Image
Visionsbild av nya Oceanbadet i Helsingborg.
Visionsbild av nya Oceanbadet i Helsingborg. Bild: Peab

Peab projekterar nya Oceanbadet i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har tecknat samverkansavtal med Helsingborgs stad om att påbörja projekteringen av Oceanbadet, det nya badhuset i Oceanhamnen i Helsingborg.
Publicerad den 29 Februari 2024

Det nya badhuset är ett aktivitets- och familjebad och kommer att ligga i Oceanhamnen med havet som granne.

– Vi är både glada och stolta över att vara utvalda som entreprenör i detta samhällsbyggnadsprojekt, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

– Ett nytt badhus i Helsingborg är efterlängtat av många och det känns mycket roligt att vi nu går in i nästa fas i projektet och detaljutvecklar det förslag som vann arkitekttävlingen i våras, säger Magnus Prochéus, fastighetsdirektör tillförordnad ordförande i styrgruppen för Oceanbadet.

En arkitekttävling utlystes 2021 där flera arkitektkontor lämnade in kvalificerade förslag. Våren 2023 utsågs det vinnande förslaget Niveau+ av arkitektkontoret Yellon med flera. Efter arkitekttävlingen sker en process i flera steg, däribland politiska beslut om investeringen och framtagande av en detaljplan för området. Nu går projektet in i en så kallad projekteringsfas där exakta detaljer kring badhusets utbud och utseende växer fram.

Projektet genomförs i två faser där Fas 1 påbörjades i början av 2024 med projektering och fastställande av budget för projektet. Fas 2 omfattar bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning.

Går allt enligt plan kan det nya badhuset börja byggas hösten 2025 och stå klart 2028. Byggtiden beräknas ta cirka tre år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige