Image
Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter.
Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter tecknar sitt femte hyresavtal med Thansen

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter fortsätter expandera tillsammans med den danska kedjan Thansen, som är en ledande aktör inom däck, reservdelar och andra biltillbehör. Detta sedan Thansen tecknat sitt femte hyresavtal med Svenska Handelsfastigheter. Avtalet avser en ny butik om knappt 1 100 kvadratmeter vid Hemlingby köpcentrum i Gävle med planerad öppning i september.
Publicerad den 22 Mars 2024

– Vi håller snabbt på att etablera en position i Sverige tack vare Svenska Handelsfastigheter som har god förståelse för vår verksamhet. Som ny aktör på den svenska marknaden ser vi fram emot att välkomna nya kunder och bidra till den lokala handeln på varje ort där vi etablerar oss, säger Alija Konjaric, koncernkedjechef för Thansen Sverige.

Svenska Handelsfastigheter har hjälpt Thansen med sin snabba expansion i Sverige. I december öppnade Thansen i Kristianstad och så sent som i november tecknade Thansen hyresavtal för butiker vid Stallsiken i Skövde, Ingelsta marknad i Norrköping och Kupolens handelsområde i Borlänge som samtliga kommer att öppna under 2024.
– Thansen breddar utbudet vid Hemlingby samtidigt som butiken innebär att vi tar ytterligare steg i vårt framgångsrika samarbete. Det är också ett bevis på vår goda rikstäckning med närvaro i 145 av Sveriges 290 kommuner, vilket är lockande för internationella aktörer som söker etablering i Sverige, säger Knud Lauridsen, förvaltningschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Thansens vision är att öppna 70-80 butiker. Från sin start 1991 har Thansen framgångsrikt expanderat till 86 butiker i Danmark och 46 butiker i Norge sedan etableringen inleddes där 2017.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige