Image

Corallen köper resterande 50 procent av Henry Ståhl i förtid

Transaktioner Corallen köper resterande 50 procent av Corhei Fastighets AB (före detta Henry Ståhl) av Heimstaden. Det underliggande fastighetsvärdet är 2 083 miljoner kronor.


Corhei investerar i Gamla Rådstugan i Norrköping

Uthyrning Corhei, som samägs av Corallen och Heimstaden investerar i en upprustning av kulturfastigheten Gamla Rådstugan i Knäppingsborg, Norrköping.


Corallen rekryterar från Riksbyggen

Karriär Corallen rekryterar Cecilia Aldén som fastighetschef i Norrköping. Hon kommer närmast från en befattning som marknadsområdeschef på Riksbyggen i Linköping, en roll som hon även tidigare haft i Norrköping.


Corallen köper 7 000 kvadratmeter i Jönköping

Transaktioner Corallen köper fastigheten Vakten 11 på A6-området i Jönköping.


Newsflash

Castellum och Heimstaden i miljardaffär

Transaktioner Castellum och Heimstaden har genomfört en affär med ett underliggande värde om 2,4 miljarder kronor.


Konsultjätte till Atollen i Jönköping

Uthyrning Ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag etablerar verksamhet i kvarteret Algen som ingår i stadsutvecklingsprojektet Atollen i centrala Jönköping.


Hemfosa genomför Castellumaffären

Transaktioner Hemfosa genomför nu storaffären med Castellum. Hemfosa köper 53 samtliga Corallens fastigheter i Värnamo och Växjö samt en fastighet av Eklandia i Göteborg. Det underliggande värdet är 2 044 miljoner kronor, i nivå med den senaste värderingen.


Hemfosa på väg att storköpa av Corallen

Transaktioner Hemfosa förhandlar med Castellum om att köpa samtliga Corallens 53 fastigheter i Värnamo och Växjö samt en fastighet av Eklandia i Göteborg.


Corallen hyr ut i Växjö.

Corallen hyr ut till nordiskt huvudkontor i Växjö

Uthyrning Corallen hyr ut 2 500 kvadratmeter till Wilo Nordic i Växjö, som placerar sitt nordiska huvudkontor i kvarteret Isbjörnen, med adress Isbjörnsvägen 6 B.


Corallen bygger nytt i Jönköping.

Corallen bygger nytt i Jönköping

Uthyrning Corallen bygger ett nytt kontorshus på A6-området i Jönköping, Trafikverket blir den största hyresgästen. Byggnaden, omfattande 2 500 kvadratmeter, ska stå klar vid halvårsskiftet nästa år.


Skandias regionkontor till Atollen

Uthyrning Corallen tar Skandias regionkontor till Atollen i Jönköping.


Corallen hyr ut i Växjö

Uthyrning Arbetsmiljöverket flyttar sitt Växjökontor till Corallens kvarteret Bagaren.
Uthyrningen omfattar 630 kvadratmeter med inflyttning 1 juni.


Flaggskeppsbutik till Atollen

Uthyrning The Industry, en av Sveriges större fristående multibrandaktörer mot den yngre målgruppen, expanderar sin verksamhet och öppnar ytterligare en butik om knappt 1 000 kvadratmeter i Jönköpings nya citykvarter Atollen.


Skandias regionkontor till Atollen

Uthyrning I mars flyttar Skandias regionkontor till Corallens kvarteret Atollen i centrala Jönköping.


Corallen går igång med Linköpingsprojekt

Bygg/Arkitektur Corallen påbörjar en butiksbyggnad om 7 730 kvadratmeter i det nya stadsbyggnadsprojektet Djurgården i Linköping. Citygross hyr 90 procent av ytorna. Längre fram planeras för en etapp 2 i projektet.


Sista etappen av Atollen byggstartas

Bygg/Arkitektur Nu startar den avslutande etappen - kvarteret Algen - av Atollenprojektet i Jönköping.


Corallen ska miljöklassa samtliga nybyggnadsprojekt

Energi/miljö Skeppsbrons Lastbil och Bussverkstad blir Corallens första färdigställda fastighet som får klassificeringen Miljöbyggnad. Och nu har Corallen bestämt sig för att certifiera samtliga nybyggnadsprojekt enligt miljöklassningssystemet.


Corallen skapar buss- och lastbilsverkstad i Jönköping

Bygg/Arkitektur Corallen skapar en 3 100 kvadratmeter stor buss- och lastbilsverkstad på Ljungarums industriområde i Jönköping.

Corallen ska miljöklassa samtliga nybyggnadsprojekt

Energi/miljö Skeppsbrons Lastbil och Bussverkstad blir Corallens första färdigställda fastighet som får klassificeringen Miljöbyggnad. Och nu har Corallen bestämt sig för att certifiera samtliga nybyggnadsprojekt enligt miljöklassningssystemet.


Peab får Atollen-uppdrag

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga bostäder och butiker i kvarteret Algen, den tredje etappen i Atollen-projektet, i centrala Jönköping. Beställare är HSB Göta tillsammans med Corallen och kontraktssumman uppgår till 147 miljoner kronor.


Toppnotering för Mjärdevi

Bolag Vid årsskiftet var vakansgraden i Mjärdevi Science Park i Linköping, omfattande 190 000 kvadratmeter, 6,7 procent, vilket är den lägsta noteringen hittills.
För ett år sedan var vakansgraden 10,5 procent.