Image

Konsultjätte till Atollen i Jönköping

Uthyrning Corallen hyr ut kontorslokaler till WSP Sverige AB. Konsultjätten hyr cirka 1 300 kvadratmeter med inflyttning i slutet av 2015.
Publicerad den 1 April 2015
WSP Sverige AB hyr cirka 1 300 kvadratmeter i Atollen i Jönköping. Bild: Corallen
WSP Sverige AB hyr cirka 1 300 kvadratmeter i Atollen i Jönköping.

Det är företagets Jönköpingskontor som hyr kontor av Corallen. Lokalerna på andra våningen med en takhöjd om 4 meter får en fantastisk utsikt över Munksjön genom de stora glasade partierna och kommer att anpassas för företagets ca 80 medarbetare i Jönköping.

– Jönköping har i dag en stark tillväxt och med de stadsutvecklings- och infrastrukturplaner som finns så tror vi att orten har en god framtid. WSP har en ambition att vara en aktiv del av samhällsbyggandet i Jönköping och det känns därför riktigt roligt att sätta oss i ett klimat- och arbetsmiljövänligt kontor med närhet till resecentrum, säger Mickey Johansson, vice vd på WSP Sverige AB.

– Vi är oerhört stolta att WSP valde vårt etableringsalternativ i Kv. Algen. Corallen har som övergripande målsättning att vara en aktiv part i stadsutvecklingen genom att erbjuda attraktiva lokaler för expanderande företag i östra Götaland. WSP är involverade i flera viktiga framtidsprojekt för stadens fortsatta utveckling och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete i ambitionen att utveckla Jönköping, säger Claes Junefelt, vd på Fastighets AB Corallen.

Förutom WSP har en rad nationellt kända företag. Till exempel Amber, Tyréns, Skandia och Capio har valt att etablera sin verksamhet i Atollen. Endast en liten del av projektet finns nu kvar att hyra ut. På butiks- och restaurangsidan har Corallen tidigare kontrakterat bland annat Coop, Telia, Burger King, Systembolaget, Coffehouse by George och Fabriken.

Kv. Algen byggs enligt klassificeringssystemet Miljöbyggnad vilket innebär ett starkt fokus på materialval, energiförbrukning och inomhusklimat.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige