Image

Toppnotering för Mjärdevi

Bolag Vid årsskiftet var vakansgraden i Mjärdevi Science Park i Linköping, omfattande 190 000 kvadratmeter, 6,7 procent, vilket är den lägsta noteringen hittills. För ett år sedan var vakansgraden 10,5 procent.
Publicerad den 7 Februari 2013
Vakansgraden i Mjärdevi Science Park är nere på 6,7 procent. Bild: Mjärdevi Science Park
Vakansgraden i Mjärdevi Science Park är nere på 6,7 procent.

Fastighetsägare är Corallen, Henry Ståhl, Klövern, Mannersons, Sankt Kors och Sanktera.

Bland de nya företag som flyttat in under året märks bland annat Cybaero som utvecklar obemannade helikoptrar, IKG som är ett teknikkonsultbolag, Maintrac som utvecklar stadsnät och Philmed Alliance som arbetar globalt med läkemedel och sjukvårdslösningar.

Mjärdevi Science Park AB:s årliga undersökning visar att antalet anställda vid de 260 företagen i Mjärdevi Science Park ökat med 52 personer under 2012, jämfört med 2011 då antalet anställda ökade med 50. Nu finns 5 700 personer i parken (inklusive 500 studerande).

- Med hänsyn till det internationella konjunkturläget och den oro som detta medfört visar företagen i Mjärdevi Science Park på detta sätt sin styrka, säger Sten Gunnar Johansson som är vd för det kommunägda bolaget Mjärdevi Science Park AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige