Image

Riksbyggen köper för att bygga nya bostäder i Kalmar

Transaktioner Riksbyggen har förvärvat fastigheten Tranan 4 i Kalmar, där Liljas Personbilar ligger för närvarande. Planen är att bygga cirka 200 bostäder på fastigheten i centrala Kalmar.
Publicerad den 24 Maj 2017
Tranan 4. Bild: Riksbyggen
Tranan 4.

– Genom förvärvet kan Riksbyggen fortsätta sitt arbete med att bidra med fler bostäder i Kalmar och på så sätt vara med och driva den långsiktiga utvecklingen av kommunen. Vi är mycket glada över förvärvet, det är ett mycket centralt läge i Kalmar och ett område där vi vet att det finns stor efterfrågan på fler bostäder, säger Michael Lindebring, marknadsområdeschef för Riksbyggens affärsområde Bostad i Kalmar.

Fastigheten har närhet både till Lindöfjärden och stora grönområden och gränsar i nordöst till ett av Kalmars populäraste villaområden. Säljare är Ingemar Andersson som bedriver Liljas Personbilar på fastigheten.

– Det behöv fler bostäder i Kalmar och jag är därför mycket nöjd med affären med Riksbyggen. Samtidigt som Kalmar får fler bostäder kan jag nu flytta vårt servicecenter till den gamla Volvofabriken på Hansa City-området där vår försäljningsanläggning redan finns, säger Ingemar Andersson, ägare till Liljas Personbilar.

Byggstarten beräknas kunna ske under 2019 och en första inflyttning under 2020, om allt går enligt plan. I närheten har Riksbyggen nyligen färdigställt tre bostadsrättsföreningar läng Erik Dahlbergs väg med totalt 126 lägenheter.

– Strax före jul blev det klart att Riksbyggen kommer att bygga cirka 125 bostäder, både hyres- och bostadsrätter, vid Fredriksskans i Kalmar. Genom förvärvet av Tranan 4 kan Riksbyggen ta ytterligare ett steg för att skapa fler attraktiva och mer hållbara bostäder i Kalmar, Michael Lindebring.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige