Image
Storsalas vd Orlando Villacrez siktar högt i Gävle

Från villa till höghus – Storsala siktar högt i Gävle

Bostäder Småhus företaget Bricknova skakar inte av sig ett lager av sin verksamhet när de nu växlar upp till att bygga höghus. Nej, för det har varit drömmen och planen hela tiden berättar grundaren och vd:n Orlando Villacrez. Samtidigt byter bolaget namn till Storsala som kanske säger något mer om ambitionerna i bolaget framåt. "Vi har evigheten som horisont" berättar vd:n om vägen framåt.


Den nya fastigheten ligger på Alderholmen i Magasinsområdet, centrala Gävle.

Diös förvärvar fastighet i centrala Gävle

Ekonomi/Finansiering Diös förvärvar en kommersiell fastighet om 1 136 kvadratmeter i Magasinsområdet på Alderholmen i centrala Gävle. Diös äger sedan tidigare ett flertal fastigheter i samma område och syftet är att komplettera och stärka beståndet i den expansiva stadsdelen. Säljare är Fastighetsmani och tillträde sker omgående.


Illustration av Agnes kulturhus i Gävle

NCC bygger Agnes Kulturhus i Gävle

Bygg/Arkitektur NCC bygger på uppdrag av Gävle kommun Agnes Kulturhus, ett nytt kultur- och bildningscenter om 8 700 kvadratmeter. Den tidigare byggnaden är nu riven för att ge plats åt den nya som ska innefatta stadsbibliotek, offentliga lokaler och kulturverksamhet.


Movexum flyttar till Diös lokaler i Å-huset i centrala Gävle.

Movexum flyttar till Diös lokaler i centrala Gävle

Uthyrning Diös välkomnar inkubatorn Movexum till expansiva Å-huset på Norra Kungsgatan i Gävle city. Movexums nya kontor blir en modern mötesplats för medarbetare och kunder och ligger i ett bubblande företagshus med grannar som coworking-aktören Dospace. Inflyttning blir i juni 2023.


Diös köper en fastighet under uppförande i Gävle Bro.

Diös köper fastighet i Gävle

Transaktioner Diös förvärvar kontors- och lagerfastighet om 4 935 kvadratmeter under uppförande i området Gävle Bro i Gävle med syfte att stärka och komplettera det befintliga beståndet i staden. Säljare är Tomatec AB och tillträde är 1 juli 2022. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning under andra kvartalet 2023.


Fastpartner utvecklar i Gävle.

Fastpartner utvecklar 36 000 kvadratmeter i Gävle

Bygg/Arkitektur Projektet Tjugofyrasju innebär 36 000 kvadratmeter nya byggrätter i Gavlehov i Gävle.


Sven-Olof Johansson.

Fastpartner köper i centrala Gävle

Transaktioner Fastpartner har förvärvat och tillträtt fastigheten Brynäs 125:1 i centrala Gävle.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Arnhult: "Vi kommer inte vara nettosäljare i år"

Bolag Castellum har nu haft en positiv nettouthyrning 30 månader på raken och levererade ett rekordlyft i förvaltningsresultatet för Q1 2022. Vd:n Rutger Arnhult flaggar för att det kommer fler försäljningar från Kungsleden-beståndet samtidigt som han vill att Castellum ska vara nettoköpare och växa under 2022. Här berättar han mer om synen på transaktioner, bolagets låga belåningsgrad och utmaningarna med uthyrningen i takt med den ökande inflationen.


Svenska Handelsfastigheter äger sedan tidigare intilliggande externhandelsfastigheter i Valbo Köpstad med bland andra Media Markt, XXL och Elgiganten som hyresgäster.

Förvärvar mark utanför Gävle för fortsatt expansion av Valbo Köpstad

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om markförvärv vid Valbo Köpstad, sydväst om centrala Gävle. Säljare är bolag inom KF-koncernen. Förvärvet tillför Svenska Handelsfastigheter ytterligare cirka 14 000 kvadratmeter för externhandel.


Gävle (bilden) och Norrköping är städer där Regio, med Eric Bergström som vd, gärna fortsätter växa. Obs. Bilden är ett montage.

Efter rekordaffären – här vill Regio fortsätta växa

Bolag Regio har slagit nytt transaktionsrekord för enskildaffär med portfölj förvärvet i Gävle. För Fastighetssverige berättar vd:n Eric Bergström om miljardaffären, Gävlemarknadens utveckling, var man vill växa framöver och om Regios viktigaste frågor under 2022.


Rutger Arnhult. Obs. Bilden är ett montage.

Castellum säljer Gävleportfölj för 2,3 miljarder till Regio

Transaktioner Castellum avyttrar tolv fastigheter i Gävle till Fastighets AB Regio. Försäljningspriset uppgår till cirka 2,3 miljarder kronor efter avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt cirka 130 miljoner kronor – vilket innebär att affären är Regios enskilt största någonsin. Försäljningen medför nedskrivning av goodwill om cirka 150 miljoner kronor och en uppskjuten skatteintäkt om cirka 300 miljoner kronor. Underliggande fastighetsvärde överstiger senaste värderingen med cirka tio procent.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner köper nybyggd Gävlefastighet

Transaktioner Fastpartner har förvärvat fastigheten Andersberg 14:44, i området Ersbo vid Gävles södra infart, för en köpeskilling om 37,5 MSEK innan avdrag för uppskjuten skatt. Fastigheten uppfördes 2017 och har en uthyrningsbar area om cirka 2 000 kvadratmeter.


Handelsbanken miljardsäljer fastigheter till följd av en omorganisation.

Därför miljardsäljer Handelsbanken

Transaktioner Sålde två fastigheter, utöver Wallenstam-affären, på fredagen.


Amasten bygger hyresrätter i Falun och Gävle.

Amasten bygger hyresrätter i Falun och Gävle

Bostäder Amasten startar två nyproduktionsprojekt om sammanlagt 296 lägenheter för egen förvaltning. Projekten beräknas färdigställas i fjärde kvartalet 2022 med ett hyresvärde om 24 miljoner kronor.


Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheter tecknar trippelavtal med Dogman

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat ytterligare tre hyreskontrakt med husdjurskedjan Dogman för nyetableringar i Norrköping, Gävle och Umeå. Totalt uppgår nyuthyrningarna till drygt 4 100 kvadratmeter med planerad öppning i höst av samtliga butiker. Därmed hyr Dogman totalt drygt 9 400 kvadratmeter av Svenska Handelsfastigheter på nio olika orter runt om i Sverige.


Andreas Wahlén, vd för NP3.

NP3 Fastigheter köper i Gävle

Transaktioner NP3 har i två transaktioner avtalat om förvärv av två fastigheter, primärt för industriändamål, i Gävle till ett värde om 145 miljoner kronor.


K2A förvärvar från Riksbyggen i Gävle för 222 miljoner kronor.

K2A köper av Riksbyggen för 222 miljoner

Transaktioner K2A har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Brynäs 19:21 i Gävle från Riksbyggen för 222 miljoner kronor.


Gallerian Flanör i Gävle.

Ica till Flanör i Gävle

Uthyrning Som en del i utvecklingen av galleria Flanör är det nu klart att Diös bygger en butik om 1 050 kvadratmeter till Ica.


Andreas Wahlén.

NP3 köper för 220 miljoner och säljer för 120 miljoner

Transaktioner NP3 köper industri- och handelsfastigheter för 220 miljoner och säljer kontorsfastigheter för 120 miljoner kronor.


Näringen kan bli en av Europas mest hållbara stadsdelar, enligt Gävle kommun.

En av Europas mest hållbara stadsdelar ska byggas i Gävle

Bygg/Arkitektur En stadsomvandling av Näringen till en av Europas mest hållbara stadsdelar, med 6 000 bostäder och 450 000 kvadratmeter verksamhetslokaler, ger möjlighet att hantera de utmaningar som finns i området gällande översvämningsrisker, markföroreningar och för att trygga Gävles vattenförsörjning. Det visar en förstudie som genomförts av Gävle kommun.