Image

Hemsö utvecklar äldreboende och förskola i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Hemsö utvecklar ett äldreboende och en förskola i Vanda i Helsingforsregionen tillsammans med YIT. 15-åriga hyresavtal har tecknats med Attendo för äldreboendet och med Touhula för förskolan.


Därför drar sig Peab ur Lemminkäinen

Ekonomi/Finansiering Peab säljer hela sitt aktieinnehav i Lemminkäinen efter drygt fem år. För Fastighetssverige berättar Niclas Winkvist, CFO på Peab, varför bolaget säljer av samtliga aktier just nu – och hur han ser på placeringen som sådan.


Hemsö storköper i Finland

Transaktioner Hemsö har tecknat ett ramavtal avseende förvärv av äldreboenden, trygghetsbostäder och förskolor belägna framförallt i Storhelsingfors och Tammerfors. Säljare är YIT.


De utvecklar Finlands största köpcentrum

Transaktioner Ett JV-bolag som ska utveckla Finlands största köpcentrum är nu bildat. Mall of Tripla kommer att omfatta 85 000 kvadratmeter. Totalt investeras cirka 600 miljoner euro, motsvarande 5,6 miljarder kronor.


Arcona bygger om vid Norra Bantorget

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av LO/ÅF Projektledning att bygga om kvarteret Klockan 10 vid Norra Bantorget.


Ny vd för YIT Sverige

Karriär Ulf Kareliusson har utsetts till ny vd för YIT Sverige.


Cordea Savills köper i Finland

Transaktioner Cordea Savillsäl köper en fastighet i Helsingfors. Köpeskillingen uppgår till 248 miljoner kronor.


100 medlemmar i SGBC

Energi/miljö Sweden Green Building Council har nu 100 medlemmar.
Den hundrade blev YIT.
- För oss är medlemskapet i Sweden Green Building Council en självklarhet.
Framförallt då det ger oss möjligheten att utveckla samt påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen, säger Fredrik Sederholm, vd för YIT Sverige AB.