Image
Till vänster syns en översikt över hela detaljplanens bebyggelse. Till höger syns höghuset på Fabeges fastighet Tygeln 3.

Grönt ljus för duons stora kontorssatsning

Bygg/Arkitektur Skanska och Fabege ska bygga två nya kontorsbyggnader i Solna med över 50 000 kvadratmeter yta. Nu har projektet fått ett viktigt besked.


Skisser från planansökan. Skanska har planer på att bygga ännu en kontorsskrapa i Gårda i Göteborg, alldeles i närheten av Citygate som nu håller på att färdigställas och också i nära anslutning till Gårda Vesta.

Här kan Göteborg få en ny kontorsskrapa

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar om tungviktarens stora planer – har lämnat in planansökan för att få bygga ännu en central kontorsskrapa.


Plankan.

Skanska tar över omskrivet Stockholmsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska inleder samarbete med Svenska Bostäder om att färdigställa projektet Plankan i Stockholm. Detta efter att Serneke i vintras hävt sitt avtal om utvecklingen av Plankan.


Skanska köper mark för 300 miljoner kronor i Ale kommun för att skapa 600 bostäder.

Skanska köper mark i Ale kommun för cirka 300 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har förvärvat cirka 263 000 kvadratmeter mark i Starrkärrs Torp i Ale kommun för cirka 300 miljoner kronor. Säljare är Björk Invest i Göteborg. Tillträdet sker när detaljplan vinner laga kraft.


Skanska och Areim står bakom projektet som ger ett rejält tillskott av bostäder till Kista.

2 000 nya bostäder till Västerort

Bygg/Arkitektur JV mellan Skanska och Areim bakom omfattande förtätning i Kista. Fastighetssverige berättar mer om projektet.


Skanska hyr ut del av våning 7 i Citygate.

Skanska hyr ut del av våning 7 i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med rekryteringsföretaget Manpower om cirka 1 300 kvadratmeter kontorsyta. Inflyttning sker i februari 2023.


Skanska bygger nya Saltkajen i Norra Djurgårdsstaden.

Skanska bygger nya Saltkajen i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Exploateringskontoret vid Stockholm Stad om att bygga en ny kaj i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm. Kontraktet är värt cirka 610 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i det andra kvartalet 2022.


Slussgården köper Snäckan 8 av Skanska.

Skanskas jätteförsäljning till Slussgården i hamn

Transaktioner Skanska säljer kontorshuset Snäckan 8, som kommer att uppföras i centrala Stockholm, för cirka 2,7 miljarder kronor. Köpare är, som tidigare meddelats, Slussgården.


Skanska hyr ut i den över 100 meter höga skrapan Sthlm 01.

Fler hyresgäster mot högre höjder i Sthlm 01

Uthyrning Spelutvecklaren Chief Rebel flyttar in i Skansas 102 meter höga skrapa Sthlm 01 och tar hela våning 27. Där hyr de nästan 1 200 kvadratmeter med panoramautsikt över Stockholm.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Skanska bygger om militär fordonsanläggning för cirka 3,2 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Defence Infrastructure Organisation om att bygga om en av den brittiska arméns förråd- och underhållsfaciliteter i västra England, Storbritannien. Kontraktet är värt GBP 259M, cirka 3,2 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa i det andra kvartalet 2022.


Skanska och Solhemsgruppen utvecklar ny stadsdel i centrala Västervik.

Skanska och Solhemsgruppen utvecklar ny stadsdel i centrala Västervik

Bygg/Arkitektur Skanska har i partneringsamarbete med Solhemsgruppen skrivit en avsiktsförklaring om att utveckla en ny hållbar stadsdel i Stenhamra, centralt i Västervik. Stadsdelen ska bli en naturlig förlängning av centrum med bostäder, kontor och affärslokaler.


Skanska bygger i USA.

Skanska bygger laboratoriebyggnad för universitet i Virginia

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Virginia Polytechnic Institute and State University om att bygga en laboratoriebyggnad för universitetsstudier i Blacksburg, Virginia, USA. Kontraktet är värt cirka 70 miljoner dollar, cirka 650 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA i det andra kvartalet 2022.


Eastnine gör sitt första förvärv i Polen och miljardköper ett kontor av Skanska.

Eastnine gör Polen-premiär – miljardköper av Skanska

Transaktioner Eastnine har förvärvat en nybyggd kontorsfastighet i Poznan i Polen för 120,6 miljoner euro, drygt 1,3 miljarder kronor. Säljer gör Skanska och förvärvet innebär för Eastnine att förvaltningsresultatet i intjäningsförmågan ökar med 45 procent till 16,1 miljoner euro. I och med affären gör Eastnine sin entré som fastighetsägare i Polen.


Skanskas förväntar sig försämrade utsikter framöver.

Minskat resultat för Skanska – men bättre än prognos

Bolag Skanska presenterar minskat resultat för årets första kvartal, jämfört med motsvarande kvartal 2021. Däremot var resultatet bättre än vad de flesta analytiker hade räknat med. Men Skanska ser sämre utsikter framöver.


Skanska köper mark i Washington.

Skanska köper mark i Washington

Transaktioner Skanska har förvärvat cirka 3 000 kvadratmeter mark i Washington DC, USA. Säljare är Brandywine Realty Trust. Markinvesteringen uppgår till USD 30M, cirka 280 miljoner kronor.


Skanska säljer The Loop i Lund för 570 miljoner kronor.

Skanska säljer The Loop i Lund för 570 miljoner kronor

Transaktioner Skanska säljer kontorsprojektet The Loop i Lund för cirka 570 miljoner kronor. Köpare är Vectura. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2022. Tillträde sker i samband med färdigställandet 2024.


Så här ser Backaplan ut i dag.

Skanska bygger bostäder och butiker på Backaplan

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att bygga två hus i den pågående stadsutvecklingen av Backaplan, Göteborg. Kontraktet är värt cirka 800 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det första kvartalet 2022.


Skanska renoverar akutmottagning på sjukhus i Virginia, USA, för USD 78M, cirka 720 miljoner kronor.

Skanska får USA-uppdrag värt 720 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Bon Secours – St. Francis Medical Center, Inc. om att renovera och bygga ut akutmottagningen på ett sjukhus i Midlothian, Virginia, USA. Kontraktet är värt USD 78M, cirka 720 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA i det första kvartalet 2022.


Jan Odelstam, vd för Skanska Kommersiell Utveckling Norden, om den senaste interna försäljningen.

Efter Skanskas premiärförsäljning: "Vi har mer i pipeline"

Bolag Skanska har sålt sitt första projekt med Skanska Förvaltningsfastigheter som motpart, en affär på 750 miljoner kronor som innefattar kontorsfastigheten Epic i Malmö. För Fastighetssverige berättar Jan Odelstam, vd för Skanska Kommersiell Utveckling Norden, mer om framtiden för det nya förvaltningsbenet som Skanska startade i slutet på förra året och hur pipen ser ut för fler framtida förvärv.


Skanska hyr ut cirka 6 700 kvadratmeter till Evolve i kontorshuset Parallell i Oslo.

Skanska hyr ut cirka 6 700 kvadratmeter i Oslo

Uthyrning Skanska har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med Evolve, som tillhandahåller flexibla kontorslösningar, om cirka 6 700 kvadratmeter i Parallell i Løren, Oslo, Norge. Med det aktuella kontraktet är kontorshuset 66 procent uthyrt.