Image
Fredrik Thorén.

Slättö rekryterar Fredrik Thorén

Bolag Slättö rekryterar Fredrik Thorén som Director, Finance. Fredrik Thorén är rekryterade för att att spela en nyckelroll i att hjälpa till att förverkliga de affärsmöjligheter Slättö fortsätter att skapa i Sverige, Finland och i hela Norden.


Fastigheten Väghyveln 6 får Blackrock som ny ägare.

Slättö säljer till Blackrock

Transaktioner Slättö Value Add I har genom logistikplattformen Evolv avyttrat en pågående logistikutveckling i Pilängen Logistics Park i Örebro till Blackrock Alternatives.


Tina Söderlund-Boley, ny försäljningschef på Slättö.

Slättö förstärker med ny försäljningschef

Bolag Slättö har rekryterat Tina Söderlund-Boley som ny försäljningschef. Anställningen är tänkt att komplettera Slättös befintliga team och ytterligare accelerera bolagets tillväxt i Norden.


SLP:s kurs föll kraftigt igår efter det att storägaren Evolv Fastigheter sålde sin post på 3,3 procent av kapitalet.

SLP:s kurs föll kraftigt – därför sålde storägaren sin post

Bolag Igår vid 16-tiden på eftermiddagen hade SLP:s aktie fallit med över 13 procent – detta efter att bolagets sjunde största aktieägare Evolv Fastigheter hade sålt sin storpost på strax över sex miljoner aktier, motsvarande 3,3 procent av bolagets aktiekapital. Aktien återhämtade sig sedan i den avslutande handeln och nedgången stannade på sex procent. Fastighetssverige har pratat med Lars Axelsson, vd för Evolv, som berättar varför bolaget sålt sitt innehav.


Slättö gör stor satsning på solceller när Evolv och Budbee färdigställer tre nya logistikterminaler.

Slättö gör stor satsning på solceller

Bygg/Arkitektur Evolv, Slättös plattform för logistikfastigheter, och Budbee storsatsar på grönare logistikanläggningar med bland annat solceller från Luma Energy. Hösten 2022 färdigställs tre nya moderna och effektiva terminaler i Almnäs Logistikpark i Södertälje Kommun, Stigamo Logistikpark strax söder om Jönköping och vid Landvetter Flygplats strax öster om Göteborg.


Klippudden rekryterar ny vd från Heimstaden

Bolag Styrelsen i Klippudden Fastigheter meddelar att Daniel Goldman tar över posten som vd i bolaget från 1 november 2022. Han efterträder Gustav Carp som de senaste sex åren arbetat med att bygga upp en stabil plattform med både stark tillväxt och aktiv förvaltning.


Johan Karlsson, vd för Slättö.

Slumrande segmentet som kan bli nästa steg för Slättö

Bolag Slättös vd Johan Karlsson berättar för Fastighetssverige om utmaningarna hittills under året, hur han ser på marknadsläget och vad som blir Slättös viktigaste fokus under årets andra halva. Slättö är även nyfikna på att ta sig an något nischsegment framöver.


BlackRock gör ytterligare logistikförvärv i Sverige.

Slättö säljer till BlackRock

Transaktioner Slättö Value Add I har frånträtt två logistikprojekt i Stockholm och Enköping till BlackRock Real Assets.


Senapsfabriken.

Slättö säljer bostadsfastighet i Uppsala till Niam

Transaktioner Slättö har frånträtt en hyresbostadsfastighet i Uppsala till Niam. Projektet Senapsfabriken är centralt belägen i Uppsala där stadsdelen Kungsängen har gått från att vara stadens industriområde till att ha utvecklats till ett levande och attraktivt bostadsområde med flera aktörer representerade. Den nya stadsdelen har gångavstånd till både resecentrum, Fyrisån och områdets alla caféer, restauranger och parker.


Från vänster: Lovisa Löwenborg, Her House Foundation, Anna Smith, Estea, Jonas Andersson, Slättö, Helena Baude, Gullers, Erik Lemaitre, K2A samt moderator Olga Persson, Unizon

"Kvinnor lever på flykt i Sverige i dag"

Sverige Her House Foundation ser ett ökat intresse från fastighetsbolag att hjälpa våldsutsatta kvinnor genom att ge förtur till bostäder.


Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland.

Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland

Transaktioner Peab etablerar ett joint venture-bolag med Slättö för utveckling och förvaltning av nyproducerade gröna bostadsfastigheter i Finland.


Christian Bratt, affärsområdeschef Slättö Bostad och Pär Thomaeus, vd Sveaviken Bostad.

Sveaviken och Slättö renodlar och genomför flera affärer

Transaktioner Sveaviken Bostad och Slättö genomför ägarförändringar i ett antal äldre joint venture-strukturer för projekt som går in i nya faser. Förändringarna innebär att Sveaviken och tre av Slättös fonder avyttrar respektive förvärvar andelar av varandra, i projekt som tidigare ägts och utvecklats gemensamt.


NCC och Evolv bygger elmotorfabrik i Åmål.

Bygger elmotorfabrik för tunga fordon i Åmål

Bygg/Arkitektur Evolv (Slättö) och NCC bygger en ny fabrik för elmotorer åt amerikanska Dana Incorporated i Åmål.


Gustav Carp, vd Klippudden Fastigheter.

Så ska Klippudden gasa för att nå djärva målet

Bolag Bolaget har tagit in Slättö som en stark kapitalpartner och ska mer än femdubblas i storlek till 2027. För Fastighetssverige berättar vd:n Gustav Carp om hur de ska lyckas, vilka affärer som passar bolaget och att den geografiska ambitionen inkluderar hela Norden.


En av Klippuddens befintliga fastigheter.

Slättö köper hälften av Klippudden – bildar JV

Transaktioner Holmström Fastigheter, Slättö Core Plus AB och Latona Fastigheter AB etablerar ett JV-bolag avseende ägandet i Klippudden Fastigheter AB.


Helsingfors är inte den enda nordiska marknaden Johan Karlsson och Slättö tittar på.

Efter första förvärvet utanför Sverige: Så ska Slättö växa i Norden

Bolag Johan Karlsson, vd och grundare, Slättö Förvaltning, om logistikinvesteringen i Helsingfors, vilka ytterligare förvärv som är på gång i det östra grannlandet och de nordiska tillväxtplanerna.


Slättö expanderar till Finland och förvärvar i Helsingfors.

Slättö expanderar till Finland – förvärvar i Helsingfors

Transaktioner Evolv, Slättös specialiserade logistikplattform, etablerar närvaro i Finland genom bolagets första förvärv utanför Sverige. Fastigheten är strategiskt belägen i Finlands ledande område för logistik och e-handel och kombinerar moderna ytor för last mile-logistik med showroom och handel.


NCC bygger åt Slättö.

NCC bygger 584 lägenheter i nordvästra Stockholm åt Slättö

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Slättö bygga 584 hyresrättslägenheter i Bromsten, i nordvästra Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 665 miljoner kronor.


Slättös logistik- och lagerplattform Evolv säljer en logistikportfölj till SLP. I bilden syns även Evolvs vd Lars Axelsson.

Slättö säljer logistikportfölj till SLP – blir minoritetsägare: "Ska fortsätta växa"

Transaktioner Slättö säljer elva fastigheter genom sin logistik- och lagerplattform Evolv till SLP. Fastigheterna, med en sammanlagd uthyrningsbar area om 41 000 kvadratmeter, är belägna i attraktiva lägen med god tillgänglighet för last mile-distribution i Stockholm, Mälardalen och Norrköping. En del av SLP:s betalning sker i form av aktier vilket gör Slättö till en minoritetsägare av SLP efter transaktionen, som enligt uppgift till Fastighetssverige är värd mellan en halv och en miljard kronor.


Slättös vd Johan Karlsson.

Duo från Evolv Property blir nya partners i Slättö Förvaltning

Bolag Slättö Förvaltning, Slättö Core Plus AB och Evolv Property AB offentliggör idag att parterna tecknat avtal om en serie transaktioner vilka resulterar i att Slättö Core+ blir ensam ägare av det fastighetsbestånd parterna gemensamt byggt upp, samtidigt som entreprenörerna bakom Evolv, Lars Axelsson och Viktor Tennström, blir Partners i Slättö.