Image
Visionsbild av ett av de nya husen på Gävle Golfklubbs bana.
Visionsbild av ett av de nya husen på Gävle Golfklubbs bana. Bild: Kontrollbolaget

Golfbana blir bostäder i Gävle

Bostäder Kontrollbolaget har fått uppdraget att, i samarbete med Gävle Golfklubb, utveckla och gestalta ett framtida boende på marken där delar av nuvarande hål 14 och 15 på Gamla banan på Gävle GK tas i anspråk.
Publicerad den 20 Juni 2024

Planarbetet och framtagande av detaljplan har påbörjats och det planeras för ett 40-tal bostäder i olika boendeformer med såväl lägenheter som parhus.

Den totala markytan, uppdelat på två områden i nära anslutning till bostadsområdet Lindbacka, omfattar cirka 2 hektar och är ett led i en stor framtida ombyggnation av Gamla banan på Gävle GK.

– Vi ser det som en unik möjlighet att kunna bo i ett attraktivt område där en del av konceptet är att bo i okomplicerad lyx med god funktion och närhet till golf och friluftsliv. Ett mycket spännande uppdrag för oss, säger Viktor Lundin, vd på Kontrollbolaget.

För Gävle Golfklubb är detaljplanearbetet och markförsäljningen en del i finansieringen av den framtida renoveringen av den äldre 18-hålsbanan.

– Vi har några spännande år framför oss där vi renoverar och moderniserar stora delar av vår anläggning. Finansieringen via det här bostadsprojektet är en förutsättning och det är väldigt spännande, säger Peter Stenberg, klubbchef på Gävle GK.

Kontrollbolagets arbete med planprocess och gestaltning pågår för fullt och förhoppningen är att en detaljplan ska vara på plats inom ca två år. När detaljplanen är på plats kommer Gävle GK att sälja marken vidare till en lämplig exploatör som får sätta spaden i marken.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige