Image
Svenska Colivingförbundet, f.v: Jonas Hansson, vd Helsingborgshem, Katarina Liljestam-Beyer, ordförande Svenska Colivingförbundet & vd Colive, Mattias Tegefjord, vd Uppsalahem, Patrik Emanuelsson, vd Heba

Fastighetsbolag bildar intresseorganisationen Svenska Colivingförbundet

Bolag Nu lanseras Svenska Colivingförbundet, en intresseorganisation för coliving som bostadsform. Genom initiativet vill organisationen öka kunskapen om och förståelsen för coliving och dess betydelse för en bättre fungerande bostadsmarknad. Första uppgiften blir att få till ett hållbart regelverk för bostadsformen som ger trygghet för boende och förutsättningar för seriösa, långsiktiga aktörer.


Boklok samarbetar med Helsingborgshem i Drottninghög.

Boklok och Helsingborgshem i nytt samarbete – målet 130 bostadsrätter

Bygg/Arkitektur Boklok och Helsingborgshem har tecknat ett samarbetsavtal med målet att bygga upp till 130 bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg. Planen är 26 radhus i två plan och sex fyravåningshus med totalt 104 lägenheter.


Helsingborg kopia.jpg

Här är Helsingborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största städer. I dag är turen kommen till Helsingborg, som med sina 145 415 invånare, är landets nionde största stad.


Serneke bygger för Helsingborgshem på Drottninghög.

Helsingborgshem anlitar Serneke – bygger nästan 200 bostäder

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Helsingborgshem om att bygga 198 bostäder på Drottninghög i Helsingborg. Ordersumman uppgår till cirka 290 miljoner kronor.


Helsingborgshem lanserar Sällbo – där unga och gamla ska bo tillsammans.

Helsingborgshem lanserar Sällbo – blandar unga och gamla

Bostäder Helsingborgshems nya koncept Sällbo på Fredriksdal består av 51 lägenheter som hyrs ut till personer som är 70+ eller mellan 18 och 25 år, däribland unga vuxna som nyligen fått uppehållstillstånd i Sverige. Detta gör Sällbo till ett unikt boende där integration och social samvaro står i fokus.


Kombinerat trygghetsboende och HVB-hem öppnar i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Under 2019 öppnar Helsingborgshem ett fjärde trygghetsboende för 70-plussare i nuvarande HVB-hemmet Brigaden på Fredriksdal. Vägg i vägg med de äldre kommer unga vuxna och före detta ensamkommande att bo. Helsingborgshem förhoppning är att det gemensamma boendet ska integrera olika grupper i samhället och bryta den sociala isolering som många äldre upplever.


Helsingborgshem: Att bygga nytt gynnar hela bostadsmarknaden

Bostäder Studien som publiceras av Helsingborgshem visar att 460 nybyggda lägenheter har gjort det möjligt för 883 hushåll att flytta till eller inom Helsingborg. De bostäder som blivit lediga har erbjudit en bred variation och varit utspridda över hela staden.


Rikshem köper av Helsingborgshem

Transaktioner Rikshem utökar beståndet i Helsingborg genom att köpa 84 bostäder av Helsingborgshem till ett värde av 204 miljoner kronor.  


Riksbyggen köper 582 lägenheter i Helsingborg

Transaktioner Riksbyggen köper 582 lägenheter i bostadsområdet Dalhem i Helsingborg av kommunägda Helsingborgshem. Köpet är ett led i Riksbyggens långsiktiga satsning på Helsingborg som även innefattar nyproduktion av både hyres- och bostadsrätter.


Helsingborgshem vill sälja 650 lägenheter

Transaktioner Helsingborgshem inleder en försäljningsprocess kring 650 hyreslägenheter. Kapitalet från försäljningen ska återinvesteras i stadsutvecklingsarbete.


Stenströms och Helsingborgshem i samarbetsprojekt på Drottninghög

Bygg/Arkitektur Stenströms Skjortfabrik växer och vill fortsätta utveckla sin verksamhet med nya lokaler på Drottninghög. Nu inleder bolaget ihop med Helsingborgshem en satsning i området.


Helsingborgshem utvecklar bostäder i Husensjö

Bostäder Helsingborgshem planerar för 60 nya lägenheter på Husensjö i Helsingborg. De nya bostäderna stärker hyresrätten i ett populärt område där andra upplåtelseformer dominerar i dag.


Veidekke bygger 160 nya
studentbostäder åt Helsingborgshem

Bygg/Arkitektur Veidekke har skrivit kontrakt med Helsingborgshem om att bygga 160 studentbostäder i centrala Helsingborg. Projektet, som kallas Furutorpsparken, är en totalentreprenad med ett totalt ordervärde på 88,5 miljoner kronor.


Helsingborgshem bygger 111 lägenheter med miljöprofil

Bygg/Arkitektur Nyligen har bygglovet för Helsingborgshems tre nya punkthus på Elineberg beviljats. Totalt blir det 111 moderna lägenheter i två hus på åtta våningar och ett hus på elva våningar.


Peab får renoveringsuppdrag av Helsingborgshem

Bygg/Arkitektur Helsingborgshem låter rusta upp fyra niovåningshus om totalt 264 lägenheter i Närlunda, Helsingborg. Peab har fått uppdraget och kontraktssumman uppgår till cirka 140 miljoner kronor.


Helsingborgshem säljer fem fastigheter

Transaktioner Helsingborgshem säljer fem fastigheter i Laröd till nybildade bostadsrättsföreningar.
Fastigheterna består av radhus och kedjehus och bedömdes väl lämpade för ombildning och flera intresseanmälningar förelåg från de boende.


NCC bygger miljösmart höghus i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC bygger Helsingborgshems första Miljöbyggnad på Fredriksdal. Ordern är värd 64 miljoner kronor.


Helsingborgshem byggstartar 191 lägenheter

Bygg/Arkitektur I dag tar Helsingborgshem det första spadtaget för Ringstorpshöjden, omfattande 191 lägenheter.


NCC renoverar för Helsingborgshem

Bygg/Arkitektur Helsingborgshem ger NCC i uppdrag att renovera 108 50-talsbostäder. Genom renoveringen sänks energiförbrukningen med minst 30 procent.
Ordern är värd 45 miljoner kronor.


Hyresgäster registreras över hela landet

Juridik Tidigare i år har det kommit fram att kommunala bostadsbolag i Göteborg har fört register med känsliga uppgifter över sina hyresgäster. Nu visar det sig att bolag över hela Sverige gör samma sak.