Image
Duo ökar tungt i SLP.

Tunga duon ökar rejält i SLP

Bolag Dubbla jättar ökade sina poster i SLP kraftigt under fjärde kvartalet.


Så här ser en nöjd vd ut: Tommy Åstrand.

Tommy Åstrand: "Vi fortsätter leverera i det dagliga gnetet"

Bolag SLP växer fortsatt och redovisar ökade hyresintäkter med 41 procent och ett driftsnetto som vuxit med 44 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Även förvaltningsresultatet ökade med 44 procent. Vd Tommy Åstrand kan luta sig tillbaka efter ett år då man ridit ut stormen.
– Vi är väldigt nöjda med bolagets utveckling och ser en fortsatt stark efterfrågan på logistikytor, säger han vid presentationen av bokslutsrapporten.


SLP ökar förvaltningsresultatet och reviderar finansiella riskbegränsningar.

SLP ökar förvaltningsresultatet med 36 procent

Bolag SLP ökade hyresintäkter, förvaltningsresultat och driftnetto under 2023. Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 1,55 kronor. Parallellt passar SLP på att revidera sina finansiella riskbegränsningar.


Ett av SLPs lager.

SLP hyr ut över 11 000 kvadratmeter

Uthyrning SLP förlänger och utökar hyresavtal med befintlig hyresgäst.


Hoven 1 i Malmö.

SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst i Malmö

Uthyrning SLP har tecknat ett hyresavtal med en ny hyresgäst i fastigheten Hoven 1 i Malmö. Avtalet löper på fem år och årshyran är 2,2 miljoner kronor för logistiklokalen med en yta om cirka 1 800 kvadratmeter. Avtalet börjar löpa i augusti och är fullt indexerat.


SLP tillträder nybyggnationsprojekt på 11 000 kvadratmeter.

SLP tillträder nybyggnationsprojekt på 11 000 kvadratmeter

Bygg/Arkitektur SLP offentliggjorde i november att man tecknat ett avtal avseende ett nybyggnationsprojekt om 11 000 kvadratmeter i Katrineholm, samt tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en internationell logistikaktör, Seafrigo, avseende hela ytan. Transaktionen var villkorad av att bygglov erhålls samt att markförvärvet från kommunen godkänns vilket nu är klart.


Greg Dingizian har sen tidigare sålt hela sitt innehav av B-aktier SLP.

Dingizian säljer stort till Selin

Transaktioner Greg Dingizian har den 15 januari genom bolaget Agartha sålt 2,5 miljoner A-aktier i logistikfastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property där han är storägare och styrelseledamot.


SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst och flyttar sitt kontor.

SLP lämnar det egna kontoret – hyr ut 4 800 kvadratmeter

Uthyrning SLP har tecknat ett femårigt hyresavtal med by Crea avseende en yta om 4 800 kvadratmeter lager med tillhörande kontor och ett årligt hyresvärde om cirka 4,6 miljoner kronor.


SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag som förvärvar, förädlar och förvaltar logistikfastigheter.

SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst i Helsingborg

Uthyrning Swedish Logistic Property har tecknat ett hyresavtal med en ny hyresgäst, TR Electronic, i fastigheten Kruthornet 3 i Helsingborg. Avtalet löper på fem år och årshyran är cirka 700 000 kronor för lokalen på drygt 660 kvadratmeter.


Fastigheten ligger i Viared Logistikpark i Borås.

SLP köper utvecklingsprojekt i Borås

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt en fastighet i Viared Logistikpark i Borås. Fastigheten, med en yta på 19 000 kvadratmeter, är under 2017 bebyggd med 7 200 kvadratmeter och fullt uthyrd till AMA Group.


Tommy Åstrand.

SLP bygger nytt och hyr ut i Katrineholm

Uthyrning SLP har tecknat avtal avseende ett nybyggnationsprojekt om 11 000 kvadratmeter i Katrineholm samt ett 15-årigt hyresavtal med en internationell logistikaktör gällande hela ytan. Årshyran uppgår till cirka 16 miljoner kronor och är fullt indexerad. Byggnaden kommer att uppföras på en fastighet om totalt 52 000 kvadratmeter vilket innebär ytterligare utbyggnadsmöjligheter. Fastigheten förvärvas från Katrineholms kommun.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter och styrelseledamot i SLP.

K-Fastigheters vd minskar innehavet i SLP

Transaktioner Jacob Karlsson har under dagen rapporterat tre insynsaffärer logistikfastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property där han är styrelseledamot.


För Tommy Åstrands SLP går det förhållandevis bra.

Tommy Åstrand: "SLP nära målet med 15 procents årlig tillväxt"

Bolag Som Fastighetssverige tidigare kunnat berätta redovisar Logistikfastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property, ett ökat förvaltningsresultat, ökat substansvärde och positiva värdeförändringar på fastigheter i tredje kvartalet 2023.
– Vi är ödmjuka inför de utmaningar vi ser i makroklimatet och har våra öron väldigt nära rälsen, inte minst vad gäller den dagliga dialog vi har med vår förvaltningsavdelning, säger vd Tommy Åstrand.


Fortsat nöjd: vd Tommy Åstrand.

Ökat förvaltningsresultat för SLP

Bolag SLP, Swedish Logistic Property redovisar ett ökat förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2023, jämfört med samma period året innan.
– Efterfrågan på logistikfastigheter är fortsatt hög trots de utmanande förutsättningarna i fastighetsbranschen, säger vd Tommy Åstrand i delårsrapporten.


Alla noterade fastighetsbolag utom ett på de två största listorna har redovisat negativa värdeförändringar i fastighetsbeståndet det senaste året. Bolaget som toppar listan har skrivit ned värdet med nästan 13 miljarder kronor sedan Q3 2022, det visar Fastighetssveriges sammanställning.

Ett år av värdeförändringar – här är bolagen som tappat mest

Lista Sedan Q3 2022 har fastighetsbolagen redovisat många miljarder i värdesänkningar i sina fastighetsbestånd. Inför det att rapportperioden för Q3 sätter igång imorgon har Fastighetssverige sammanställt en unik lista över hur mycket värdena har skrivits ner i respektive bolag det senaste året. En pressad bjässe finns i toppen med tvåsiffrigt miljardbelopp och ett enda bolag sticker ut med positiva värdeförändringar det senaste året.


Ett av SLPs lager.

SLP förlänger ytterligare ett hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett nytt hyresavtal med befintlig hyresgäst i fastigheten Aggregatet 4 i Helsingborg. Befintligt hyresavtal om 4 500 kvadratmeter, som omfattar hela fastigheten, förlängs därmed med 3,5 år. I samband med förlängningen avtalas även om utökning av bashyra för solceller.


Nicklas Schmidt lämnar SLP och startar Nicani Affärsutveckling.

SLP-profil lämnar för att starta eget

Karriär Nicklas Schmidt var med redan från start när fastighetsbolaget Swedish Logistic Property köpte och påbörjade utvecklingen av sina första fastigheter i mars 2019 och har fram tills september varit ansvarig för affärsutveckling inom bolaget, men väljer nu att lämna detta uppdrag. I oktober startar han upp Nicani, ett nytt konsultbolag med inriktning på affärs- och fastighetsutveckling.


Tommy Åstrand och Erik Selin.

Ordförande ökar och vd avser öka sina aktieinnehav i SLP

Ekonomi/Finansiering SLP:s vd Tommy Åstrand har avyttrat 350 000 aktier i SLP, skriver bolaget i ett pressmeddelande, Detta för att finansiera kommande förvärv av 750 000 teckningsoptioner i ett av bolagets incitaments-program, motsvarande lika många aktier i SLP. De avyttrade aktierna har förvärvats av SLP:s ordförande Erik Selin via bolag.


Greg Dingizian har sålt hela sitt innehav av B-aktier SLP.

Greg Dingizian har sålt hela sitt innehav av B-aktier SLP

Bolag SLP:s storägare och medgrundare Greg Dingizian har sålt samtliga av sina 15,9 miljoner B-aktier, motsvarande 7,7 procent av det totala antalet aktier i SLP, det framgår av ett pressmeddelande.


SLP förlänger hyresavtal.

SLP förlänger hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett nytt avtal med en befintlig hyresgäst i fastigheten Aggregatet 2 i Helsingborg. Befintligt hyresavtal om 2 300 kvm förlängs därmed med cirka fyra år till utgången av 2029.