Image
Helsingfors.
Helsingfors. Bild: Istock

Slättö gör miljardförvärv – dubblar portföljen

Transaktioner Fonder förvaltade av Slättö har, genom två separata transaktioner, avtalat om att förvärva två bostadsportföljer i Finland till ett totalt transaktionsvärde av cirka 1,5 miljarder kronor. Förvärven görs tillsammans med finska institutionella investerare som medinvesterare.
Publicerad den 24 Juni 2024

Bostadsportföljerna omfattar cirka 800 bostadsenheter i Helsingfors storstadsområde (HMA) och Tammerfors, med över 70 procent av värdet koncentrerat till HMA. I ett pressmeddelande menar de att tillgångarna är belägna i attraktiva lägen och är av modern standard, där majoriteten är nyproducerade fastigheter.
– Dessa förvärv ökar väsentligt storleken på vår portfölj i Finland, och vi är glada att kunna göra dem i partnerskap med nya och befintliga institutionella investerare. Vi har följt den finska bostadsmarknaden under en längre tid och tror att urbaniseringen i kombination med ett begränsat utbud av nya fastigheter skapar förbättrade underliggande fundamenta, säger Tuomas Kokkila, Investment Manager på Slättö,

Med dessa transaktioner ökar Slättös fastighetsportfölj i Finland till 3,3 miljarder kronor.

Slättö kommer att samarbeta med Premico i genomförandet av affärsplanen för delar av bostadsportföljen. Avance, Roschier, Nordanö, PwC och Naava Partners har varit rådgivare till Slättö i dessa transaktioner.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige