Image

Riksbyggen köper 582 lägenheter i Helsingborg

Transaktioner Riksbyggen köper 582 lägenheter i bostadsområdet Dalhem i Helsingborg av kommunägda Helsingborgshem. Köpet är ett led i Riksbyggens långsiktiga satsning på Helsingborg som även innefattar nyproduktion av både hyres- och bostadsrätter.
Publicerad den 20 Juni 2017
Riksbyggen köper i bostadsområdet Dalhem. Bild: Helsingborgshem
Riksbyggen köper i bostadsområdet Dalhem.

– Vi tror starkt på Helsingborgs fortsatta utveckling och från Riksbyggens sida vill vi vara med och bidra till stadens tillväxt och utveckling genom att erbjuda både hyres- och bostadsrätter. Förvärvet av bostäderna på Dalhem innebär starten på att bygga upp en bostadsportfölj i Helsingborg som också kommer att bestå av nyproduktion, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

– Riksbyggen är ett väletablerat företag i regionen med fokus på kundnöjdhet och professionell förvaltning av både hyresrätter och bostadsrätter. Det känns viktigt och bra att vi lämnar bostäderna i goda händer, säger Jonas Hansson, vd för Helsingborgshem.

I den nordöstra delen av Helsingborg, ett par kilometer från centrum, ligger bostadsområdet Dalhem. Riksbyggen köper fastigheterna Edvin 2, Edvard 1, Elias 1 och Elof 1 som totalt omfattar 582 lägenheter samt ett antal gemensamhetslokaler.

Flerbostadshusen, som samtliga är i två plan, är uppförda 1973 och den totala uthyrbara arean uppgår till 42 179 kvadratmeter.

– Det är ett långsiktigt förvärv och vi ser fram emot att i dialog med de boende och i samarbete med Helsingborgshem utveckla Dalhem till ett ännu attraktivare och mer hållbart bostadsområde, säger Carl-Johan Hansson, chef affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

I intilliggande området Drottninghög har Riksbyggen en kommunal markanvisning och planerar för byggstart av både 113 hyresrätter och 38 bostadsrätter nästa år. Riksbyggen har också andra projekt med nya bostäder i Helsingborg. I Oceanhamnen har Riksbyggen vunnit en markanvisningstävling och projektering pågår med en planerad inflyttning under 2018. Projektet innefattar cirka 50 bostadsrätter.

I kvarteret Triangeln i Miatorp planerar Riksbyggen att uppföra cirka 600 hyresrätter, bland annat i 17-våningshus. Riksbyggen planerar också att uppföra 95 hyresrätter vid Maria Station i Helsingborg.

Riksbyggen tillträder fastigheterna i Dalhem under september månad. Säljarens rådgivare har varit Navet.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige