Image
Matilda Olsson, CFO på SLP är finalist i årets upplaga av Årets Unga Fastighetskvinna. Du träffar henne, och övriga finlister, på seminariet Fastighetskvinnan nästa torsdag den 5 september på Grand Hotel (Vinterträdgården).
Matilda Olsson, CFO på SLP är finalist i årets upplaga av Årets Unga Fastighetskvinna. Du träffar henne, och övriga finlister, på seminariet Fastighetskvinnan nästa torsdag den 5 september på Grand Hotel (Vinterträdgården).

Årets Unga Fastighetskvinna – här är den första finalisten

Fastighetskvinnan Hon halkade in i fastighetsbranschen på ett bananskal 25 år gammal och är i dag CFO på SLP. Möt Matilda Olsson, den första finalisten i årets upplaga av Årets Unga Fastighetskvinna.
Publicerad den 26 Augusti 2024

Den 5 september – nästa torsdag – hålls seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm.
Anmäl dig här (senast nu på fredag den 30 augusti).

SENSOMMARKAMPANJ!
Anmäl dig senast 31 augusti och få 50% rabatt. Använd koden "Sommar 50%"

En av höjdpunkterna på seminariet är prisutdelningen för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna som går till en kvinna, max 35 år, som gärna antar utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare i branschen.
Juryn, bestående av Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Johanna Skogestig, har utsett tre finalister – och en av dem tar hem titeln Årets Unga Fastighetskvinna 2024.
Under tre dagar presenterar vi de tre finalisterna. Först ut: Matilda Olsson, CFO på SLP (Swedish Logistic Property).

Berätta om din bakgrund – hur hamnade du i fastighetsbranschen?
– Jag är en smålänning som efter civilekonomexamen hamnade i Skåne. Jag började min yrkesbana som managementkonsult och fick upp ögonen för hur roligt det är att driva förändrings- och utvecklingsprojekt, i synnerhet inom ekonomifunktioner där det finns stor potential att sätta upp effektiva processer.
– Jag hamnade av en slump i fastighetsbranschen 2018 genom ett konsultuppdrag och kände att jag hade hittat rätt. När jag fick frågan om att börja på SLP, och projektleda den tänkta börsnoteringen, var det ingen tvekan om att hoppa på det tåget. Den tydliga tillväxtagendan tilltalade mig extra mycket!
– Under mina fyra år på SLP har bolaget växt från två till tolv miljarder kronor i fastighetsvärde och vi har gjort i snitt en transaktion i månaden. Jag började på bolaget som ansvarig för Business Controlling, för att sedan bli ekonomichef och är sedan 1,5 år tillbaka CFO.

Vad har du för yrkesmässiga ambitioner?
– Jag har en stark drivkraft att utmanas och lära mig nya saker, så länge jag får göra det och ha roligt på jobbet är jag glad och tror att möjligheterna kommer till mig.

Vad gör du om tio år?
– Jag har aldrig haft något mål om en viss tjänst eller roll, utan hamnat där jag är till följd av nyfikenhet och drivkraften att lära mig nya saker (och en hel del tillfälligheter). Jag ser absolut framför mig att jag kommer fortsätta inom fastighetsbranschen på ett eller annat sätt, och jobba med bolag som håller högt tempo och har en värderingsstyrd kultur.

Namn: Matilda Olsson.
Ålder: 31 år.
Bor: Malmö.
Familj: Gift.
Fritidsintressen: Spendera tid med vänner och familj, äta god mat och bada (både varmt och kallt).

Relaterade artiklar

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: Torsdag 5 september

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

SENSOMMARKAMPANJ!
Anmäl dig senast 31 augusti och få 50% rabatt. Använd koden "Sommar 50%"


Ambitionen är att Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen.

Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden. Alltså även män.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:









Partners:











Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige