Image
Peab har fått i uppdrag att bygga projektet Herkules Park i Hjellevannet i Skien.

Peab bygger för över hundra miljoner i Norge

Bostäder Peab har fått i uppdrag att bygga 40 nya lägenheter vid Hjellevannet i Skien. Beställare är Klosterfoss Utvikling och kontraktssumman uppgår till 119 miljoner norska kronor.


Peab bygger bad- och friskvårdsanläggning år Kunskapsporten i Kalmar.

Peab bygger badhus för 500 miljoner

Bygg/Arkitektur Peab har skrivit kontrakt med Kunskapsporten om att bygga en ny bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom i Kalmar. Kontraktssumman uppgår till 500 miljoner svenska kronor.


Marko Rinkinen, regionchef Peab.

Peab bygger bostäder för 15 miljoner euro

Bostäder Peab har fått uppdraget att bygga bostäder i Vanda. Beställare är Sato-Rakennuttajat Oy och kontraktssumman uppgår till 15 miljoner euro.


Peab bygger produktionsanläggning i Seinäjoki.

Peab bygger produktionsanläggning i Seinäjoki

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny produktionsanläggning till livsmedelsföretaget Atria Oyj i Seinäjoki. Kontraktssumman uppgår till 24 miljoner euro.


Länsförsäkringar ökar i byggjätte

Bolag Länsförsäkringar Fonder har ökat sitt ägande till över fem procent i det noterade byggbolaget.


Niclas Winkvist, CFO på Peab.

Peab har emitterat gröna obligationer på 1,5 miljarder

Bolag Peab har framgångsrikt emitterat gröna obligationer om totalt 1,5 miljarder svenska kronor. Medlen ska finansiera gröna investeringar som bidrar till Peabs arbete med att nå sina klimatmål.


Wilhelmsrogårdens äldreboende.

Peab bygger nytt äldreboende i Jönköping

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga Wilhelmsrogårdens äldreboende på Strandängen i Jönköping. Beställare är Jönköpings kommun och kontraktssumman uppgår till 203 miljoner svenska kronor.


Anna Roos.

Hon blir Peabs nya regionchef i öst

Bolag Anna Roos blir ny regionchef på Peab Fastighetsutveckling Öst (Stockholms län, Uppsala län och Gotland) och tar med det över ansvaret för kontorsutveckling, logistik samt genomförande av samhällsfastighetsprojekt i regionen.


NCC är en av de största skolbyggarna i Sverige. Arkivbild från ett tidigare projekt med SKR.

Stor lista: De är branschens största skolbyggare

Bygg/Arkitektur Med byggstarter på drygt 23 miljarder kronor de senast tolv månaderna står skol- och förskoleprojekt för mer än åtta procent av det totala byggandet. Med hjälp av färsk statistik från Byggfakta presenterar Fastighetssverige en lista över de branschbolag som är störst på byggandet av skolor och förskolor i Sverige. Se vilken tungviktare som är i topp.


Peab bygger hangar till övervakningsflyg i Evenes

Bolag Peab har fått i uppdrag att bygga hangar, lager, verkstad och administrationsbyggnad på Evenes flygstation till militära övervakningsflygplan. Byggherre är Forsvarsbygg och kontraktsvärdet uppgår till cirka 646 miljoner norska kronor.


Sagax vd David Mindus.

Sagax säljer bostadsprojekt i Järfälla för 200 miljoner kronor

Transaktioner Mindus och Co säljer Veddesta 1:13 till Peab.


Tack vare ECO-Prefab har projektet sparat in koldioxidutsläpp motsvarande 1700 bilresor mellan Stockholm och Göteborg.

Peab får ner utsläppen med 153 ton i brf-projekt

Bygg/Arkitektur Peabs bygge av Brf Mälarparken i Södertälje är i full gång. För att minska klimatavtrycket används Byggelements nyutvecklade koncept ECO-Prefab vilket får ner projektets utsläpp av koldioxid med 153 ton.


Jesper Göransson, vd för Peab.

Peab bygger om anstalt på uppdrag av Intea

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga om och renovera den tidigare riksanstalten i Härnösand. Beställare är Intea Fastigheter och kontraktssumman uppgår till 157 miljoner svenska kronor.


Där den gamla handelsträdgården låg ska bostäder utvecklas.

Peab köper historisk Malmötomt

Transaktioner Peab Bostad förvärvar sista delen av Knut Gyllins historiska handelsträdgård.


K2A köper av Slättö i Norrtälje.

K2A köper för 1,2 miljarder

Transaktioner K2A gör två affärer för totalt 1,266 miljarder kronor. I Växjö köper man tre bostadsfastigheter av Peab för 716 miljoner kronor och i Norrtälje köper man en bostadsfastighet av Slättö för 550 miljoner kronor.


Till vänster en 3D-modell som visar den planerade nya bebyggelsen i beige med vy västerifrån. Till höger en flygbild från 2018 som visar området sett från öster. Det ungefärliga planområdet är inringat med röd linje.

Här vill Peab bygga 240 nya bostäder

Bygg/Arkitektur Planerna är en del av en omfattande stadsdelsutveckling i en attraktiv tillväxtregion. Fastighetssverige berättar mer.


Peab öppnar ett nytt kontor i Uppsala.

Peab nysatsar i Uppsala

Bolag Nu slår Peab upp portarna till Peab Center Uppsala i Boländerna. På det nya kontoret samlas alla Peabs verksamhetsområden under samma tak för att erbjuda kunder ett ännu tydligare erbjudande.


Peab bygger lägenheter i Åre.

Peab bygger lägenheter i Åre

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 42 lägenheter i tre hus på fjällsidan i Åre. Beställare är Skiab Invest AB och kontraktet uppgår till 109 miljoner svenska kronor.


Peab och Stenungsunds kommun planerade för 300 bostäder i Kvarnhöjden norr om Jörlanda. Nu upphävs detaljplanen slutgiltigt. Kommunen analyserar nu hur och om man kan gå vidare.

"Vet inte om det är möjligt att börja om"

Bygg/Arkitektur Efter domstolens stopp för detaljplanen i Stenungsund – 15 års planarbete kan ha varit förgäves


Peab och Stenungsunds kommun planerade för 300 bostäder i Kvarnhöjden norr om Jörlanda. Nu upphävs detaljplanen slutgiltigt.

300 havsnära Peab-bostäder stoppas

Bygg/Arkitektur Granne drabbas av för mycket insyn och skugga – Mark- och miljööverdomstolen upphäver detaljplanen.