Image

Heimstaden köper 700 lägenheter

Transaktioner Heimstaden köper 700 lägenheter i Gävle och Strängnäs i två separata affärer.
Publicerad den 28 November 2014
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall.

I Gävle köper Heimstaden fyra fastigheter, innehållande 371 lägenheter av Gefle Estate AB. Den totala ytan är cirka 23 000 kvadratmeter.

Det är Heimstadens första förvärv i Gävle. Heimstaden kommer att etablera en förvaltningsorganisation på plats och siktar på att långsiktigt utöka sitt ägande på orten.

Tillträde är i mars.

I Strängnäs köper Heimstaden 25 fastigheter med 322 lägenheter. Den totala ytan är 27 000 kvadratmeter och säljare här är SSM Holding.

Tilträde är planerat till april.

Säljarna i båda affärerna har haft Nordier Property Advisors som rådgivare.
Heimstaden redovisar ett förvaltningsresultat för niomånadersperioden på 76 miljoner kronor (70).

Värdeförändringar i fastigheter uppgick till 102 miljoner kronor (-30) och på finansiella instrument till -3 miljoner kronor (209).

- Heimstaden kommer fortsätta utvärdera investeringsmöjligheter i centrala bostadsfastigheter i de regioner man är verksam i, nu inkluderat Östergötland, samt fortsätta investera i existerande fastighetsportfölj. Den löpande verksamheten i Heimstaden har utvecklats väl med låga vakansgrader och bra kostnadskontroll. Organisationen har det senaste året byggts upp och utökats för att vara redo för den expansion som nu inletts. Det är glädjande att se den kreativitet, kunskap och det driv personalen visar. Tillsammans kommer vi bygga Heimstaden större, starkare och lönsammare, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige