Image
Riggen, som det kommer att se ut.
Riggen, som det kommer att se ut. Bild: Ahlqvist & Almqvist AB

Peab bygger lägenheter i Visby

Bostäder Peab har fått uppdraget att utföra rivning och nybyggnation av flerbostadshus i Visby. Beställare är Gotlandshem och kontraktssumman uppgår till 225 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 4 Oktober 2024

Peab ska riva de 87 befintliga lägenheterna samt komplementbyggnaderna på fastigheten Riggen 1 i Visby. Efter rivning ska 105 nya hyreslägenheter byggas, med option på ytterligare nybyggnation av 53 lägenheter.

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått förtroendet att utföra detta uppdrag tillsammans med Gotlandshem. Vi ser fram emot att bidra till Gotlands och Visbys utveckling och skapa nya fina hem, säger Anders Bergeling, regionchef Peab.

– Vi är glada över att äntligen ha skrivit kontrakt med Peab och ser fram emot vårt gemensamma arbete med kvarteret Riggen, säger Kristoffer Strehlenert, chef för utveckling och hållbarhet på Gotlandshem.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i slutet av 2024. Lägenheterna beräknas bli färdigställda under första kvartalet 2027.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför kliver Stadsbyggen in i retailsegmentet

Bolag Stadsbyggen tar ett första steg in på retailmarkanden med förvärvet av Ingelsta handelsområdet som görs tillsammans med RED. Peter Åman, vd för Stadsbyggen, berättar för Fastighetssverige varför man väljer att kliva in på retailmarknaden nu, om framtidsplanerna inom segmentet, var man ser möjlighet till nya förvärv och om samarbetet med RED.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige