Image
Wihlborgs är beställare när Peab bygger produktionsanläggning i Lund.

Wihlborgs beställare när Peab bygger produktionsanläggning

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en produktionsanläggning för läkemedel i Lund. Beställare är Wihlborgs fastigheter och kontraktssumman uppgår till 125 miljoner svenska kronor.


Charlotta Bendorf Löwenhjelm blir ny affärschef på Peab Fastighet

Peab rekryterar ny affärschef från Newsec

Karriär Peab Fastighet stärker sitt team i Syd med Charlotte Benndorf Löwenhjelm som kommer från Newsec där hon har rollen som Property Manager, commercial. Charlotte kommer som affärschef ansvara för en portfölj med utvecklingsprojekt som är inriktad på kommersiella fastigheter.


Peab bygger bostadsrätter i Malmö

Peab bygger bostadsrätter i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 78 lägenheter i Limhamn i Malmö. Beställare är HSB Projekt i Malmö HB och kontraktssumman uppgår till 194 miljoner svenska kronor.


Smidmek i stororder med Väsbyhem.

Smidmek i stororder med Väsbyhem

Bygg/Arkitektur Smidmek har skrivit avtal med Väsbyhem. Ordern är en av Smidmeks största någonsin och innebär projektering, leverans och montage av stommen till två nya bostadskvarter i Upplands Väsby.


Peab har rekryterat Andreas Rydbo som ny regionchef

Peab storsatsar på drift och underhåll – rekryterar ny chef

Bolag Peab Anläggning satsar stort på sin verksamhet inom drift och underhåll. Från och med 2023 samlas all Peabs kompetens och kunskap inom drift och underhåll i en och samma region. Samtidigt rekryteras en ny regionchef.


Norra Älvstrandens nya landmärke.

Norra Älvstranden får ett nytt landmärke

Bygg/Arkitektur Norra Älvstranden i Göteborg får ett nytt landmärke i form av Brf Celsius, ett 23 våningar högt bostadshus som uppförs av Smidmek på uppdrag av Peab.


Nordic PM hyr ut 850 kvadratmeter till Peab.

Nordic PM hyr ut 850 kvadratmeter till Peab

Uthyrning 853 kvadratmeter hyrs ut i Företagsparkens Värnamofastighet när Nordic PM tecknar flerårigt avtal med Peab Anläggning AB.


Karlshamn.

Peab bygger kontor i Karlshamn

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga kontor på Östra Piren i Karlshamn. Beställare är Karlshamnsfastigheter och kontraktssumman uppgår till 239 miljoner svenska kronor.


Christoffer Björn.

Peab rekryterar regionchef till norra Sverige

Karriär Peab rekryterar Christoffer Björn som ny regionchef med ansvar för Peabs projektutveckling i norra Sverige, där bland annat utveckling av bostäder, kontor och samhällsfastigheter ingår. Han kommer att utgå från Luleå.


Peab bygger en simhall i Malung.

Peab bygger simhall i Malung

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny simhall i Malung. Beställare är Malung-Sälens kommun och kontraktssumman uppgår till 216 miljoner kronor.


Skiss Sundsvall logistikpark.

Peab och Annehem köper mark i logistikläge

Transaktioner Peab Projektutveckling och Annehem Fastigheter har tecknat avtal om markköp om cirka 58 000 kvadratmeter med Sundsvall Logistikpark AB i Sundsvall Logistikpark, Tunadal-Korsta-Ortviken.


Jesper Göransson, vd för Peab.

Fortsatt tillväxt och förbättrat resultat för Peab

Bolag Vid fredag lunch var det byggjätten Peabs tur att presentera sin delårsrapport.


The Corner i Hyllie.

Modemärket John Henric flyttar sitt huvudkontor till The Corner i Hyllie

Uthyrning Kontorshuset The Corner i Hyllie som Peab utvecklar attraherar ytterligare en stark aktör. Nu är det klart att det snabbväxande modemärket John Henric AB blir den fjärde hyresgästen att teckna avtal. John Henric flyttar in högst upp i huset under våren 2023.


Peab får i uppdrag att bygga ut anstalten Sörbyn.

Peab bygger ut anstalten Sörbyn söder om Umeå

Bygg/Arkitektur Peab fått uppdraget att bygga ut anstalten Sörbyn söder om Umeå. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 364 miljoner kronor.


Visionsbild över slussen i Södertälje.

Peab skriver miljardkontrakt för att bygga om slussen i Södertälje

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga om slussen i Södertälje. Beställare är Trafikverket och kontraktssumman uppgår till 1,5 miljarder svenska kronor.


Peab bygger ungdomslägenheter åt Trianon i Malmö.

Peab bygger ungdomslägenheter åt Trianon i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 381 hyreslägenheter på Sorgenfri i Malmö. Beställare är Trianon och kontraktssumman uppgår till 430 miljoner svenska kronor. Avtalet är villkorat av bygglov och som tidigare meddelats har den ena etappen med 256 lägenheter sålts till Willhem för 435 miljoner kronor. Vidare är avtalet villkorat av att Trianon även säljer etapp 2 med 135 lägenheter till Willhem. Förhandling pågår och avtal väntas tecknas i närtid.


Snickeriet i Varvsstaden.

Lindahl flyttar till Varvsstadens äldsta byggnad

Uthyrning Byggnaden Snickeriet i Varsstaden i Malmö, vars första del uppfördes på 1870-talet, ska nu omvandlas till 2 500 kvadratmeter kontor åt Advokatfirman Lindahl.


Peab färdigställer nya Baldershallen och Balder tar över som fastighetsägare.

Peab färdigställer nya Baldershallen – Balder tar över som fastighetsägare

Bygg/Arkitektur Den 1 juli tar Sundsvalls tennisklubb emot nycklarna till nya Baldershallen på Baldershov. De nybyggda och ombyggda ytorna motsvarar tillsammans drygt två fullstora fotbollsplaner och står därmed klara för inflyttning. I samband med färdigställandet förvärvar Balder hallen av Peab som också varit totalentreprenör för den stora satsningen i Sundsvall.


Peab Fastighetsutveckling rekryterar Anna Lindgren från AMF Fastigheter till sitt team i Stockholmsregionen.

Peab rekryterar från AMF Fastigheter

Karriär Peab Fastighetsutveckling rekryterar Anna Lindgren från AMF Fastigheter till sitt team i Stockholmsregionen.


Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland.

Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland

Transaktioner Peab etablerar ett joint venture-bolag med Slättö för utveckling och förvaltning av nyproducerade gröna bostadsfastigheter i Finland.