Image

I dag byggstartas Atollen

Bygg I dag byggstartas storsatsningen Atollen i Jönköping. Skanska har fått bygguppdraget för de två första etapperna.
Publicerad den 18 November 2011
Ekblads äger etapp 1 av Atollen. Byggstart i dag. Bild: White. Bild: White
Ekblads äger etapp 1 av Atollen. Byggstart i dag. Bild: White.

De två första kvarteren byggs av Ekblads och Corallen med Skanska som uppförare av båda projekten och det tredje kvarteret byggs av Corallen och HSB Göta med byggstart under år 2013. Invigning av etapp ett och två av Atollen är planerad till november 2013.

– Vi ser fram emot att samarbeta med både Ekblads och Corallen i förnyelsen av Jönköpings city. Jag gläds åt bägge aktörernas hållbarhetstänk där vi bland annat i Ekblads kvarter har avsikten att få byggnaden certifierad enligt Miljöbyggnad med nivå Silver. Det ligger i linje med vår ambition att använda gröna byggmetoder med fokus på miljöenergi och klimat, säger Klas Heed, distriktschef för Skanska.

Utökningen av Jönköpings stadskärna med 42 000 kvadratmeter har planerats i nära tio år. Sedan 2009 har projektet drivits av de lokala fastighetsbolagen Fastighets AB Eric Ekblad, Fastighets AB Corallen och HSB Göta efter att den ursprungliga intressenten GE Capital Real Estate hoppat av. De tre fastighetsägarna tillsammans med Jönköpings kommun ansvarar nu för utvecklingen av var sitt kvarter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige