Image
Lokalmarknadsdagen
Kenny Dos Santos.

Lokalmarknadsdagen: Hör om 17-årige entreprenören Kennys drömmar och framtidsplaner

Lokalmarknadsdagen Host Efter semestern, den 21 augusti, startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi bland mycket annat lyssna till ett intressant samtal med den blott 17-årige studenten och entreprenören Kenny Dos Santos.


Lokalmarknadsdagen
Cecilia Wetterqvist, hållbarhetsstrateg, Bengt Dahlgren, Eric Zinn, hållbarhetschef, Göteborg energi och Heléne Lidström, arbetsplatsstrateg, Castellum talar om hur man skapar hållbara och attraktiva arbetsplatser på Lokalmarknadsdagen den 21 augusti.

Lokalmarknadsdagen: Så här skapas hållbara och attraktiva arbetsplatser

Lokalmarknadsdagen Host Efter semestern, den 21 augusti, startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi bland mycket annat lyssna till en panel som diskuterar hur vi skapar attraktiva och hållbara arbetsplatser.


Lokalmarknadsdagen
Henrik Einarsson, Maryrose David och Mattias Persson står för tre tunga analyser som inledning på Lokalmarknadsdagen den 21 augusti på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Lokalmarknadsdagen: Branschens bästa analyser för kloka affärsbeslut

Lokalmarknadsdagen Host Efter semestern, den 21 augusti, startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Dagen inleds med en trio tunga analyser som hjälper dig att fatta korrekta och kloka affärsbeslut framgent.


Lokalmarknadsdagen
Den 21 augusti samlas Göteborgsbranschen på Radisson Blu Scandinavia för det klassiska fastighetsseminariet Lokalmarknadsdagen.

Lokalmarknadsdagen: Kickstarta fastighetshösten 2024 med branschkollegorna på klassiska mötesplatsen

Lokalmarknadsdagen Host Efter semestern, den 21 augusti, startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen.


Det nya Norrlidens entré.

Skanska Sverige säljer vårdlokaler i Kalmar till Vacse

Bygg/Arkitektur Skanska Sverige säljer Norrlidens nya vårdlokaler, med Region Kalmar län som hyresgäst, till Vacse för cirka 150 miljoner kronor. Projektering pågår och avsikten är att byggnationen ska kunna påbörjas nästa år. Vacse tillträder fastigheten i samband med färdigställande i slutet av 2026.


Norrlidens entré.

Skanska tar hem hyresvärdsupphandling om vårdlokaler i Kalmar

Uthyrning Skanska Sverige har i samarbete med arkitektbyrån Studio Ekberg vunnit upphandlingen av nya vårdlokaler till Region Kalmar län. Regionen har tecknat ett 20-årigt lokalhyreskontrakt för en hälsocentral och Folktandvård. Byggnaden kommer att ha höga hållbarhetskrav och vara belägen i stadsdelen Norrliden.


Det finns pengar att tjäna på driftkostnad – inte bara genom att man får ner energiförbrukningen, menar Peter Lindström.

Systematiskt energiarbete ökar fastighetsvärdet

Energi/miljö Höga energipriser och ökade finansieringskostnader möts bäst med ett systematiskt energiarbete och nya smarta energilösningar. Det menar Peter Lindström, affärsomådeschef för energi och automation på Axcell Fastighetspartner, som hävdar att en förbättrad energiprestanda, förutom att vara bra för klimatet, också ökar fastighetsvärdet.
– Byggnader är ju väldigt komplexa klimatsystem.


Cecilia Fasth.

"Vill inte köpa någonting förrän priserna är justerade till rätt nivå – tycker inte att vi är där ännu"

Transaktioner Efter ett 2023 med en avvaktande transaktionsmarknad hoppas Stena Fastigheters vd Cecilia Fasth på fler inom ett visst segment under 2024 – men ser inte marknaden som mogen för det än.


Lokalmarknadsdagen
Nästa torsdag är det dags för klassiska Lokalmarknadsdagen. Anmälan stänger i dag - så säkra din plats nu!

Lokalmarknadsdagen: I dag stänger anmälan – se hela programmet och alla talarna här

Lokalmarknadsdagen Nästa torsdag är det dags att kickstarta fastighetsåret 2024 på Lokalmarknadsdagen tillsammans med branschkollegorna . Anmälan stänger i dag fredag – säkra din plats nu.


Lokalmarknadsdagen
Anna Graaf, Björn Siesjö, Christina Kämpe, Hans Wallenstam, Magnus Månsson och Åsa Henninge deltar i en framåtblickande och interaktiv programpunkt på Lokalmarknadsdagen den 18 januari.

Lokalmarknadsdagen: Interaktiv framtidspanel – Göteborg 2050

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får du bland annat vara delaktig i en interaktiv programpunkt där några av stadens stadsutvecklingsprofiler medverkar. Säkra din plats i dag – anmälan stänger nästa fredag.


Lokalmarknadsdagen
Marcus Sandahl, Phipip Kouvatsis och Susanne Gunnå möter du på Lokalmarknadsdagen den 18 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Friheten och utmaningarna i att starta eget

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får du bland annat lyssna till en inspirerande trio om hur det var att gå från anställning till att starta egen verksamhet.


Lokalmarknadsdagen
Jessica Löfström.

Lokalmarknadsdagen: Arbetslivskriminalitet – så här skyddar du din verksamhet

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får du bland annat lyssna till Jessica Löfström i en föreläsning om arbetslivskriminalitet och vad du behöver göra för att skydda din verksamhet.


Fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 340 miljoner kronor.

De köper av M2 i Kalmar

Transaktioner M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheten Kalmar Sigillet 1 i Kalmar, där hyresgästen Nordic Nest AB hyr samtliga ytor. Det underliggande överenskomna fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 340 miljoner kronor.


Lokalmarknadsdagen
Ola Serneke.

Lokalmarknadsdagen: Serneke efter Doxa-inträdet – så ser planerna ut

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen möter du bland annat Ola Serneke i en intervju om planerna efter Doxas inträde.


Lokalmarknadsdagen
Cecilia Fasth, Örjan Rystedt och Johanna Hult Rentsch medverkar på klassiska Lokalmarknadsdagen den 18 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Stadens fastighetsjättar om marknadsläget

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen möter du företrädare för tre av stadens största fastighetsbolag i ett samtal om marknadsläget och deras respektive planer för kommande år.


Lokalmarknadsdagen
Torsten Jansson medverkar i en exklusiv intervju på Lokalmarknadsdagen den 18 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Torsten Jansson i exklusiv intervju

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen möter du en av landets mest intressanta näringslivsprofiler, Torsten Jansson, i en intervju om resan från källarlokalen i Dingle till att driva ett multinationellt bolag.


Lokalmarknadsdagen
Peter Warda, Mattias Persson och Thomas Persson står för tre tunga analyser som inledning på den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen den 18 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Triss i tunga analyser inleder klassiska mötesplatsen

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Dagen inleds med tre tunga analyser som kommer ge dig full koll på nuläge samt hur du ska agera framåt.


Lokalmarknadsdagen
Den 18 januari kickstartar branschen fastighetsåret 2024 på Lokalmarknadsdagen på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Kickstarta fastighetsåret 2024 med branschkollegorna på klassiska mötesplatsen

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen.


Jonas Hellberg, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna och Kalmars stadsarkitekt Maria Houmann.

Kalmar fick utmärkelse för sina ledtider – trots kontroverser

Bygg/Arkitektur Kalmar prisades i förra veckan av Fastighetsägarna för deras arbete med att korta ledtiderna, där de i ett nyligen framtaget Nationellt Ledtidsindex rankades som den bästa mellan stora kommunen. Men att skynda på processer är inte alltid problemfritt. Fastighetssverige fick tag i Jonas Hellberg för ett samtal om vad man kan göra rätt och fel in en kommun.


Lokalmarknadsdagen
Idag stänger anmälan till höstens stora fastighetsevent i Göteborg; klassiska Lokalmarknadsdagen. Säkra din plats nu.

Lokalmarknadsdagen: I dag stänger anmälan – se hela programmet och alla talarna här

Lokalmarknadsdagen Host Nästa torsdag är det dags att kickstarta fastighetshösten på Lokalmarknadsdagen tillsammans med branschkollegorna på Jacy´z nyöppnade Big Stage. Anmälan stänger i dag fredag – säkra din plats nu.