Image
Storsala förvärvar 168 bostäder i Gävle.
Storsala förvärvar 168 bostäder i Gävle. Bild: Storsala

Storsala förvärvar 168 bostäder

Transaktioner Storsala utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av ett centralt beläget bostadskomplex i Gävle. Fastigheterna har en uthyrningsbar area om 4 200 kvadratmeter och omfattar 168 bostäder. Förvärvet innebär att Storsala, vid sidan av projektutveckling, nu förvaltar över 260 bostäder.
Publicerad den 21 December 2023

Bostäderna, som idag drivs som studentbostäder, består av tre fristående trevåningsbyggnader och omfattar 168 lägenheter uppförda under 2015. De aktuella byggnaderna omfattar totalt 5 300 kvadratmeter, varav 4 200 kvadratmeter är bostadsyta. Bostäderna ligger på campus, i direkt anslutning till Högskolan i Gävle och i närheten av Gävles stadskärna. Fastigheterna är uthyrda och genererar en årlig hyresintäkt om cirka tio miljoner kronor.

Säljaren Valeo Groupe Nordics är ett dotterbolag till Valeo Groupe som utvecklar, bygger och förvaltar student- och seniorbostäder. Tillträde sker den 21 december 2023.
– Förvärvet ligger i linje med vår strategi: att växa bland annat genom förvärv av fastigheter på starka marknader och därmed diversifiera vår verksamhet. Vi är öppna för ytterligare förvärv och har flera dialoger igång, säger Orlando Villacrez, grundare och vd för Storsala.

Detta blir Storsalas tredje förvärv i centrala Gävle med ett totalt uppskattat fastighetsvärde om 400 miljoner kronor. Storsala kommer även att bygga ett höghus bestående av 16 våningar och ett hus med sju våningar i centrala Gävle.

När dessa är färdigställda kommer det totala uppskattade fastighetsvärdet för Storsalas portfölj i Gävle att vara strax över 700 miljoner kronor. I april förvärvade bolaget två nyproducerade intilliggande bostadsfastigheter som omfattar 97 lägenheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige