Image

Hyresgästföreningen polisanmäler allmännyttor

Juridik Hyresgästföreningen polisanmäler de fyra kommunala bostadsbolag i Göteborg som har registrerat uppgifter om sina hyresgäster.
Publicerad den 15 Februari 2013

Enligt Hyresgästföreningen rör det sig om cirka 1 500 registreringar och uppgifter som i vissa fall kan upplevas som kränkande.

- Vi ser väldigt allvarligt på det som har skett. Men det är inte vår sak att avgöra om det begåtts rent brottsliga handlingar och det är därför vi vill att polisen utreder den här hanteringen, säger Pedram Kouchakpour, tillförordnad regionchef för Hyresgästföreningen i Västra Sverige.

Hyresgästföreningen har också gjort en anmälan till Datainspektionen (DI) där vi begär att DI granskar om de fyra allmännyttiga bolagen registrering bedrivits i strid med personuppgiftslagen eller annan relevant lagstiftning.

De bolag det gäller är Bostads AB Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder i Göteborg samt Gårdstensbostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY