Image
SLP tecknar nytt avtal i Helsingborg.
SLP tecknar nytt avtal i Helsingborg. Bild: SLP

SLP bygger till 3 000 kvadratmeter i Helsingborg

Uthyrning SLP förvärvade fastigheten Ackumulatorn 1 i Helsingborg i december 2022 där den nuvarande byggnaden på fastigheten, som är fullt uthyrd, uppgår till 15 600 kvadratmeter där merparten hyrs av två hyresgäster. Byggnaden kommer nu utökas med 3 000 kvadratmeter när delar av en byggrätt på fastigheten nyttjas då avtal tecknats med en av de befintliga hyresgästerna.
Publicerad den 14 Maj 2024

Det nya fullt indexerade hyresavtalet börjar löpa från 1 maj 2025 med en löptid om elva år, vilket innebär en förlängning om drygt tio år och en framtida årshyra om 7,5 miljoner kronor. Hyresökningen samt lägre fastighetskostnader beräknas ge en driftsnettoförbättring för SLP om cirka 5,5 miljoner kronor årligen. Projektet kommer ske i etapper och beräknas vara slutfört per april 2026. Den totala investeringen uppgår till cirka 65 miljoner kronor. Avtalet är villkorat av bygglov erhålls.
– Vi är mycket nöjda med den förädlingsresa vi gjort såhär långt med denna fastighet. Dessutom finns ytterligare byggrätt kvar att växa vidare på. Vår affärsidé bygger på att skapa värdetillväxt genom löpande förädling av logistikfastigheter i Sveriges mest attraktiva logistikpunkter. Förädlingen leder även till hållbara tillgångar med hållbar finansiering och optimerat driftsnetto, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige