Image
Corallen hyr ut i Växjö.
Corallen hyr ut i Växjö. Bild: Corallen

Corallen hyr ut till nordiskt huvudkontor i Växjö

Uthyrning Corallen hyr ut 2 500 kvadratmeter till Wilo Nordic i Växjö, som placerar sitt nordiska huvudkontor i kvarteret Isbjörnen, med adress Isbjörnsvägen 6 B.
Publicerad den 26 Augusti 2014

Wilo hyr 2 500 kvadratmeter - fördelat på lageryta och större delen av fastighetens kontorsytor – på ett längre hyresavtal.

Corallen genomför en omfattande ombyggnad av kontorsdelen och anpassar lokalerna helt efter Wilos behov. Anpassningen av lokalerna omfattar ny layout i form av moderna kontorslandskapslösningar och plats för kundmöten, utbildning och demovisningar. Lokalerna skall vara inflyttningsklara från och med april 2015.

Wilo-koncernen är en av världens ledande tillverkare av pumpar och pumpsystem för värmesystem, vattendistribution och avloppshantering. Koncernen är baserad i Dortmund, Tyskland och hade 2013 en omsättning på över 1,2 miljarder euro. Företaget har drygt 7 500 anställda fördelade på över 60 dotterbolag runt om i världen. I januari 2014 bildades en ny nordisk organisation med säte i Växjö, där 31 personer är anställda.

- Fastigheten på Isbjörnsvägen ger oss möjligheten att få mer anpassade lokaler för vår personal i form av bättre kontors- och lagerytor samt för våra kunder genom nya optimerade mötes- och utbildningslokaler. De nya lokalerna ger oss också bättre möjlighet att fortsätta växa på den nordiska marknaden, säger Anders Martinsson, vd för Wilo Nordic AB.

- Vi på Corallen är mycket glada över att Wilo väljer våra lokaler för sin framtida verksamhet. De är en viktig pusselbit i Corallens nya strategi för fastigheten. Vi ser med stor tillförsikt fram emot ett långt och fruktbart samarbete för båda parter. Vår långsiktighet ger oss möjlighet att investera i fastigheten för framtiden, säger Stefan Lind, fastighetschef på Corallen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige