Image
Emilshus förvärvar av Corem för 713 miljoner kronor.

Emilshus förvärvar av Corem för 713 miljoner kronor

Transaktioner Emilshus har förvärvat fastigheter med lätt industri i Jönköping och Linköping för 713 miljoner kronor. Säljare är Corem.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Erik Blix, Annika Winsth, Katrin Wallensjö, Sven Rydell, Tommy Fritz, Magnus Olsson, Andreas Georgii, Marcus Thorin, Jessica Löfström, Jakob Fyrberg, Peter Lindström, Beata Allen (C), Kenth Williamsson (S), Susanne Wahlström (M), Mats Holmstedt (M), Ann-Marie Nilsson (C), Joakim Dahlström (M), Brittis Benzler, Raymond Paska, Christina Stenberg och Niclas Bergman. Där har du talarna till nästa veckas Fastighetsmarknadsdagen Jönköping. Säkra din plats nu – anmälan stänger i dag!

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Här är hela programmet och alla talare

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Erik Blix, Annika Winsth, Katrin Wallensjö, Sven Rydell, Tommy Fritz, Magnus Olsson, Andreas Georgii, Marcus Thorin, Jessica Löfström, Jakob Fyrberg, Peter Lindström, Beata Allen (C), Kenth Williamsson (S), Susanne Wahlström (M), Mats Holmstedt (M), Ann-Marie Nilsson (C), Joakim Dahlström (M), Brittis Benzler, Raymond Paska, Christina Stenberg och Niclas Bergman. Där har du talarna till nästa veckas Fastighetsmarknadsdagen Jönköping. Säkra din plats nu – anmälan stänger i dag!


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Jessica Löfström.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Arbetslivskriminalitet – så här skyddar du din verksamhet

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Om knappt en vecka, nästa onsdag den 6 mars, är det dags för årets upplaga av klassiska Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen får du bland annat lyssna till Jessica Löfström i en föreläsning om arbetslivskriminalitet och vad du behöver göra för att skydda din verksamhet.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande, Jönköping, Raymond Paska, vd, Vätterhem, Christina Stenberg, stadsbyggnadsdirektör, Jönköping, Brittis Benzler, landshövding, Jönköpings län och Joakim Dahlström (M), oppositionsråd, Jönköping. Där har du paneldeltagarna i Visionssamtalet på Fastighetsmarknadsdagen Jönköping nästa onsdag den 6 mars på Elite Stora Hotellet.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Politiker, tjänstemän och branschen om framtidens Jönköping

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Om drygt en vecka, nästa onsdag den 6 mars, är det dags för årets upplaga av klassiska Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen möter vi en kvintett lokala politiker, tjänstemän och företrädare för fastighetsbranschen som spånar kring framtidsvisionerna för regionen.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Beata Allen (C), kommunstyrelsens ordförande, Aneby, Mats Holmstedt (M), kommunstyrelsens ordförande, Tranås och Susanne Wahlström (M), kommunstyrelsens ordförande, Habo möter du på Fastighetsmarknadsdagen Jönköping den 6 mars.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Kranskommunerna – attraktivare i tuffa tider?

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Om drygt två veckor, den 6 mars, är det dags för årets upplaga av klassiska Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen möter vi en trio företrädare från kranskommunerna i ett resonemang om hur attraktiviteten för dessa kommuner förändrats på sistone.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Andreas Georgii, Marcus Thorin, Tommy Fritz och Magnus Olsson utgör panelen som diskuterar investeringsläget i regionen på Fastighetsmarknadsdagen Jönköping om två veckor.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Nyckelaktörerna om affärsmöjligheterna i regionen

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Om drygt två veckor, den 6 mars, är det dags för årets upplaga av klassiska Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen möter vi en kvartett lokala aktörer som resonerar kring investeringsläget i regionen.


Nivika nytecknar hyresavtal i Jönköping och Vetlanda

Uthyrning Nivika har tecknat ett nytt hyresavtal med Saab AB om cirka 1 160 kvadratmeter i Jönköping som löper från den 15 mars 2024 och tre kontrakt om cirka 1 900 kvadratmeter i Vetlanda. Totalt årligt hyresvärde för hyresavtalen uppgår till 4,7 miljoner kronor och genomsnittlig avtalslängd är 5,5 år.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Nivika-grundaren Niclas Bergman kommer till Fastighetsmarknadsdagen Jönköping den 6 mars.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Nivika-grundaren om vikten av att vara lokal i marknaden

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Den 6 mars är det dags för årets upplaga av klassiska Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen möter vi Nivika-grundaren Niclas Bergman i en intervju om vikten av att vara lokal i marknaden och framtiden med Nivika.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Jakob Fyrberg.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Fyrberg om affärsläget och resan med Emilshus

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Den 6 mars är det dags för årets upplaga av klassiska Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen möter vi Jakob Fyrberg i en intervju om hans syn på investeringsläget i dag och resan med Emilshus.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Annika Winsth, Sven Rydell och Katrin Wallensjö står för en trio tunga analyser som inledning på årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Analyserna som ger dig full koll i en orolig omvärld

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Den 6 mars är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Dagen inleds med en rad tunga analyser som ger dig full koll i den oroliga omvärld som vi befinner oss i – allt för att du ska kunna fatta bra affärsbeslut framåt.


Grävlingen. Illustration: Tengbom.

Peab bygger lägenheter och kontor i Jönköping

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga 191 hyreslägenheter, kontor och garage i Jönköping. Beställare av hyreslägenheterna är Brandtornet AB och beställare av kontorsbyggnaden är Hamhus AB. Den totala kontraktssumman uppgår till 368 miljoner svenska kronor.


Infrahubs säljer stor logistikfastighet till Blackrock.

Infrahubs säljer stor logistikfastighet till Blackrock

Transaktioner Infrahubs har tecknat avtal om att sälja en ny logistikfastighet på 31 500 kvadratmeter i Vaggeryds kommun till den globala kapitalförvaltaren Blackrock.


Hines miljardköper logistik i Jönköping

Transaktioner Nobia har ingått ett bindande avtal med Hines, en global aktör inom fastighetsinvesteringar, -utveckling och -förvaltning, angående försäljningen av fabriksfastigheten som byggs i Jönköping. Det avtalade värdet av köksfabriksfastigheten uppgår till 1 350 miljoner kronor. Totalt beräknas Nobias ersättning uppgå till cirka 1 090 miljoner kronor. Av ersättningen kommer cirka 330 miljoner kronorkvarhållas av köparen och betalas till Nobia enligt vissa villkor fram till det slutliga färdigställandet av fastigheten. Utöver detta övertar även köparen utgifterna för att slutföra kvarvarande byggnadsarbeten. Försäljningen resulterar även i en nedskrivning av fastighetens bokförda värde med cirka 100 miljoner kronor.


Eric Bergström.

Regio hyr ut kontor i Jönköping till Almi

Uthyrning Fastighets AB Regio tecknar avtal med Almi om nya lokaler inom Regios bestånd i Jönköping. Det femåriga hyresavtalet omfattar cirka 600 kvadratmeter kontors- och konferenslokaler på Lantmätargränd 5, med inflyttning i januari 2024.


Andreas Carlson besöker Jönköpings län.

Andreas Carlson träffar hustillverkare i Jönköpings län

Bygg/Arkitektur Under dagen besöker infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson Jönköpings län för att bland annat träffa företag som tillverkar hus.


M2 avyttrar bostadsfastigheter i Jönköping

Transaktioner M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar bostadsfastigheterna Fyris 4, Fursten Norra 4, Lagmannen 4, Liljan 4 och Lönnen 1, Lönnen 2 och Lönnen 3 i Jönköping. Köpare är Wetterstaden Fastighets AB.


Länssjukhuset i Ryhov. Byggnaderna längst fram i bild har NCC tidigare byggt åt regionen, och de bruna bakomliggande husen ska nu renoveras.

NCC renoverar länssjukhuset Ryhov i Jönköping

Bygg/Arkitektur NCC ska inom sitt ramavtal med Region Jönköping modernisera Länssjukhuset Ryhov genom omfattande renovering och ombyggnation. Uppdraget är det första av tre oberoende delprojekt som ingår i projekt Akutspåret och som avropas var för sig.


Ikea ska öppna en tillfällig julbutik i Jönköping City.

Ikea öppnar tillfällig julbutik i Jönköping

Handel Den första december öppnar Ikea en tillfällig butik på Lantmätargränd i Atollen-området i centrala Jönköping. I den 180 kvadratmeter stora lokalen ligger fokus på leksaker, julsortiment och dekoration.


Den nya Ahlsell-butiken byggs av NCC för Ahlsell, på uppdrag av Västerhuset.

NCC bygger ny butik åt Ahlsell

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Västerhuset att bygga en ny butik till Ahlsell i Jönköping. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 80 miljoner kronor. Byggnaden har en total yta på cirka 4 500 kvadratmeter, byggstart planeras till fjärde kvartalet 2023 och bygget beräknas vara klart tredje kvartalet 2025.


Fastigheten på Finnslätten i Västerås får Nordisk Renting som ny ägare.

Castellum säljer fastigheter för 900 miljoner

Transaktioner Castellum säljer fem fastigheter för sammanlagt cirka 900 miljoner kronor i linje med bokförda värden. Fastigheterna består av en portfölj om fyra handelsfastigheter i Nyköping, Jönköping och Linköping som säljs för cirka 600 miljoner kronor till Trophi. Därtill avyttras en industrifastighet i Västerås för cirka 300 miljoner kronor till Nordisk Renting.