun har tecknat ett samverkansavtal med byggentreprenören Skanska för den första fasen av Kungsbacka arena. Det innebär att de är ett steg närmare byggnationen av arenan.


Skanska får USA-order värd 1,6 miljarder kronor.

Skanska får USA-order värd 1,6 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ett kontrakt om att bygga två nya byggnader i Fort Worth, Texas, USA, på Tarrant County Colleges nordvästra campus, som en del av deras ombyggnationsprogram. Kontraktet är värt USD 155M, cirka 1,6 miljarder kronor.