Image
Litografen 8.
Litografen 8. Bild: SLP

... Och gör nu nytt förvärv i Eskilstuna

Transaktioner SLP har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Litografen 8 i Eskilstuna, som inklusive byggrätt har en total yta om cirka 59 000 kvadratmeter. I nuläget hyrs hela byggnaden om 27 000 kvadratmeter av Tamro AB, med ett fullt indexerat hyresavtal med en årshyra om 17,3 miljoner kronor, som löper fram till 30 september 2027. Säljare är Logidev AB.
Publicerad den 24 April 2024

– Fastigheten är i mycket gott skick och har stora möjligheter att kunna miljöcertifieras genom att vi bland annat installerar solceller. Det finns också en betydande potential i att utnyttja befintlig byggrätt och uppföra en större tillbyggnad vilket skulle öka årshyran på sikt, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Affären är en bolagsaffär med planerat tillträde under maj, villkorat av att Inspektionen för strategiska produkter i Sverige har fattat beslut om att godkänna eller lämna investeringen som görs genom förvärvet utan åtgärd. Detta mot bakgrund av att befintlig hyresgäst i fastigheten genom sin lagerhållning av läkemedel anses bedriva skyddsvärd verksamhet enligt lagen (2023:560) om granskning av utländska direktinvesteringar.

Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 268,5 miljoner kronor och transaktionen finansieras med egna medel.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige