Image

Corhei investerar i Gamla Rådstugan i Norrköping

Uthyrning Corhei, som samägs av Corallen och Heimstaden investerar i en upprustning av kulturfastigheten Gamla Rådstugan i Knäppingsborg, Norrköping.
Publicerad den 27 Januari 2016
Cecilia Aldén. Bild: Corallen
Cecilia Aldén.

– Vi kommer att vara aktiva när det gäller att delta i stadsutvecklingen. Det här kommer att ge liv åt en yta som stått öde i många år, säger Cecilia Aldén, ny fastighetschef på Fastighets AB Corallen i Norrköping, förvaltare och hälftenägare av Corheis bestånd.

Den andra hälftenägaren är Heimstaden AB.

Med Rådstugans läge blir detta, menar Cecilia Aldén, en slags utökning av det vackra kvarteret Knäppingsborg.

– Det blir länken mellan galleriorna i city, Drottningtorget och handelsytan i Knäppingsborg, säger Aldén, och det ger samma effekt mellan city och Campus-området.

Den totala ytan som nu byggs om omfattar cirka 2 200 kvadratmeter. En ny hyresgäst är redan klar, Advokatfirman Glimstedt, som flyttar in i höst på ett helt våningsplan en trappa upp, motsvarande en tredjedel av ytan. Glimstedt har tecknat ett sexårigt hyreskontrakt med ett årligt hyresvärde om 1,4 miljoner kronor. Det totala hyresvärdet är beräknat till 4,6 miljoner kronor per år.

– Planen därefter är att blanda kontorshyresgäster med restaurang- och viss butiksverksamhet i den historiska fastigheten, säger Anders Granberg som är ansvarig projektledare på Corallen.

Corallen, som har en option på att tidigast i slutet av året överta hela Corheis fastighetsbestånd, kommer att vara en aktiv och långsiktig fastighetsägare i Norrköping och kontinuerligt genomföra nybyggnationsprojekt samt investera i befintliga fastigheter.

– Vi har investerat här för att vi – med allt som redan sker och det som ska ske i regionen – långsiktigt vill utvecklas i och tillsammans med Norrköping, säger Cecilia Aldén.

Investeringen uppgår till 48 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige