Image
YIT sänker helårsprognosen för 2023.
YIT sänker helårsprognosen för 2023. Bild: Istock

YIT sänker helårsprognosen för 2023

Bolag Den finska byggjätten YIT sänker prognosen för sitt justerade rörelseresultat för helåret 2023 till 36-42 miljoner euro, det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 13 Januari 2024

Den gamla prognosen var att YIT väntade sig ett justerat rörelseresultat på minst 50 miljoner euro. För 2022 landade rörelseresultatet på 110 miljoner euro.

Enligt bolaget kan högre räntor komma att påverka investeringarnas verkliga värde negativt, vilket är anledningen bakom den sänkta prognosen.

"Främst till följd av en ökning av avkastningen redovisar YIT nedgångar i verkligt värde på sina aktieinvesteringar värderade till verkligt värde och förvaltningsfastigheter värderade till verkligt värde som ägs av intresseföretag och joint ventures, totalt cirka 13 miljoner euro", skriver YIT i pressmeddelandet.

Bolaget släpper även preliminära siffror för fjärde kvartalet och väntar sig en omsättning på 2 150 miljoner euro och ett operativt kassaflöde efter investeringar på 50 miljoner euro.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige