Image

Corallen går igång med Linköpingsprojekt

Bygg/Arkitektur Corallen påbörjar en butiksbyggnad om 7 730 kvadratmeter i det nya stadsbyggnadsprojektet Djurgården i Linköping. Citygross hyr 90 procent av ytorna. Längre fram planeras för en etapp 2 i projektet.
Publicerad den 24 September 2013
Michael Stenberg. Bild: Nicklas Tollesson
Michael Stenberg.

Investeringen för Corallens del ligger på 109 miljoner kronor. Butiken ska vara färdigställd under första kvartalet 2015.

Fastigheten certifieras enligt Miljöbyggnad.

- Längre fram planerar vi för etapp 2 i det här området, en handelsbyggnad om 4 250 kvadratmeter, säger Michael Stenberg, fastighetschef på Corallen i Linköping.

Djurgården är ett stadsbyggnadsprojekt i Linköping intill mässområdet Linköpingsbo 2016, Linköpings Universitet och Mjärdevi Science Park.

Under kommande fem till tio år planeras området bebyggas etappvis med lokaler för handel samt bostäder för 10 000 invånare och skolor.

Corallen blir med Citygross-byggnaden först ut i området.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige