Image

Byggstart för Riksbyggen i Sala

Bostäder På fredag är det dags att sätta spaden i marken för nya bostadsrättslägenheter i BRF Silvergruvan i Sala.
Publicerad den 15 Augusti 2017
BRF Silvergruvan. Bild: Riksbyggen
BRF Silvergruvan.

Det första spadtaget tas av Carola Gunnarsson (c), kommunstyrelsens ordförande i Sala, Elin Sjöstrand Olander, regionchef på Riksbyggen och av en blivande boende i BRF Silvergruvan.

– Sala har stadigt haft en positiv befolkningsutveckling under de senaste tio år och som en långsiktig samhällsutvecklare vill vi på Riksbyggen vara med och utveckla kommunen. Det känns därför väldigt roligt att vi nu kan starta bygget av BRF Silvergruvan och bidra med fler bostäder i Sala, säger Elin Sjöstrand Olander, regionchef på Riksbyggen.

BRF Silvergruvan kommer att byggas längs Bergslagsgatan i centrala Sala. Riksbyggen planerar för 23 bostadsrättslägenheter i form av två till tre rum och kök, 58,5-69 kvadratmeter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige