Image
Knallerian.

Cernera köper Knallerian

Transaktioner Cernera Fastigheter köper den 22 500 kvadratmeter stora Knallerian i handelsområdet Knalleland i Borås av Peab.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Anna Mattsson, Christina Heikel, Helena Ruderfors och Joakim Hedin utgör framtidspanelen på Fastighetsmarknadsdagen Borås nästa onsdag den 29 maj. Anmälan stänger i övermorgon fredag, säkra din plats nu!

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Interaktiv publikpunkt – här är Borås-visionerna

Fastighetsmarknadsdagen Borås Om en vecka i dag, nästa onsdag den 29 maj, är det dags för branschens mötesplats i Borås. Under dagen får publiken vara med och skapa innehållet i en interaktiv programpunkt med ett antal kunniga och engagerade personer med koll på Borås framtid – Borås 2050, här är visionerna.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Aila Hirvonen Bremefors, affärsutvecklingschef Göteborg/Väst, Skanska, Oskar Malmén, vd, Cernera Fastigheter och Sarah Norving, näringspolitiskt ansvarig, Fastighetsägarna Sjuhärad möts i ett panelsamtal om investeringsläget i Boråsregionen den 29 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Investeringsläge och affärsmöjligheter i Sjuhäradsregionen

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 29 maj är det dags för branschens mötesplats i Borås. Under dagen får vi bland mycket annat lyssna till en kunnig panel som resonerar kring affärsmöjligheter och investeringsläget i Sjuhäradsregionen.


Lars Angwald, styrelseordförande, Martin Svärd, vice vd, och Oskar Malmén, vd, för Cernera.

Cernera tecknar nya hyresavtal i Göteborg

Uthyrning Cernera tecknar hyresavtal om 1 040 kvadratmeter i Göteborgsstadsdelen Torslanda.


M2 Gruppen säljer till Cernera i Jönköping.

Cernera köper fastighet i Jönköping av M2 Gruppen

Bolag M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheten Älvringen 6 i Jönköping. Fastigheten omfattar 12 857 kvadratmeter kommersiell yta. Köpare är Cernera Fastigheter.


Aspelin-Ramm och Cernera kan få bygga över 300 bostäder på Hisingen i Göteborg.

Förslaget: Över 300 nya bostäder på gamla flygplatsen

Bostäder Idag, tisdag, kan två bolag gemensamt få positivt planbesked för över 300 bostäder på Göteborgs första flygfält, Tuveflygplatsen. Om det går igenom kan Göteborgs första flygtorn rivas.


Jibece flyttar in i fastigheten Guldbaggen 12 i Borås.

Cernera tecknar avtal med två nya hyresgäster

Uthyrning Jibece och Solwej hyr i Cerneras fastigheter i Borås.


Avarn flyttar in i Cerneras fastighet Näckrosen 4 på Katrinedal i Borås.

Cernera hyr ut till Avarn Security

Uthyrning Cernera tecknar hyresavtal med bevaknings och säkerhetsteknikföretaget Avarn Security. Avtalet omfattar kontorsyta i fastigheten Näckrosen 4 på Katrinedal, Borås.


Över 1 000 bostäder ska tillföras i en stor satsning nära Torslanda centrum.

Kvintett med på Torslandatåget – ska tillföra över 1 000 bostäder

Bygg/Arkitektur I samband med uppstart av detaljplanen utvidgas planerna för förtätningen nära Torslanda centrum där fem olika aktörer samt exploateringsförvaltningen ska vara med och tillföra närmare 1 200 nya bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Fastigheten Sparven 5 får Cernera som ny ägare.

Cernera köper fastigheter i Borås

Transaktioner Cernera Fastigheter har ingått avtal om förvärv av fastigheterna Sparven 5 och Hasseln 10. Sparven är belägen i Villastan och innehåller restaurang, kontor samt bostäder. Hasseln är ett flerbostadshus beläget i Parkstan.


Lars Angwald blir styrelseordförande, Martin Svärd forsätter som vice vd och Oskar Malmén blir ny vd för Cernera.

Så blir Cerneras utvecklingsplaner efter vd-skiftet

Bolag Precis som i fjol förändrar Cernera i ledningsgruppen – nu genom att Oskar Malmén tar över som vd för bolaget. Den tillträdande vd:n berättar för Fastighetssverige om vd-skiftet, hur bolaget ska viktas framöver och vilka som blir viktigaste delarna under återstoden av 2023.


Oskar Malmen tar bort vice framför vd och tar plats på vd-stolen 17 april.

Oskar Malmén tar över Cerneras vd-stol

Karriär Cerneras nuvarande vice vd och affärsutvecklingschef Oskar Malmén efterträder Lars Angwald som vd för Cernera den 17 april 2023. Lars Angwald tillträder samtidigt som operativ styrelseordförande med ansvar för förvaltningsverksamheten.


Fastigheten som Cernera förvärvar ligger i Sandared i Borås.

Cernera förvärvar fastighet i Borås

Bolag Cernera Fastigheter AB har ingått avtal om förvärv och tillträtt fastigheten Sandared 1:559.


Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås.

Cernera köper av Castellum

Transaktioner Cernera har ingått avtal om förvärv av fastigheten Borås Raklinjen 2 . Fastigheten innehåller lager-, industri- samt kontorslokaler och är lokaliserad i Brämhult med fördelaktigt läge intill riksväg 40.


Pallashuset.

Normal flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Danska Normal öppnat i Cerneras och Järngrindens fastighet Pallashuset i Borås.


Cernera tillträder i Nykvarn.

Cernera tillträder i Torslanda och Nykvarn

Transaktioner Tidigare i år meddelade Cernera nya förvärv av fastigheten Amhult 107:2 i Torslanda samt tre fastigheter i Nykvarn. Transaktionerna har slutförts under sommaren och Cernera har tillträtt fastigheterna.


Karolina Skeppner blir ny hållbarhetschef på Cernera Fastigheter.

Cernera anställer ny hållbarhetschef

Karriär Karolina Skeppner blir ny hållbarhetschef på Cernera Fastigheter. Bolaget, med huvudkontor i Borås, är mitt i en snabb expansion med målet att bli en större nationell fastighetsutvecklare. Nu förstärker Cernera ledningen genom att rekrytera en ny hållbarhetschef med uppdrag att säkerställa en sund och hållbar tillväxt.


Lars Angwald, Martin Svärd och Oskar Malmén.

Cernera köper nytt i Göteborg

Transaktioner Under 2021 förvärvade Cernera två fastigheter i området Amhult beläget i Torslanda, Göteborg. Fastigheterna fick nyligen positivt planbesked för bostäder och nu har Cernera förvärvat ytterligare en fastighet i området.


Lars Angwald, Martin Svärd och Oskar Malmén.

Cerneras nysatsning – så ska bolaget fortsätta växa

Bolag Cernera är inne i en nysatsning där man skiftar fokus och ökar tyngden på projektutveckling – som ett led i detta utses Oskar Malmén till vice vd med ansvar för affärs- och projektutveckling. Cerneras vd Lars Angwald berättar för Fastighetssverige om satsningen, hur man vill växa framöver och vilka som blir bolagets viktigaste frågor under 2022.


Lars Angwald, Martin Svärd och Oskar Malmén.

Cernera stärker ledningen

Bolag Oskar Malmén tar rollen som vice vd i Cernera Fastigheter.