Image
Helsingborgs nya stadsplan söderut.

Helsingborgs nya översiktsplan ett steg närmare igångsättande

Bygg/Arkitektur Översiktsplanen Stadsplan södra staden gäller den långsiktiga planeringen för södra Helsingborg och dess utveckling fram till 2050. Bland förslagen finns en helt ny stadsdel närmare Öresund, flytt av containerhamnen och järnvägstunnlar mellan Helsingborg och Helsingör. Under samrådsperioden 5 februari–7 april 2024 har allmänheten, verksamheter och myndigheter nu möjlighet att lämna synpunkter på planförslaget.


Wihlborgs fastighet Posten 1 i Helsingborg.

Djursjukhus flyttar in i postterminalen

Uthyrning Under hösten 2024 öppnar Awake Djursjukhus i Wihlborgs fastighet, tillika den tidigare postterminalen (Posten 1) i Gåsebäck i södra Helsingborg. Den stora efterfrågan på kvalificerad veterinärvård ligger bakom expansionen. Avtalet omfattar 2 000 kvadratmeter och 15 år.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sålt fastigheter för 207 miljoner i fem olika affärer under Q4 2023

Transaktioner Stenhus Fastigheter har ingått avtal om försäljning av två fastigheter samt avyttrat och frånträtt fyra fastigheter, indirekt genom ett flertal bolagsaffärer. Totalt sammanlagt underliggande fastighetsvärde var 207 miljoner kronor vilket inneburit en rabatt om cirka en procent jämfört med bokfört värde och en värdeförändring under innehavstiden på plus 28 miljoner kronor. Frånträde har skett av fyra fastigheter och de övriga kommer att frånträdas Q1 2024.


RO-Gruppen Wihlborgs Värjan 12.

Wihlborgs och RO-gruppen bygger tillsammans i Helsingborg

Bygg/Arkitektur RO-Gruppen ska i samverkan med fastighetsbolaget Wihlborgs utföra en om- och tillbyggnation av en fastighet på Berga Företagsområde, industriområdet strax norr om Helsingborg centrum.


Helsingborg Central.

Här är Helsingborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de största fastighetsägarna i Skånes tre folkrikaste städer. Här är de som äger mest i Helsingborg.


Hyresgästföreningen flyttar in hos Jefast.

Hyresgästföreningen blir hyresgäst hos Jefast

Uthyrning Hyresgästföreningen har sitt huvudkontor i Helsingborg och våren 2024 flyttar organisationen till cirka 1 200 kvadratmeter stort kontor hos Jefast vid Mäster Palms Plats.


SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag som förvärvar, förädlar och förvaltar logistikfastigheter.

SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst i Helsingborg

Uthyrning Swedish Logistic Property har tecknat ett hyresavtal med en ny hyresgäst, TR Electronic, i fastigheten Kruthornet 3 i Helsingborg. Avtalet löper på fem år och årshyran är cirka 700 000 kronor för lokalen på drygt 660 kvadratmeter.


Rubinen 1.

Wihlborgs hyr ut stort i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs hyresgäst Nowaste Logistics tecknar avtal om ytterligare 6 900 kvadratmeter i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg.


Tycho Braheskolan, med staty av herr Brahe själv i förgrunden.

NCC renoverar Tycho Braheskolan i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Helsingborgs stad utföra ombyggnadsarbete på gymnasieskolan Tycho Braheskolan. Projektet är en del av ett strategiskt partneringsamarbete, där parterna i ett första skede tillsammans planerat och projekterat arbetet samt enats om ett riktpris.


Ett av SLPs lager.

SLP förlänger ytterligare ett hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett nytt hyresavtal med befintlig hyresgäst i fastigheten Aggregatet 4 i Helsingborg. Befintligt hyresavtal om 4 500 kvadratmeter, som omfattar hela fastigheten, förlängs därmed med 3,5 år. I samband med förlängningen avtalas även om utökning av bashyra för solceller.


Visionsbild med vy från Östra Ramlösa mot sundet.

Detaljplanen för nya sjukhusområdet Helsingborg på granskning

Bygg/Arkitektur Från 7 oktober till och med 5 november 2023 är detaljplaneförslaget för nya sjukhusområdet i Helsingborg ute på granskning. Under perioden kan allmänheten ta del av förslaget och tycka till om detaljplanen.


Två matgrossister flyttar in i Wihlborgsfastigheten Rubinen 1 i Helsingborg.

Wihlborgs tecknar nya avtal i Helsingborg

Uthyrning Växande Helsingborgsföretaget Svensk Foodservice flyttar den 1 november in i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg. Samtidigt flyttar frukt- och grönsaksföretaget GGB Fruit in i samma fastighet, vilket innebär en total uthyrning om cirka 2 400 kvadratmeter.


SLP förlänger hyresavtal.

SLP förlänger hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett nytt avtal med en befintlig hyresgäst i fastigheten Aggregatet 2 i Helsingborg. Befintligt hyresavtal om 2 300 kvm förlängs därmed med cirka fyra år till utgången av 2029.


Erik Harmin blir ny vd för Företagsparken.

Fastators Företagsparken får ny vd

Karriär Fastighetsinvestmentbolaget Fastators bolag Företagsparken har utsett den nuvarande vice vd:n Erik Hamrin till ny vd. Han efterträder nuvarande tillförordnade vd Andreas Eneskjöld.


Fastigheten Scala 3 i Helsingborg.

Åklagarmyndigheten utökar hos Executive Property

Uthyrning Åklagarmyndigheten har tecknat avtal med Executive Property om cirka 700 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Scala 3 i Helsingborg.


Helsingborg.

De är Helsingborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Helsingborg, som med sina 150 975 invånare är landets åttonde största kommun.


Västerkulla och Adolfsen-bolag skapar JV

Transaktioner Västerkulla och Up North, en del av Adolfsen Group som även äger Norlandia-koncernen, har kommit överens om ett JV-samarbete som innebär att parterna gemensamt kommer att äga både fastighets- och driftbolag.


Peab ska bygga för 700 miljoner kronor åt Catena i Helsingborg.

Peab bygger åt Catena i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga tre logistikanläggningar i Helsingborg. Beställare är Catena och kontraktssumman uppgår till 700 miljoner svenska kronor.


Ytterligare ett medtechbolag till Wihlborgs Berga Flexhus i Helsingborg.

Ytterligare ett medtechbolag till Wihlborgs Berga Flexhus i Helsingborg

Uthyrning Medtechbolaget CYTO365 har tecknat avtal om 800 kvadratmeter i Berga Flexhus på Berga i Helsingborg. Avtalet omfattar fem år.


Logistikposition Ramlösa.

Catena investerar 950 miljoner i ny logistiksatsning

Bygg/Arkitektur Catena inleder byggnationen av tre logistikanläggningar i Helsingborg om totalt cirka 75 000 kvadratmeter, en investering om 950 miljoner kronor.