Image
Jula öppnar varuhus i Reso.

Jula öppnar varuhus i Reso

Bolag I början av 2023 slår den svenska hemmafixarkejdan Jula upp sina portar i Åboregionen. Efter Vasa blir Reso den andra staden i Finland där Jula öppnar varuhus. Etableringen skapar omkring 20 nya arbetstillfällen i regionen. E-handeln öppnar redan i höst.


Stendörren köper i Helsingforsregionen.

Stendörren premiärköper i Finland

Transaktioner Stendörren tar klivet in i Finland och köper tre industrifastigheter i Helsingforsregionen.


Marc von Melen.

Serena köper fastighet med byggrätter i Tammerfors

Transaktioner Serena Properties köper en utvecklingsfastighet i Tammerfors av Ingka Centres.


Bonava säljer 123 hyreslägenheter i Finland.

Bonava säljer 123 hyreslägenheter i Finland

Transaktioner Bonava säljer 123 hyreslägenheter i Esbo, Finland, till investeraren Icecapital Housing Fund VI Ky. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det tredje kvartalet 2024.


Bonava säljer 137 hyreslägenheter i Finland.

Bonava säljer 137 hyreslägenheter i Finland

Transaktioner Bonava säljer 76 hyreslägenheter i Åbo, Finland, till investeraren Taaleri och 61 hyreslägenheter i Tammerfors till investeraren eQ. Affärerna uppgår till cirka 270 miljoner kronor och de första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det tredje kvartalet 2023.


Per Svensson och Jalmari Janhunen.

Croisettes höga ambitioner för den finländska markanden

Bolag Croisette fortsätter expandera sin verksamhet och öppnar kontor i Finland. Bolagets vd Per Svensson berättar för Fastighetssverige om den höga målsättningen på den finländska marknaden, varför Jalmari Janhunen är rätt person att leda verksamheten, om skillnaderna mellan svensk och finländsk rådgivning samt hur han ser på en möjligen etablering i Norge.


Bulevardi 21 säljs från Genesta till NREP.

Genesta säljer kontorsfastighet i Finland till NREP

Transaktioner Genesta säljer den historiska kontorsfastigheten Bulevardi 21 i Kampen på uppdrag av sin fond, GNRE Fund II, till NREP. Den cirka 10 100 kvadratmeter stora byggnaden förvärvades i december 2015 och fastigheten har sedan dess genomgått en omfattande renovering.


Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland.

Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland

Transaktioner Peab etablerar ett joint venture-bolag med Slättö för utveckling och förvaltning av nyproducerade gröna bostadsfastigheter i Finland.


Ilija Batljan.

SBB säljer fastigheter i Norden för 2,5 miljarder

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden avyttrar sju fastigheter i Norge, Finland och Sverige för ett överenskommet fastighetsvärde om 2,5 miljarder kronor. Av dessa används 2,28 miljarder kronor för att minska nettoskulden. Den värdemässigt största fastigheten i portföljen är Kunnskapsveien 55 i Lilleström i Norge med OsloMet som största hyresgäst och övriga fastigheter utgörs av offentliga kontor.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Heimstaden köper stort i Finland

Transaktioner Heimstaden köper 64 fastigheter i Finland av Balder-ägda Sato.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa gör ny finländsk miljardaffär

Transaktioner Nyfosa har förvärvat kommersiella fastigheter i Helsingforsregionen, Tammerfors och flera större städer runtom i Finland. Förvärvspriset uppgår till 137 miljoner euro, motsvarande cirka 1 415 miljoner kronor, med ett årligt hyresvärde om 14,5 miljoner euro, motsvarande cirka 150 miljoner kronor.


Hemsös vd Nils Styf.

Hemsö förvärvar minoritetsandel i Finlands Universitetsfastigheter Oy

Transaktioner Hemsö förvärvar 1,53 procent av aktierna i Finlands Universitetsfastigheter Oy och blir minoritetsägare. Investeringen uppgår till 15 miljoner euro motsvarande 389 euro per aktie.


Serena Properties vd Marc von Melen och nya förvärvet Heron City i Stockholm. Obs. Bilden är ett montage.

Serenas nya möjligheter med Balder som ensam ägare

Bolag Serena Properties fortsätter stärka upp portföljen med nya förvärv. Vd:n Marc von Melen berättar för Fastighetssverige om möjligheterna som öppnas genom nya ägarbilden, Heron Citys framtid, och om fördelningen mellan Sverige och Finland i portföljen.


Oscar Lekander.

SBB köper i Finland

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden köper vårdenheter i Finland för cirka 157 miljoner kronor.


Castellum och Rutger Arnhult vill öka i Helsingfors och Köpenhamn. Obs. Bilden är ett montage.

Så mycket vill Castellum öka i Finland och Danmark – öppnar för ny marknad

Bolag Castellum kommer ha ett tydligare fokus på att växa Helsingfors och Köpenhamn framöver. Rutger Arnhult berättar om tillväxtplanerna i Norden, hur man ser på framtiden i Entra och öppnar för nya marknader på sikt.


Bonava säljer i Helsingfors

Transaktioner Bonava säljer 53 hyreslägenheter i Finlands huvudstad Helsingfors till investeraren Sirius Capital Partners. Affären uppgår till 16 miljoner euro och de första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det andra kvartalet 2023.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa fortsätter växa i Finland

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en kontorsfastighet som är under uppförande i den finska regionsstaden Kuopio. Förvärvspriset uppgår till 11,9 miljoner euro, motsvarande cirka 123 miljoner kronor, med ett årligt hyresvärde om 1,05 miljoner euro, motsvarande cirka 10,8 . Säljare och utvecklare av fastigheten är Lapti.


Logicenters skriver avtal med Tokmanni Oy i Finland

Logicenters skriver avtal med Tokmanni Oy i Finland

Uthyrning I finska Mäntsäla har Logicenters tecknat ett långsiktigt hyresavtal med det finska detaljhandelsföretaget Tokmanni Oy. Avtalet avser ett 55 000 kvadratmeter stort lager i södra Mäntsälä och första fasen beräknas vara färdigställd under andra kvartalet 2023.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM förvärvar fastighet för bostadsutveckling i Finland

Transaktioner JM förvärvar en fastighet i Kera, Esbo, i närheten av centrala Helsingfors, med tillträde och erläggande av likvid under det fjärde kvartalet 2021. Förvärvet uppgår till cirka 150 miljoner kronor. Fastighetens detaljplan kommer att utarbetas av JM med målsättningen att möjliggöra utveckling av cirka 500 bostäder samt andra funktioner såsom affärslokaler.


JM förändrar i koncernledningen

Bolag Hilde Vatne, vd för JM Norge, och Markus Heino, vd för JM Suomi, ingår från och med den 1 januari 2022 i JM:s koncernledning.