Image
Visionsskiss över Navets nya samlade entrésida och Ekos entré samt bistro.
Visionsskiss över Navets nya samlade entrésida och Ekos entré samt bistro. Bild: Cernera

Cernera hyr ut 8 700 kvadratmeter i Jönköping

Uthyrning Cernera har tecknat ett tioårigt hyresavtal med lågpriskedjan Eko Stormarknad, som därmed etablerar sig i Jönköping. Avtalet omfattar en handelslokal om nära 8 700 kvadratmeter på området Navet, där bland annat Blomsterlandet, Cirkel K, First Hotel, Jureskogs och KFC sedan tidigare finns etablerade.
Publicerad den 28 Oktober 2024

Eko blir en viktig del i utvecklingen av hela området. Lokalen kommer till stor del bestå av en nybyggnation som byggs ihop med den befintliga huskroppen. Den möjliggör också för fler aktörer att etablera sig på området och är en fortsatt utveckling för en revitaliserad fastighet.

Cernera har tidigare kommunicerat att bolaget har en tydlig vision för området.
– En stor och viktig pusselbit i vår vision har fallit på plats, där vi ska etablera Eko och revitalisera fastigheten för Jönköpingsborna.
– Vi förvärvade fastigheten vid årsskiftet och sedan dess har ett intensivt arbete med att ta fram en ny plan pågått. Det känns spännande att ha Eko som första nya aktör i detta utvecklingsarbete och vi ser fram emot att välkomna fler, säger Oskar Malmén, vd för Cernera.

Processen för bygglov till den nya butiken är redan igång, och förhoppningen är att byggnationen kan påbörjas inom kort. Ambitionen är att snabbt starta arbetet och omvandla Navet till en modern handelsplats som både Eko och övriga verksamheter kan dra nytta av, till glädje för hela Jönköping.
– Ekos fortsatta tillväxt är ett resultat av vårt framgångsrika koncept och vi är glada att kunna ta ytterligare ett steg genom att etablera oss i Jönköping. Vi tror starkt på Cerneras vision för fastigheten samt området Navet och det känns extra spännande att vara med och utveckla en helt ny handelsdestination här. Vi ser fram emot att öppna butiken när byggnationen är klar och att få möta Jönköpingsborna i den nya butiken, säger Ted Berggren, vd Eko Stormarknad.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så drar Logistea nytta av sammanslagningen med KMC Properties

Bolag I juni tillkännagavs att Logistea och KMC Properties går samman för att bilda ett nordiskt fastighetsbolag inom logistik, lager och lätt industri. Sammanslagningen är nu färdig och under fredagen presenterade Logistea sin första kvartalsrapport efter denna händelse.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige