Image

Skanska får order i USA värd cirka 630 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal om att renovera och bygga ut en kontorsbyggnad i Pennsylvania, USA.


Ståle Röd.

... Och utser Ståle Röd ny Executive Vice President och medlem i koncernledningen

Bolag Ståle Röd har utsetts till Executive Vice President på Skanska Group. Ståle tillträder sin nya roll och ansluter till koncernledningen den 1 januari 2023. Ståle Röd kommer ansvara för affärsenheterna Skanska Central Europe, Skanska UK, Skanska Norway, samt Skanska Residential Development Europe. Närmast kommer han från positionen som Business Unit President Skanska Norge.


Skanska säljer Sthlm 01 till sin egen portfölj.

Skanska säljer Sthlm 01 för 2,3 miljarder till sin egen fastighetsportfölj ...

Transaktioner Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden har sålt kontorsfastigheten Sthlm 01 i Stockholm till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 2,3 miljarder kronor. Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer att bokföras i det fjärde kvartalet 2022. Tillträdet sker omgående.


Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling avyttrar Aqua i Malmö för 600 miljoner kronor till egen fastighetsportfölj.

Skanska avyttrar Aqua i Malmö till egen fastighetsportfölj

Transaktioner Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorsfastigheten Aqua i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 600 miljoner kronor. Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer att bokföras i det fjärde kvartalet 2022. Tillträdet sker omgående.


Skanska investerar 3 miljarder i ett bostadsprojekt i Seattle, USA.

Skanska investerar tre miljarder i amerikanskt bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar i Kaye, ett bostadsprojekt i Seattle, Washington, USA. Den totala investeringen är USD 296M, cirka 3 miljarder kronor. Byggkontraktet är värt USD 190M, cirka 1,9 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA i det fjärde kvartalet 2022.


Skanska investerar i Helsingfors.

Skanska investerar 500 miljoner i finländskt bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar i ett bostadsprojekt i Helsingfors, Finland. Den totala investeringen uppgår till cirka 45 miljoner euro, cirka 500 miljoner kronor, varav byggkontraktet är värt cirka 32 miljoner euro, cirka 350 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden i det fjärde kvartalet 2022.


Anders Danielsson.

Skanska utvecklar en logistikanläggning i Houston

Bygg/Arkitektur Skanska har i ett joint venture med Indi Construction Partners LLC tecknat ett avtal för att utveckla en logistikanläggning i Houston, Texas, USA. Kontraktet är totalt värt 64 miljoner dollar, cirka 640 miljoner kronor. Skanska andel är värt 58 miljoner dollar, cirka 580 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2022.


Undervattenstunnel ska byggas i Norge, norr om Stavanger

Skanska ska bygga världens längsta undervattenstunnel

Bygg/Arkitektur Skanska vinner upphandling i Norge för tunnelbygge värt 5,2 miljarder kronor


Till vänster syns planområdet från öster med byggnad över Götatunneln. Till höger syns en illustration som visar kvarteren i flygvy sett från nordöst.

Tung kvartett får ny förlängning inom centrala jätteutvecklingen

Bygg/Arkitektur Ett större utredningsarbete fortsätter att dra ut på tiden för storsatsningen i centrala Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Skanska hyr ut i den över 100 meter höga skrapan Sthlm 01.

Molntjänster, last-mile och extensions till Sthlm 01

Uthyrning Det av Skanska utvecklade Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad, fortsätter att attrahera expansiva och kreativa företag. Nu har ytterligare drygt 1 800 kvadratmeter hyrts ut i Sthlm 01.


16 förslag för att korta ledtiderna

Fastighetsbolagens 16 förslag på reformer för att korta ledtiderna

Bygg/Arkitektur Idag lanserar Initiativet Bygg i Tid en reformagenda med 16 skarpa förslag för att påskynda byggandet av bostäder. Det handlar både om att se över befintlig lagstiftning och förordningar, men också om att effektivisera berörda myndigheters arbetssätt och främja en ökad samverkan.


Skanska bygger bostäder i Esbo, Finland.

Skanska investerar 400 miljoner kronor i finskt bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar i ett bostadsprojekt i Esbo, Finland. Den totala investeringen uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Byggnaden blir 17 våningar och omfattar 133 bostäder.


Helena Knutsson blir ny chefsjurist på Skanska

Helena Knutsson blir ny chefsjurist i Skanska

Karriär Helena Knutsson har utsetts till chefsjurist i Skanska Sverige. Hon tillträder sin tjänst 1 november i år.


Skanska bygger studentbostäder åt  Stockholmshem på Kungsholmen

Skanska bygger hyreshus på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av AB Stockholmshem att utföra om- och påbyggnad av ett flerbostadshus samt bygga nya punkthus inom kvarteret Tjället 8 vid Stadshagen på Kungsholmen i Stockholm. Totalt blir det 152 nya lägenheter för ungdomar och studenter och kontraktet är värt cirka 280 miljoner kronor.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Anders Danielsson: "Skanska har firepower"

Ekonomi/Finansiering Sött och salt i Skanskas delårsrapport menar vd:n Anders Danielsson. Förutsättningarna finns och många projekt kräver bara att de bara trycker på startknappen. Men riskerna gör att de håller handen lite längre ifrån just nu.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Skanskas nettoresultat högre än väntat

Ekonomi/Finansiering Byggbolaget Skanska redovisar en omsättning som var något högre än väntat under tredje kvartalet. Nettoresultatet kom in högre än väntat.


Hästskopalatset ska moderniseras av Skanska

Skanska renoverar kontorshus för 290 miljoner

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Vasakronan AB att bygga om det så kallade Hästskopalatset i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan i Stockholm. Kontraktet är värt cirka 290 miljoner kronor och arbetena inleds under fjärde kvartalet i år.


Fortifikationsverket förslag på gestaltning av militärhögskolan Karlberg. Var Skanska ska bygga framgår inte av pressmedelandet

Skanska bygger kontor och förråd åt Fortifikationsverket

Bolag Skanska har tecknat avtal med Fortifikationsverket om att bygga kontor, förråd och verkstäder.


Skanska får miljarduppdrag i USA.

Skanska renoverar tunnelbanestationer i New York för cirka 1,5 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har i ett joint venture med Railroad Construction Company, tecknat ett avtal med Metropolitan Transportation Authority om renovering av tunnelbanestationer i New York, USA. Skanskas andel av kontraktet är värt USD 150M, cirka 1,5 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för tredje kvartalet 2022.


Operatör för Hyllie Terrass blir Compass Group.

Skanska tecknar hyreskontrakt med operatör för Hyllie Terrass

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Compass Group i kontorshuset Hyllie Terrass, Malmö, för ett restaurang- och servicekoncept. Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service.