Image
K-Citymarket i Lahtis, illustration.
K-Citymarket i Lahtis, illustration. Bild: K Group

Skanska bygger nytt för K-Citymarket i Lahtis

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Kesko om att uppföra en ny byggnad för K-Citymarket i Lahtis, Finland. Kontraktet är värt 28 miljoner euro, alltså cirka 320 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden i det andra kvartalet 2024.
Publicerad den 13 April 2024

Den totala ytan på den nya K-Citymarket-byggnaden blir cirka 20 000 kvadratmeter, brutto, av vilket en stormarknad kommer att få cirka 9 500 kvadratmeter. I projektet ingår byggnation och installationer. Butiksytorna ligger på första våningen och det kommer att finnas ett uppvärmt parkeringsgarage i källaren.

Det nya K-Citymarket kommer att följa EU:s Taxonomy och projektet siktar på att få miljöklassificeringen Breeam Very Good.

Byggarbetet påbörjas i april 2024 och kommer att vara klart hösten 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige