Image
Specialfastigheter ska uppföra en ny anstalt i Kalmar.

Specialfastigheter ska uppföra ny anstalt i Kalmar

Bygg/Arkitektur Kriminalvården har tilldelat Specialfastigheter uppdraget att uppföra en ny anstalt i Kalmar. Den nya anläggningen beräknas bli 36 000 kvadratmeter och planeras ha 336 platser.


Kalmar rankas på sjunde plats bland fastighetsbolagen.

Fastighetsägarna: Fastighetsbolagen allt mer missnöjda i Kalmar

Bygg/Arkitektur Allt fler fastighetsföretag och fastighetsägare är missnöjda med Kalmar kommun. Det visar den nya undersökningen Fastighetsföretagarklimatet. I totalrankingen hamnar Kalmar strax över mitten.


Lista på Smålands största fastighetsägare.

De är Smålands största fastighetsägare

Lista Första torsdagen i mars, eller fössta tossdan i mass, är en småländsk helgdag som firar den småländska dialekten. Fastighetssverige tog reda på vilka de största privata fastighetsägarna är i landskapet – som kanske bjuder på massipantåta under dagen.


Lokalmarknadsdagen
Nästa torsdag är det dags för klassiska Lokalmarknadsdagen. Anmälan stänger idag så säkra din plats nu!

Lokalmarknadsdagen: Idag stänger anmälan – se hela programmet och alla talare här

Lokalmarknadsdagen Nästa torsdag, den 19 januari, samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Det blir som vanligt en dag späckad med analys, nätverkande och inspiration. Säkra din plats nu – anmälan stänger idag!


Lokalmarknadsdagen
Nästa torsdag på Lokalmarknadsdagen möts Axel Josefson, Christina Heikel, Jonas Attenius, Emmyly Bönfors, Patrik Andersson och Magnus Månsson i ett samtal om framtidsvisionen för Göteborg.

Lokalmarknadsdagen: Fokus på framtidens Göteborg

Lokalmarknadsdagen Nästa torsdag, den 19 januari, samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en insatt panel med företrädare för politiken, branschen och näringslivet i Göteborg om deras framtidsvisioner för staden. Säkra din plats i dag – anmälan stänger nu på fredag!


Lokalmarknadsdagen
Anders Billström, Björn Siesjö, Mats Grauers, Ola Serneke och Peter Grönberg diskuterar framtidens arenafråga i Göteborg på Lokalmarknadsdagen den 19 januari.

Lokalmarknadsdagen: Hur ska idrotten få plats?

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en insatt panel med företrädare för branschen, näringslivet och Idrottsgöteborg om deras syn på bland annat arenafrågan i staden. Säkra din plats i dag!


Lokalmarknadsdagen
Henrik Einarsson, Maryrose David och Olof Manner står för en serie tunga analyser på Lokalmarknadsdagen den 19 januari.

Lokalmarknadsdagen: Analyserna som ger dig full koll på det nya fastighetsåret

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Dagen inleds med en trio tunga analyser som ger dig full koll på läget för att kunna navigera rätt under fastighetsåret 2023. Säkra din plats i dag!


Lokalmarknadsdagen
Hans Wallenstam intervjuas på nästa upplaga av Lokalmarknadsdagen. Ämnet är risken för en ny fastighetskrasch.

Lokalmarknadsdagen: Wallenstam i intervju om risken för ny krasch

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en intervju med Hans Wallenstam om hur han ser på läget i dag, jämfört med tidigare krascher och vilka risker han ser nu.
Säkra din plats i dag!


Lokalmarknadsdagen
Aram Seddigh, Heléne Lidström och Karolin Forsling diskuterar framtiden för kontorsmarknaden på Lokalmarknadsdagen den 19 januari.

Lokalmarknadsdagen: Kontorsexperterna om framtiden för segmentet

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Ett tema under dagen blir hur kontorssegmentet egentligen kommer utvecklas. Säkra din plats i dag!


Lokalmarknadsdagen
Stig-Arne (Stigge) Bäckman ger en inspirerande föreläsning på Lokalmarknadsdagen den 19 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Ökad trygghet när talangerna fångas upp

Lokalmarknadsdagen Arbetslösa får arbete, fastighetsbolagen får arbetskraft och områdena får en ökad trygghet. Stig-Arne (Stigge) Bäckman berättar om sin fantastiska resa med Talangakademin på Branschens mötesplats i Göteborg den 19 januari.


Gallerian Kvasten i Kalmar och Corems transaktionschef Peeter Kinnunen.

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.


Lokalmarknadsdagen
Cecilia Fasth, Kristina Pettersson Post och Lena Grimslätt.

Lokalmarknadsdagen: Tung panel om affärsmöjligheter i Göteborg 2023

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2023 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. I en av programpunkterna diskuterar Cecilia Fasth, Stena Fastigheter, Kristina Pettersson Post, Vasakronan och Lena Grimslätt, JLL nuläge och framtida möjligheter på Göteborgsmarknaden.


Lokalmarknadsdagen
Den 19 januari markerar Göteborgsbranschens mest klassiska mötesplats Lokalmarknadsdagen starten på fastighetsåret 2023.

Lokalmarknadsdagen: Kickstarta 2023 med branschkollegorna på klassiska mötesplatsen

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2023 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen.


Serneke tecknar entreprenadavtal värt 1,4 miljarder kronor.

Serneke tecknar entreprenadavtal värt 1,4 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Serneke och Kalmar Vatten har, baserat på tidigare ingånget samverkansavtal, tagit nästa steg i projektet om att utveckla Kalmarsundsverket och nu i fas 2 tecknat entreprenadavtal. Projektet ska stå klart under 2026. Ordersumman uppgår till cirka 1,4 miljarder kronor.


Lokalmarknadsdagen
Om en vecka, nästa torsdag, är det dags för Branschens mötesplats i Göteborgsregionen. Anmälan stänger i morgon fredag, säkra din plats i dag!

Lokalmarknadsdagen: I morgon stänger anmälan till Branschens mötesplats i Göteborg – säkra din plats nu!

Lokalmarknadsdagen Host Om en vecka, nästa torsdag den 25 augusti, är det dags att starta upp fastighetshösten när Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen – äger rum på Clarion Hotel Post. Anmälan stänger i morgon fredag, säkra din plats nu!


Lokalmarknadsdagen
Sociolog och brottsförebyggande expert Maria Wallin pratar om hur fastighetsägare kan och bör agera i utsatta områden på Lokalmarknadsdagen nästa torsdag på Clarion Hotel Post.

Lokalmarknadsdagen: Konflikter i utsatta områden – vilka verktyg har fastighetsägarna?

Lokalmarknadsdagen Host Nästa torsdag – den 25 augusti – är det dags att starta upp fastighetshösten när Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen – äger rum på Clarion Hotel Post. I en högintressant programpunkt lyssnar vi till sociologen och experten på brottsförebyggande arbete Maria Wallin om hur fastighetsägare kan och bör agera i utsatta områden. Anmälan stänger nu på fredag – säkra din plats i dag!


Kalmar kommun överklagar inte dom om hotell i Ölandshamnen

Bolag Efter en dialog med Skanska har parterna enats om att inte överklaga mark- och miljödomstolens avslag på detaljplanen för ett nytt hotell.


Lokalmarknadsdagen
Lennart Larsson.

Lokalmarknadsdagen – En self-made fastighetsentreprenör med hjärtat i Krokslätt

Lokalmarknadsdagen Host Om bara en månad – den 25 augusti – är det dags att starta upp fastighetshösten när Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen – äger rum på Clarion Hotel Post. I en sällsynt intervju möter vi Lennart Larsson – en self-made fastighetsentreprenör med hjärtat i Krokslätt.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa köper portfölj av SBB

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en portfölj bestående av åtta fastigheter med lager och lätt industri i Kalmar. Förvärvspriset uppgår till 340 miljoner kronor, före avdrag för latent skatt om 20 miljoner kronor. Säljare är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.


Ilija Batljan, vd för SBB.

SBB säljer för halv miljard i tre städer

Transaktioner SBB säljer fastigheten Höder 7 i Umeå för 300 miljoner kronor och säljer även fastigheter i Borås och Kalmar till sammanlagt överenskommet fastighetsvärde om 233 miljoner kronor.