Image
Illustration av hur lagret kan komma att nära dubblas i storlek.
Illustration av hur lagret kan komma att nära dubblas i storlek. Bild: Infrahubs/Genesta

Infrahubs och Genesta expanderar lager i Jönköping

Uthyrning Infrahubs och Genesta bygger ut Husqvarnas lager i Jönköping med 35 000 kvadratmeter. Expansionen gör att den nya logistikfastigheten omfattar över 80 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 28 Juni 2024

Projektet är en fortsättning på Genestas förvärv i maj 2023 och stärker Jönköpings roll som en central knutpunkt för modern logistik.
– Efterfrågan på logistikfastigheter är fortfarande stark, vilket driver investeringar i moderna och hållbara anläggningar med strategiska lägen, långa hyresavtal och pålitliga hyresgäster. Affären med Genesta bekräftar att Infrahubs har en ledande position och ett attraktivt erbjudande för framtidens logistik, säger Andreas Ekberg, vd på Infrahubs.

Fastigheten, som idag är helt uthyrd till Husqvarna AB, ligger strategisk nära E4 och är anpassad för framtidens logistik gällande automatisering och hållbarhet.
– Expansionen innebär en betydande ökning av lagerkapaciteten och vi är glada över att kunna erbjuda vår hyresgäst en av regionens största och mest moderna logistikfastigheter, säger David Neil, vd på Genesta.

Utbyggnationen planeras vara färdigställd i slutet av 2025, vilket kommer öka Genestas totala logistikinnehav till cirka 350 000 kvadratmeter. I portföljen igår bland annat ICA:s centrallager i Västerås och nybyggda Enköping Logistikcenter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största transaktionerna under första halvåret

Lista Här sammanställer Fastighetssverige de största transaktionerna som gjorts på den svenska marknaden under det första halvåret 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige