Image

NCC bygger miljösmart höghus i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC bygger Helsingborgshems första Miljöbyggnad på Fredriksdal. Ordern är värd 64 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Maj 2014

– Flera våningar får milsvid utsikt och kan skymta sundet. I samarbete med Helsingborgshem utvecklar vi och bygger in flera nya lösningar för att skapa ett enklare, smartare och mer miljöanpassat boende, som förenklar vardagen för hyresgästerna, säger affärschef Joakim Stenberg, NCC i Helsingborg.

Huset blir Helsingborgshems första Miljöbyggnad – en miljöcertifiering som ger bättre inne- och utemiljö. Till exempel minskar CO2-utsläppen när energianvändningen blir 30 procent lägre än lagkraven. Solavskärmning sommartid, låg ljudnivå och hög fuktsäkerhet förbättrar inomhusmiljön.

Läget på Fredriksdal innebär cykelavstånd till Helsingborgs utbud och huset får ett särskilt cykelgarage som blir enkelt att rulla in och ut ur, med privata cykelparkeringar som tillhör varje lägenhet.

I tvättstugan kan flera tvätta samtidigt då maskiner, torktumlare och torkskåp bokas separat. Det finns även maskiner för akuta behov som inte är bokningsbara och möjlighet att torka tvätten säkert ute på gården. Hushållsavfall sorteras i olika uppmärkta inkast vid entrén, så de boende slipper gå in i soprummet.

– Vi tror dessa bostäder tilltalar våra blivande hyresgäster på flera olika sätt. Vi är glada att skapa ännu en bra boendemiljö på Fredriksdal, nära friluftsområden och i samarbete med NCC, som även byggde vårt senaste hyreshus i området, säger Klas Karlsson, byggchef på Helsingborgshem.

NCC:s arbete startar i augusti och huset beräknas stå inflyttningsklart i januari 2016.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige