Image
Corallen hyr ut i Växjö.
Corallen hyr ut i Växjö. Bild: Corallen

Corallen hyr ut till nordiskt huvudkontor i Växjö

Uthyrning Corallen hyr ut 2 500 kvadratmeter till Wilo Nordic i Växjö, som placerar sitt nordiska huvudkontor i kvarteret Isbjörnen, med adress Isbjörnsvägen 6 B.
Publicerad den 26 Augusti 2014

Wilo hyr 2 500 kvadratmeter - fördelat på lageryta och större delen av fastighetens kontorsytor – på ett längre hyresavtal.

Corallen genomför en omfattande ombyggnad av kontorsdelen och anpassar lokalerna helt efter Wilos behov. Anpassningen av lokalerna omfattar ny layout i form av moderna kontorslandskapslösningar och plats för kundmöten, utbildning och demovisningar. Lokalerna skall vara inflyttningsklara från och med april 2015.

Wilo-koncernen är en av världens ledande tillverkare av pumpar och pumpsystem för värmesystem, vattendistribution och avloppshantering. Koncernen är baserad i Dortmund, Tyskland och hade 2013 en omsättning på över 1,2 miljarder euro. Företaget har drygt 7 500 anställda fördelade på över 60 dotterbolag runt om i världen. I januari 2014 bildades en ny nordisk organisation med säte i Växjö, där 31 personer är anställda.

- Fastigheten på Isbjörnsvägen ger oss möjligheten att få mer anpassade lokaler för vår personal i form av bättre kontors- och lagerytor samt för våra kunder genom nya optimerade mötes- och utbildningslokaler. De nya lokalerna ger oss också bättre möjlighet att fortsätta växa på den nordiska marknaden, säger Anders Martinsson, vd för Wilo Nordic AB.

- Vi på Corallen är mycket glada över att Wilo väljer våra lokaler för sin framtida verksamhet. De är en viktig pusselbit i Corallens nya strategi för fastigheten. Vi ser med stor tillförsikt fram emot ett långt och fruktbart samarbete för båda parter. Vår långsiktighet ger oss möjlighet att investera i fastigheten för framtiden, säger Stefan Lind, fastighetschef på Corallen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige