Image

Rikshem köper av Helsingborgshem

Transaktioner Rikshem utökar beståndet i Helsingborg genom att köpa 84 bostäder av Helsingborgshem till ett värde av 204 miljoner kronor.  
Publicerad den 25 Oktober 2017
Rikshem köper i Helsingborg. Bild: Rikshem
Rikshem köper i Helsingborg.

Rikshem har i dag cirka 3 600 bostäder i Helsingborg. Köpet är ytterligare ett steg för att växa på utvalda tillväxtorter över hela landet.

Bostäderna ligger på Kullavägen och Majorsgatan på Ringstorp i Helsingborg. Förvärvet omfattar 77 lägenheter och sju radhus i området. Fastigheterna stod klara 2013 och lägenheterna är tvåor och treor.

– Förra året registrerades den största befolkningsökningen någonsin i Helsingborg och som ett av Sveriges största privata fastighetsbolag vill vi vara en del av utvecklingen i staden. Vi investerar långsiktigt och är glada över att ha fått förtroende från Helsingborgshem att förvalta nya och moderna lägenheter i staden och på Ringstorp, ett område med stor potential, säger Christofer Bernebring, regionchef för södra Sverige på Rikshem.

För Helsingborgshem har bostadshusen från 2013 haft stor betydelse och man uppskattar Rikshems satsning på att växa i stadsdelen.

– Nybyggnationen för fyra år sedan blev startskottet för en större vision om att skapa en tätare och mer variationsrik stad bättre rustad att möta en större mångfald. Vi är glada över att Rikshem, som har ett påtagligt engagemang för staden och dess utveckling, nu tar över fastigheterna, säger Jonas Hansson, vd på Helsingborgshem.

Helsingborgshems fastighetsförsäljning på Ringstorp är den andra och avslutande delen i försäljningsprocessen av cirka 650 lägenheter, som initierades av Helsingborgs stad under föregående år. Att frigöra kapital öppnar upp för både Helsingborgshem och Helsingborgs stad att ytterligare utveckla stadsdelar runt om i Helsingborg.

– I många av Helsingborgs stadsdelar pågår ett omfattande förnyelsearbete med målet att fler ska hitta en bostad som passar i områden som är trygga och trivsamma för alla. Nu skaffar vi oss det ekonomiska kapital som krävs för att genomföra arbetet, sägr Lars Hansson, styrelseordförande i Helsingborgshem.

Navet har agerat rådgivare till Helsingborgshem i processen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige