Image

GE i fortsatt strid om Atollen

Bolag I ett brev till Jönköpings kommun kräver GE Capital Real Estate ersättning för sitt åtagande i Atollenprojektet. GE skriver också att de nuvarande byggherrarna inte kommer att fullfölja sina åtaganden.
Publicerad den 6 April 2011

GE och kommunen har i nästan två år varit oense om den miljonersättning GE anser sig ha rätt till för det arbete man lade ner innan kommunen sade upp avtalet.

I går kom ytterligare ett brev med nya krav, skriver Jönköpingsnytt.

GE Capital Real Estate kräver 1,5 miljoner och har i tidigare skrivelser lagt fram en kostnadsbild på ytterligare 20 miljoner, för bland annat miljöundersökningar.
Stadsjuristen Lars-Åke Svensson säger till Jönköpingsnytt:

- Vi bröt avtalet för att man inte fullgjorde sin del. Efter det var inte GE med i bilden längre. Kraven de har är på oklara grunder. Man kunde tolka det som skadeståndsskyldigheter men det har bestridits av oss. Vi har kopplat in ett försäkringsbolag för bedömning men vi har inte hört något från dem sen i mars förra året.

I brevet skriver GE, enligt Jönköpingsnytt, att man följt utvecklingen sedan HSB Göta, Corallen och Ekblads Fastigheter gått in i Atollen-projektet. GE hävdar att de tre byggherrarna inte tänker fullfölja sin löften i satsningen, det är uppgifter som inkommit till GE och man anser att \"den senaste händelseutvecklingen får betraktas som häpnadsväckande mot bakgrund av att det är helt nya förutsättningar för projektet\", står det i brevet.

Anklagelserna tillbakavisas av det centerpartistiska kommunalrådet Ann-Marie Nilsson.

- Jag vet inte var de har hämtat sina uppgifter ifrån. Nu har vi ett samarbetsavtal efter att vi öppet gick ut med erbjudandet. I maj kommer vi ta en politisk ställning om det nya exploateringsavtalet, säger hon till tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige