Image

Peab får Atollen-uppdrag

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga bostäder och butiker i kvarteret Algen, den tredje etappen i Atollen-projektet, i centrala Jönköping. Beställare är HSB Göta tillsammans med Corallen och kontraktssumman uppgår till 147 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Maj 2013
Kvarteret Algen. Bild: White
Kvarteret Algen. Kvarteret Algen. Bild: White
Kvarteret Algen.

Uppdraget består av att bygga 42 nya bostadsrätter och 8 000 kvadratmeter butiksyta i kvarteret Algen i centrala Jönköping.

Kvarteret är den tredje och sista etappen av Jönköpings stadsutvecklingsprojekt Atollen, som innehåller tre nya citykvarter med bostäder, butiker, parkeringshus, kontor, gator och torg vid Munksjöns kaj.

Arbetet påbörjas nu i maj 2013 och det beräknas vara klart våren 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige