Image
Valfisken i Kalmar.

Skatteverket tillbaka – efter 26 år

Uthyrning Skatteverket återkommer efter 26 år till sina tidigare lokaler i det som är känt som myndighetskvarteret Valfisken – ägt av Stenvalvet – i Kalmar.


Lokalmarknadsdagen
Den 20 januari är det dags för 2022 års första branschmöte – anrika Lokalmarknadsdagen! Det är där du träffar branschkollegorna och kickstartar fastighetsåret 2022 tillsammans! Under dagen lyssnar vi bland annat till en intressant med Gang Wei, en av nyckelspelarna till att sätta Göteborg på den kinesiska kartan.

Lokalmarknadsdagen: Intervju med Gang Wei – en kinesisk nyckelspelare i Göteborg

Lokalmarknadsdagen Den 20 januari kickstartar du fastighetsåret 2022 tillsammans med nya och gamla branschkollegor. Då är det dags för anrika mötesplatsen Lokalmarknadsdagen på Posthotellet i Göteborg. I en av punkterna möter vi en av nyckelspelarna kring att placera Göteborg på den kinesiska kartan: Gang Wei.


Lokalmarknadsdagen
Den 20 januari samlas Göteborgsbranschen på Posthotellet för det klassiska fastighetsseminariet Lokalmarknadsdagen. Missa inte boka tidigt-rabatten (4 för 3) som gäller från och med nu.

Lokalmarknadsdagen: Kickstarta fastighetsåret 2022 med kollegorna – notera datum och anmäl dig

Lokalmarknadsdagen Den 20 januari är det dags för 2022 års första branschmöte – anrika Lokalmarknadsdagen! Det är där du träffar branschkollegorna och kickstartar fastighetsåret 2022 tillsammans!


CA Fastigheter köper i Kalmar

Transaktioner Fastigheten är nybyggd sedan 2019 och inkluderar ett tillbyggbyggnadsprojekt. Tillbyggnaden kommer att startas omgående och färdigställs under Q3 2022. Fastigheten har ett utmärkt logistikläge intill E22 och kommer totalt efter färdigställande innehålla cirka 9 000 kvadratmeter lager-, produktion- och kontorsytor. Fastigheten är fullt uthyrd med långt hyresavtal.


Gustav Carp, affärsutvecklingschef på Holmström Fastigheter.

Holmström Fastigheter köper i Kalmar för 300 miljoner

Transaktioner Holmström Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva cirka 10 400 kvadratmeter BOA som utgör tre befintliga bostadsfastigheter samt ytterligare två punkthus som tillträds efter färdigställande 2023. Affären görs genom dotterbolaget Klippudden Fastigheter AB. Affären är villkorad av finansiering.


Peter Bergquist, vice koncernchef Croisette.

Croisette etablerar sitt tionde kontor

Bolag Croisette startar upp sitt tionde kontor, denna gång i Kalmar, och rekryterar två nya medarbetare.


Leif Denti, forskare vid psykologiska institutionen vi Göteborgs Universitet.

Psykologiforskaren: Så effektiviseras distansarbetet

Lokalmarknadsdagen Psykologiforskaren Leif Denti tror att distansarbetet kommer finnas kvar till stor del även när pandemins restriktioner lättar och guidar företag till hur de drar mest nytta av hybridarbetet och vad som ska finnas med i kontorspolicyn.


Lokalmarknadsdagen
Här på Clarion Hotel Post arrangeras klassiska Lokalmarknadsdagen nu på torsdag den 26 augusti. Säkra din plats nu, anmälan stänger imorgon!

Lokalmarknadsdagen: På torsdag är det dags – anmälan stänger i morgon

Lokalmarknadsdagen Nu på torsdag är det äntligen dags för Göteborgsbranschen att träffas på ett fysiskt event igen när Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post äger rum. Säkra din plats nu – anmälan stänger i morgon.


Lokalmarknadsdagen
Fredrik Andersson, Hans Wallenstam och Joakim Kaminsky kommer diskutera utvecklingen av Heden på Lokalmarknadsdagen nästa torsdag.

Lokalmarknadsdagen: Heden – nytt liv i den gamla långbänken?

Lokalmarknadsdagen På Lokalmarknadsdagen, nästa torsdag på Clarion Hotel Post, får vi höra Hans Wallenstam, Fredrik Andersson och Joakim Kaminsky ge sin syn på hur Heden bör utvecklas.


Lokalmarknadsdagen
Henrik Roderhult, Mattias Persson och Peter Warda inleder Lokalmarknadsdagen med tunga analyser av läget globalt, nationellt och på marknadens segment.

Lokalmarknadsdagen: Tunga analyser inleder dagen

Lokalmarknadsdagen Om knappt tre veckor, den 26 augusti, möts Göteborgsbranschen på Clarion Hotel Post när klassiska Lokalmarknadsdagen arrangeras. Dagen inleds med ett antal tunga analyser som ger dig en fullödig koll på det ekonomiska läget och situationen på marknadens olika segment.


Northern Horizon köper i Kalmar

Transaktioner Northern Horizon förvärvar äldreboende i ny stadsdel under byggnation i centrala Kalmar.


Lokalmarknadsdagen
Här på Clarion Hotel Post arrangeras klassiska Lokalmarknadsdagen torsdag den 26 augusti. Säkra din plats nu!

Lokalmarknadsdagen: Äntligen dags för Göteborgsbranschen att mötas igen!

Lokalmarknadsdagen Notera torsdag den 26 augusti i almanackan – då är det nämligen dags för Branschens mötesplats i Göteborgsregionen igen! Efter ett och ett halvt år med digitala möten ser vi nu fram emot att få ses "på riktigt" igen!


Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö.

Sågade stadsplaneringen – så ser Siesjö på Göteborgs nya vägval

Lokalmarknadsdagen I höstas röt stadsarkitekt Björn Siesjö till och "sågade sin egen arbetsplats". Han menade att stuprörstänkande leder till att de stora visionerna för Göteborg uteblir. Sedan dess har politikerna kommit till en bred överenskommelse om att skrota det gamla systemet och göra en stor omorganisation av kommunens nämnder och förvaltningar inom stadsplaneringen. För Fastighetssverige berättar Björn Siesjö hur han ser på åtgärderna och vad han hoppas de ska leda till.


Jan Jörnmark (D), ledamot i byggnadsnämnden och Axel Josefson (M), kommunstyrelsens ordförande.

... Och så hoppas politiken att Göteborg ska byggas framöver

Lokalmarknadsdagen Omorganisation av Göteborgs Stads nämnder och förvaltningar inom stadsplaneringen kommer att träda i kraft 2023. Så här vill kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M) och byggnadsnämndens ledamot Jan Jörnmark (D) att Göteborgs stadsplanering ska höja stadens utveckling.


Inom Vallgraven 22:15 på Vallgatan i Göteborg.

Pandemins effekt – 18,5 miljoner färre besökare i Göteborgs innerstad

Lokalmarknadsdagen Ekonomin går sakteliga mot bättre tider och Göteborg, likt nationen som helhet, upplever en V-artad återhämtning. Samtidigt har effekterna av pandemin blivit allt tydligare på sysselsättningen, handeln och näringslivet. Under Lokalmarknadsdagen presenterade Business Region Göteborgs etableringschef Henrik Einarsson färska siffror och analyserade läget i Göteborgsregionen.


Hotellkonsulten: "Affärsresandet är den stora oron för framtiden"

Lokalmarknadsdagen Hotell är det segment som har drabbats allra hårdast av coronapandemin, med kraftigt sjunkande beläggningssiffror och eventintäkter. Björn Arnek, chefsekonom på Annordia, sticker inte under stolen med hur tufft branschen har det för tillfället men tror på bra återhämtning när vaccinationerna fått genomslag på bred front. Men han pekar också ut ett stort frågetecken och dess påverkan på branschens framtida förutsättningar.


Erik Norrman, affärschef för värdering och analys Svefa.

Här är fastighetstrenden som kommer stärkas ytterligare 2021

Lokalmarknadsdagen Svefas affärschef Erik Norrman ser att det finns ett rekordstort intresse för den svenska fastighetsmarknaden och att andelen utländska investerare fortsätter att öka. Samtidigt har fastigheter inom handel, hotell och kontor en vikande värdeutveckling och en osäker framtid.


Lokalmarknadsdagen
På torsdag är det dags för anrika Lokalmarknadsdagen, den här gången som en helt digital mötesplats.

Lokalmarknadsdagen: Här är hela programmet och alla talare

Lokalmarknadsdagen Mars På torsdag arrangeras Göteborgsbranschens egna mötesplats Lokalmarknadsdagen. Här presenteras hela programmet och alla talare.


Lokalmarknadsdagen Vår
På torsdag i nästa vecka arrangeras anrika Lokalmarknadsdagen. Ett stort fokus kommer att riktas mot hur investeringsläget, kontorsmarknaden och arkitekturen kommer att ha påverkats post corona.

Lokalmarknadsdagen: Fokus på investeringar, kontorsmarknad och arkitektur post corona

Lokalmarknadsdagen Mars På Branschens mötesplats i Göteborg nästa vecka den 18 mars kommer ett stort fokus att läggas på investeringar, kontorsmarknad och arkitektur post corona.


Lokalmarknadsdagen
Axel Josefson, Björn Siesjö, Lena Andersson, Jan Jörnmark och Henrik Kant diskuterar stadsutvecklingsläget i Göteborg på Lokalmarknadsdagen den 18 mars.

Lokalmarknadsdagen: Stadsutveckling – hur får vi ihop Göteborg?

Lokalmarknadsdagen Mars Om knappt två veckor, torsdag den 18 mars, hålls anrika Lokalmarknadsdagen i Göteborg. Den här gången blir det som ett helt digitalt event. I ett panelsamtal med bland andra Björn Siesjö, Jan Jörnmark och Axel Josefson diskuteras stadsutvecklingsläget i Göteborg.