Image
Rönnedal 1, en nybyggd och fullt uthyrd logistikfastighet i Ulricehamn.
Rönnedal 1, en nybyggd och fullt uthyrd logistikfastighet i Ulricehamn. Bild: SLP

SLP förvärvar nybyggde från Wästbygg

Transaktioner SLP har idag tecknat avtal om att förvärva fastigheten Rönnedal 1, en nybyggd och fullt uthyrd logistikfastighet i Ulricehamn. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 204 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Juni 2024

Fastighetens totala yta uppgår till 72 000 kvadratmeter varav 70 procent kan bebyggas enligt detaljplan. Den uthyrningsbara ytan, som färdigställdes 2023, uppgår till drygt 24 000 kvadratmeter och hyrs av Logistikpartner i Ulricehamn AB med ett fullt indexerat hyresavtal. Årligt hyresvärde uppgår till cirka 17 miljoner kronor och hyresdurationen är cirka sex år. Fastigheten är miljöcertifierad och har solceller installerade.
– Vi är väldigt nöjda med förvärvet av denna nybyggda logistikfastighet som har ett utmärkt strategiskt logistikläge vid riksväg 40 och som dessutom har förädlingspotential i form av en stor byggrätt, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Byggnaden har även Autostore installerad, ett automatiskt lagerhanteringssystem, som tidigare fastighetsägaren investerat i men som hyresgästen betalar av och ingår i hyresvärdet. Fastigheten har en betydande byggrätt där hyresgästen har exklusivitet fram till juni 2026. Byggrätten måste uppföras med minst 10 000 kvadratmeter vid utnyttjandet.

Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär och finansieras med egna medel. Säljare är Logistic Contractor som ingår i Wästbygg Gruppen. Tillträde planeras ske den 28 juni.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige