Image
Två matgrossister flyttar in i Wihlborgsfastigheten Rubinen 1 i Helsingborg.

Wihlborgs tecknar nya avtal i Helsingborg

Uthyrning Växande Helsingborgsföretaget Svensk Foodservice flyttar den 1 november in i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg. Samtidigt flyttar frukt- och grönsaksföretaget GGB Fruit in i samma fastighet, vilket innebär en total uthyrning om cirka 2 400 kvadratmeter.


SLP förlänger hyresavtal.

SLP förlänger hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett nytt avtal med en befintlig hyresgäst i fastigheten Aggregatet 2 i Helsingborg. Befintligt hyresavtal om 2 300 kvm förlängs därmed med cirka fyra år till utgången av 2029.


Erik Harmin blir ny vd för Företagsparken.

Fastators Företagsparken får ny vd

Karriär Fastighetsinvestmentbolaget Fastators bolag Företagsparken har utsett den nuvarande vice vd:n Erik Hamrin till ny vd. Han efterträder nuvarande tillförordnade vd Andreas Eneskjöld.


Fastigheten Scala 3 i Helsingborg.

Åklagarmyndigheten utökar hos Executive Property

Uthyrning Åklagarmyndigheten har tecknat avtal med Executive Property om cirka 700 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Scala 3 i Helsingborg.


Helsingborg.

De är Helsingborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Helsingborg, som med sina 150 975 invånare är landets åttonde största kommun.


Västerkulla och Adolfsen-bolag skapar JV

Transaktioner Västerkulla och Up North, en del av Adolfsen Group som även äger Norlandia-koncernen, har kommit överens om ett JV-samarbete som innebär att parterna gemensamt kommer att äga både fastighets- och driftbolag.


Peab ska bygga för 700 miljoner kronor åt Catena i Helsingborg.

Peab bygger åt Catena i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga tre logistikanläggningar i Helsingborg. Beställare är Catena och kontraktssumman uppgår till 700 miljoner svenska kronor.


Ytterligare ett medtechbolag till Wihlborgs Berga Flexhus i Helsingborg.

Ytterligare ett medtechbolag till Wihlborgs Berga Flexhus i Helsingborg

Uthyrning Medtechbolaget CYTO365 har tecknat avtal om 800 kvadratmeter i Berga Flexhus på Berga i Helsingborg. Avtalet omfattar fem år.


Logistikposition Ramlösa.

Catena investerar 950 miljoner i ny logistiksatsning

Bygg/Arkitektur Catena inleder byggnationen av tre logistikanläggningar i Helsingborg om totalt cirka 75 000 kvadratmeter, en investering om 950 miljoner kronor.


Svenska Colivingförbundet, f.v: Jonas Hansson, vd Helsingborgshem, Katarina Liljestam-Beyer, ordförande Svenska Colivingförbundet & vd Colive, Mattias Tegefjord, vd Uppsalahem, Patrik Emanuelsson, vd Heba

Fastighetsbolag bildar intresseorganisationen Svenska Colivingförbundet

Bolag Nu lanseras Svenska Colivingförbundet, en intresseorganisation för coliving som bostadsform. Genom initiativet vill organisationen öka kunskapen om och förståelsen för coliving och dess betydelse för en bättre fungerande bostadsmarknad. Första uppgiften blir att få till ett hållbart regelverk för bostadsformen som ger trygghet för boende och förutsättningar för seriösa, långsiktiga aktörer.


Rådhustorget i Hesingborg.

Croisette förmedlar ytor åt Brunchoteket i Helsingborg

Uthyrning Croisette Real Estate Partner förmedlar ytor åt brunchrestaurangen Brunchoteket på Rådhustorget i Helsingborg.


Ikano Bostads kontorsfastighet på Väla i norra Helsingborg.

Resurs Bank hyr 5 548 kvadratmeter av Ikano Bostad i Helsingborg

Uthyrning Resurs Bank blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet på Väla, norr om Helsingborg. Totalt kommer Resurs Bank att hyra 5 548 kvadratmeter med plats för cirka 450 medarbetare.


Wihlborgs bygger logistikanläggningen som omfattar totalt 8 700 kvadratmeter.

Wihlborgs bygger ny logistikanläggning i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med Springhill Textile om 6 400 kvadratmeter i den toppmoderna logistikanläggning som ska uppföras på hamnnära Plåtförädlingen 15 i södra Helsingborg.


Helsingborg C.

Genetor utökar hos Wihlborgs på Helsingborg C

Uthyrning Genetor Coworking, som idag har verksamhet på två våningsplan på Helsingborgs C (Terminalen 1), har tecknat avtal med Wihlborgs om ytterligare ett våningsplan på närmare 900 kvadratmeter. Inflyttningen äger rum vid årsskiftet 2023/2024.


Balder ser fram emot att tillträda fastigheten i Helsingborg som de förvärvar av K-Fastigheter

Balder i bytesaffär med K-Fastigheter

Transaktioner I en samlad affär mellan Fastighets AB Balder och K-Fast Holding förvärvar Balder en förvaltningsfastighet i Helsingborg och avyttrar samtidigt en byggrätt för hyresrätter i Västerås.


World Trade Center I Oceanhamnen

Takhöjden är den hemliga ingrediensen i Oceanhamnen

Uthyrning Under första kvartalet 2022 stod kontorshuset World Trade Center i Helsingborg färdigt. Precis vid vattnet, ett stenkast från Helsingborgs central, stoltserar en kontors- och hotellfastighet som redan blivit ett landmärke i staden. Fastighetssverige tog en kontroll på hur det gått med uthyrningen i huset.


Helsingborg Långeberga

SLP förvärvar logistikfastighet i Helsingborg

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Helsingborg. Fastigheten består av totalt ca 56 000 kvadratmeter och är belägen i logistikområdet Långeberga i direkt närhet till transport­lederna E4 och E6.


Duo i Helsingborg döms för grova bedrägerier i samband med fastighetsaffärer.

Duo döms för grova bedrägerier i samband med fastighetsaffärer

Juridik Helsingborgs tingsrätt dömde tidigare i veckan två män, 62 och 57 år gamla, till fängelse för flera fall av grovt bedrägeri i samband med fastighetsaffärer. Fastighetssverige berättar mer.


Hanna Candell, vd för Helsingborgs City

När krisen kommer – stötta det lokala torget

Bolag Hanna Candell är vd för det gemensamma bolaget Helsingborg City, där kommun, fastighetsägare och verksamheter i city samverkar för att lyfta stadskärnan. Tidigare i år så vann de Årets Stadskärna för det arbete man gjort. Fastighetssverige tog temperaturen på ett centrum som lidit stort av pandemin och nu förbereder sig för nästa kris.


Olympiaskolan i Helsingborg.

NCC renoverar gymnasieskolor i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC ska i strategisk partnering med Helsingborgs stad utföra omfattande ombyggnadsarbete på de två gymnasieskolorna Olympiaskolan och Tycho Braheskolan i Helsingborg. Först ut är Olympiaskolan där parterna tillsammans planerat och projekterat arbetet samt enats om ett riktpris. Ordervärdet för Olympiaskolan uppgår till drygt 60 miljoner kronor.