Image

Heimstaden köper bostadsbestånd i Malmö

Transaktioner Heimstaden köper i två affärer 16 bostadsfastigheter innehållande 340 lägenheter i Malmö.
Publicerad den 28 Maj 2015
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall. Jagten 6 är en av fastigheterna som Heimstaden köper i Malmö. Bild: Heimstaden
Jagten 6 är en av fastigheterna som Heimstaden köper i Malmö. Jagten1. Bild: Heimstaden
Jagten1.

I den ena affären säljer bolaget Möllekällan 15 fastigheter (där Jagten 1 och 6 på bilderna ingår) med 314 lägenheter och ett antal mindre lokaler om totalt 21 300 kvadratmeter.

I den andra affären säljer Tensor Fastighets AB fastigheten Yrket 3 på Möllevången innehållande 26 lägenheter.

Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till 550-600 miljoner kronor.

- Med dessa förvärv kompletterar vi vår redan starka närvaro med ytterligare 340 lägenheter i ett av Malmös mest centrala, attraktiva och spännande områden. I en tid då de flesta försäljningar i dessa områden sker till bostadsrättsföreningar är det glädjande att få möjlighet att förvärva detta samlade bestånd, säger Patrik Hall, Heimstadens vd.

- I Möllevången stärker vi nu vår ställning ytterligare och kan erbjuda än fler charmiga hyreslägenheter i innerstaden, där du som boende på Möllevången går till Citytunneln på två-fem minuter och 18 minuters tågresa senare når Kastrup och Köpenhamn, fortsätter Patrik Hall.

Tillträde sker före sommaren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY