Image

Serneke bygger mer i Helsingborg

Bostäder I början på mars blev byggkoncernen tilldelad ett kvarter i Oceanhamnen i Helsingborg. Nu har man även skrivit kontrakt med Helsingborgshem gällande nybyggnation av 76 bostäder i området Maria Gård.
Publicerad den 27 Mars 2015
Serneke bygger mer bostäder i Helsingborg. Nu är det klart att byggbolaget bygger bostäder åt Helsingborgshem i området Maria Gård. Bild: Wahlström/Steijner Arkitekter AB
Serneke bygger mer bostäder i Helsingborg. Nu är det klart att byggbolaget bygger bostäder åt Helsingborgshem i området Maria Gård.

Maria Gård ligger i Mariastaden i norra Helsingborg. Mariastaden var under en tid Helsingborgs snabbast växande stadsdel och nu ska den växa ännu mer när det byggs fler lägenheter i området.

- Det blir radhusbebyggelse med ett flerfamiljshus på sex våningar för att skapa variation i området, säger Rachad Azar, arbetschef på Serneke.

Serneke påbörjar projekteringen omgående för att kunna lämna in bygglov under våren. Förväntningen är att byggstart ska ske i augusti 2015. Om byggstart sker som planerat förväntas bostäderna vara klara till sommaren 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY