Image

Flaggskeppsbutik till Atollen

Uthyrning The Industry, en av Sveriges större fristående multibrandaktörer mot den yngre målgruppen, expanderar sin verksamhet och öppnar ytterligare en butik om knappt 1 000 kvadratmeter i Jönköpings nya citykvarter Atollen.
Publicerad den 28 Mars 2014
Atollen. Bild: White
Atollen.

Fastighetsägare är Fastighets AB Eric Ekblads och Optimal är den som fört parterna samman.

- Jönköping genomgår en intressant utveckling och med det nya stråket mot vattnet förstärks och förtätas stadskärnan. Vi har bestämt oss för att expandera och här gavs det nu ett gyllene tillfälle att kliva in i ett otroligt spännande sammanhang med väldigt bra grannar. Vi kände även att Ekblads är en långsiktig fastighetsägare med stark lokal förankring, sådant borgar för bra affärer över tid, säger Pascal Saikali, partner The Industry.

- Vi gav Optimal i uppdrag att finna unika aktörer som skulle tillföra vårt projekt något helt nytt och The Industry är helt klart ännu en drömaktör. De har ett väldigt spännande sortiment med väldigt tilltalande butiker och de tillför något nytt till stadens modeutbud. Dessutom kommer de att komplettera våra andra unika hyresgäster bland annat Best of Brands på ett bra vis, säger Ralf Ekblad, vd på Fastighets AB Eric Ekblads.

The Industry och Best of Brands beräknas öppna under våren 2015. I samma kvarter har Team Sportia nyligen invigt en stor citybutik och Kronans Apotek, Honeycomb samt ett antal caféer och restauranger öppnar inom kort. Atollenprojektet är en utveckling av Jönköpings stadskärna där det i tre etapper kommer att byggas cirka 42 000 kvadratmeter blandad bebyggelse intill Munksjön mitt i Jönköpings city. Förutom cirka 13 000 kvadratmeter butiker, restauranger och caféer, kommer de tre kvarteren att innehålla bostäder, kontor, parkeringshus med 400 platser och ett evenemangstorg. Byggherrar är Fastighets AB Eric Ekblad, Fastighets AB Corallen, HSB Göta och Jönköpings kommun.

Den totala investeringen utgör cirka 800-900 miljoner kronor. Hela projektet är färdigställt under 2015 och uthyrningsansvariga för hela projektet är Optimal.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige