Image

Sista etappen av Atollen byggstartas

Bygg/Arkitektur Nu startar den avslutande etappen - kvarteret Algen - av Atollenprojektet i Jönköping.
Publicerad den 29 Maj 2013
Kvarteret Algen i Atollen. Bild: Corallen
Kvarteret Algen i Atollen.

Kvarteret Algen uppförs av Corallen och HSB Göta.

För Corallens del omfattar fastigheten två plan om totalt cirka 4 400 kvadratmeter, som ska kunna inrymma både butiker, restauranger och kontor. Byggnationen påbörjas i maj 2013 och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under våren 2015.

- Vi har i nuläget tecknat hyreskontrakt med en restaurang, jag kan inte gå ut med vem som ska driva den. I övrigt förs diskussioner om resterande ytor. Jag är hoppfull, säger Corallens vd Claes Junefeldt.

Ovanpå de kommersiella ytor uppför HSB Göta 42 bostadsrätter.

Byggnaden uppförs för att bli miljöklassad enligt standarden Miljöbyggnad.

- Vi har tagit steget att klassa samtliga våra nybyggnadsprojekt som Miljöbyggnad. Vi får därmed ett kvitto på viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och material. Detta är ett av Corallens bidrag för att skapa ekonomiskt hållbara byggnader för framtiden, säger Peder Karlén fastighetschef för Corallen i Jönköping.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige