Image
Ilija Batljan.

Ilija Batljan säljer hela innehavet i Logistea

Transaktioner Ilija Batljans ägarbolag Ilija Batljan Invest och vissa av dess koncernbolag har sålt 2,79 miljoner A-aktier och 24,09 miljoner B-aktier i fastighetsbolaget Logistea för en sammanlagd köpeskilling på 290 miljoner kronor, motsvarande 10,79 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.


Toppnamn lämnar Slättö

Bolag Partner lämnar chefsposition och tar farväl av efter knappt fyra år.


Jonas Andersson.

Turbulens och osäkerhet på marknaden öppnar möjligheter för Slättö

Bolag Slättö fortsätter sin resa med Lærernes Pension som ny ankarinvesterare. Efter den danska pensionsfonden investering i bolaget berättar Deputy Managing Partner Jonas Andersson om betydelsen av att ha den nya investaren på plats, hur man vill fortsätta växa, vilka segment man ser som särskilt intressanta och var i Norden man ser bäst affärsmöjligheter.


Jonas Andersson och Erik Dansbo.

Ny ankarinvesterare in i Slättö

Bolag Den danska pensionsfonden Lærernes Pension blir ny ankarinvesterare i Slättö.


Joakim Andersson.

Joakim Andersson blir ny CFO på Slättö

Bolag Joakim Andersson kommer till Slättö som ny CFO. Han har lång erfarenhet från det svenska investmentbolaget Kinnevik, där han bland annat haft befattningen som CFO och strategichef i 13 år. Hans senaste roll var CFO på mjukvaruföretaget Cint. På Slättö kommer han att ansvara för ekonomi och IT, fondförvaltning och finansiering.


Fredrik Thorén.

Slättö rekryterar Fredrik Thorén

Bolag Slättö rekryterar Fredrik Thorén som Director, Finance. Fredrik Thorén är rekryterade för att att spela en nyckelroll i att hjälpa till att förverkliga de affärsmöjligheter Slättö fortsätter att skapa i Sverige, Finland och i hela Norden.


Fastigheten Väghyveln 6 får Blackrock som ny ägare.

Slättö säljer till Blackrock

Transaktioner Slättö Value Add I har genom logistikplattformen Evolv avyttrat en pågående logistikutveckling i Pilängen Logistics Park i Örebro till Blackrock Alternatives.


Tina Söderlund-Boley, ny försäljningschef på Slättö.

Slättö förstärker med ny försäljningschef

Bolag Slättö har rekryterat Tina Söderlund-Boley som ny försäljningschef. Anställningen är tänkt att komplettera Slättös befintliga team och ytterligare accelerera bolagets tillväxt i Norden.


SLP:s kurs föll kraftigt igår efter det att storägaren Evolv Fastigheter sålde sin post på 3,3 procent av kapitalet.

SLP:s kurs föll kraftigt – därför sålde storägaren sin post

Bolag Igår vid 16-tiden på eftermiddagen hade SLP:s aktie fallit med över 13 procent – detta efter att bolagets sjunde största aktieägare Evolv Fastigheter hade sålt sin storpost på strax över sex miljoner aktier, motsvarande 3,3 procent av bolagets aktiekapital. Aktien återhämtade sig sedan i den avslutande handeln och nedgången stannade på sex procent. Fastighetssverige har pratat med Lars Axelsson, vd för Evolv, som berättar varför bolaget sålt sitt innehav.


Slättö gör stor satsning på solceller när Evolv och Budbee färdigställer tre nya logistikterminaler.

Slättö gör stor satsning på solceller

Bygg/Arkitektur Evolv, Slättös plattform för logistikfastigheter, och Budbee storsatsar på grönare logistikanläggningar med bland annat solceller från Luma Energy. Hösten 2022 färdigställs tre nya moderna och effektiva terminaler i Almnäs Logistikpark i Södertälje Kommun, Stigamo Logistikpark strax söder om Jönköping och vid Landvetter Flygplats strax öster om Göteborg.


Klippudden rekryterar ny vd från Heimstaden

Bolag Styrelsen i Klippudden Fastigheter meddelar att Daniel Goldman tar över posten som vd i bolaget från 1 november 2022. Han efterträder Gustav Carp som de senaste sex åren arbetat med att bygga upp en stabil plattform med både stark tillväxt och aktiv förvaltning.


Johan Karlsson, vd för Slättö.

Slumrande segmentet som kan bli nästa steg för Slättö

Bolag Slättös vd Johan Karlsson berättar för Fastighetssverige om utmaningarna hittills under året, hur han ser på marknadsläget och vad som blir Slättös viktigaste fokus under årets andra halva. Slättö är även nyfikna på att ta sig an något nischsegment framöver.


BlackRock gör ytterligare logistikförvärv i Sverige.

Slättö säljer till BlackRock

Transaktioner Slättö Value Add I har frånträtt två logistikprojekt i Stockholm och Enköping till BlackRock Real Assets.


Senapsfabriken.

Slättö säljer bostadsfastighet i Uppsala till Niam

Transaktioner Slättö har frånträtt en hyresbostadsfastighet i Uppsala till Niam. Projektet Senapsfabriken är centralt belägen i Uppsala där stadsdelen Kungsängen har gått från att vara stadens industriområde till att ha utvecklats till ett levande och attraktivt bostadsområde med flera aktörer representerade. Den nya stadsdelen har gångavstånd till både resecentrum, Fyrisån och områdets alla caféer, restauranger och parker.


Från vänster: Lovisa Löwenborg, Her House Foundation, Anna Smith, Estea, Jonas Andersson, Slättö, Helena Baude, Gullers, Erik Lemaitre, K2A samt moderator Olga Persson, Unizon

"Kvinnor lever på flykt i Sverige i dag"

Sverige Her House Foundation ser ett ökat intresse från fastighetsbolag att hjälpa våldsutsatta kvinnor genom att ge förtur till bostäder.


Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland.

Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland

Transaktioner Peab etablerar ett joint venture-bolag med Slättö för utveckling och förvaltning av nyproducerade gröna bostadsfastigheter i Finland.


Christian Bratt, affärsområdeschef Slättö Bostad och Pär Thomaeus, vd Sveaviken Bostad.

Sveaviken och Slättö renodlar och genomför flera affärer

Transaktioner Sveaviken Bostad och Slättö genomför ägarförändringar i ett antal äldre joint venture-strukturer för projekt som går in i nya faser. Förändringarna innebär att Sveaviken och tre av Slättös fonder avyttrar respektive förvärvar andelar av varandra, i projekt som tidigare ägts och utvecklats gemensamt.


NCC och Evolv bygger elmotorfabrik i Åmål.

Bygger elmotorfabrik för tunga fordon i Åmål

Bygg/Arkitektur Evolv (Slättö) och NCC bygger en ny fabrik för elmotorer åt amerikanska Dana Incorporated i Åmål.


Gustav Carp, vd Klippudden Fastigheter.

Så ska Klippudden gasa för att nå djärva målet

Bolag Bolaget har tagit in Slättö som en stark kapitalpartner och ska mer än femdubblas i storlek till 2027. För Fastighetssverige berättar vd:n Gustav Carp om hur de ska lyckas, vilka affärer som passar bolaget och att den geografiska ambitionen inkluderar hela Norden.


En av Klippuddens befintliga fastigheter.

Slättö köper hälften av Klippudden – bildar JV

Transaktioner Holmström Fastigheter, Slättö Core Plus AB och Latona Fastigheter AB etablerar ett JV-bolag avseende ägandet i Klippudden Fastigheter AB.